ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

  • Δημοσιεύτηκε: 2014 / τεύχος 06 / σελίδα 35
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την ταχύτητα και την πληθώρα δραστηριοτήτων που την διέπει, τείνει να ελαχιστοποιήσει το χρόνο παραμονής στην οικία. Άμεση συνέπεια είναι η αύξηση της δημιουργίας νέων χώρων δημόσιου χαρακτήρα που φιλοξενούν το άτομο κατά τη διάρκεια της ημέρας με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του. Ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός κοινόχρηστου χώρου αποσκοπεί στη δημιουργία μιας εμπειρίας που θα κάνει ξεχωριστή και θα παρατείνει την παραμονή του χρήστη. Η εστίαση αποτελεί ένα τομέα που εξυπηρετεί πρωτίστως την ανάγκη της σίτισης του ατόμου, προσφέροντας συγχρόνως ένα τόπο κοινωνικοποίησης και συναναστροφής. Η τάση της εποχής για ανάδειξη της γαστρονομικής τέχνης έχει δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για χώρους με ιδιαίτερη ταυτότητα, που πλαισιώνουν οπτικά τις γαστρονομικές προτάσεις. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι ένα έδεσμα οφείλει να ικανοποιεί τη γεύση, την όσφρηση, την αφή και την όραση, ο σύγχρονος σχεδιασμός εστιατορίων εστιάζει την παροχή του στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας που θα ικανοποιήσει όλες τις αισθήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Λίγο πριν από την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του ΦΙΞ και την παράδοσή του στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για να στεγάσει μόνιμα πλέον τα εκθέματά του, το "ΚΤΙΡΙΟ" παρουσιάζει τον αρχιτεκτονικό…
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Tο νέο κτίριο του KAΠE αποτελεί υπόδειγμα των δυνατοτήτων που παρέχει η εφαρμογή των σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών στον τομέα του δομημένου περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ πληροί…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.