ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 08 / σελ.95

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η κατασπατάληση των φυσικών πόρων έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια στροφή της συμβατικής κατασκευαστικής πρακτικής σε αναζήτηση τεχνικών και υλικών, που συνιστούν ένα πιο βιώσιμο δομημένο περιβάλλον. Υπολογίζεται ότι ο κατασκευαστικός τομέας καταναλώνει παγκοσμίως περίπου 3 δισεκατομμύρια τόνους πρώτων υλών σε ετήσια βάση, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 40% της συνολικής κατανάλωσης. Επιπλέον τα κτίρια συνεχίζουν να επιβαρύνουν το περιβάλλον και μετά την κατασκευή τους λόγω της ενέργειας που καταναλώνουν, των εκπομπών που παράγουν και της επίδρασής τους στο έδαφος. Συνεπώς κρίνεται όλο και πιο επιτακτική η στροφή προς μια πιο "πράσινη" αρχιτεκτονική με κριτήρια την ορθολογική χρήση των πρώτων υλών, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των κατασκευών και την ασφάλεια των χρηστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ο σχεδιασμός μιας ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αποτελεί στις ημέρες μας μια πρόκληση τόσο για τους μελετητές, όσο και για τους ιδιώτες - ενοίκους.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

O σχεδιασμός των όψεων στα κτίρια με την προοπτική να αποτελούν ένα “ζωντανό φίλτρο” των περιβαλλοντικών συνθηκών, συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ζωής των ενοίκων.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η αυξημένη επιβάρυνση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και η μόλυνση των υδάτων, του εδάφους και του αέρα αποτελούν τις πιο καίριες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.