Αναδιαμόρφωση εσωτερικών χώρων κτιρίου γραφείων

Το κτίριο γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας VICTORIA, συνολικού εμβαδού 4.100 m²,  βρίσκεται επί της λεωφόρου Β. Σοφίας 96 στην Αθήνα. Αποτελείται από 7 ορόφους με εμβαδό 2.800 m² και τρία επίπεδα υπόγειων χώρων στάθμευσης με εμβαδό 1.800 m².
Το αρχιτεκτονικό γραφείο ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ αρχιτέκτονες+συνεργάτες ανέλαβε τη μετατροπή του κτιρίου από ιατρική κλινική σε χώρο γραφείων μετά την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του εξωτερικού κελύφους και πριν από την κατασκευή των εσωτερικών χωρισμάτων. Κύριο συνθετικό συστατικό αποτέλεσε η αξιοποίηση κατά το βέλτιστο τρόπο του εσωτερικού αιθρίου του κτιρίου και η μετατροπή του από έναν απλό "φωταγωγό" σε πνεύμονα αερισμού και ηλιασμού του χώρου. Η αναβάθμιση του αιθρίου τού προσδίδει ένα χαρακτήρα ενεργού ζωτικού πυρήνα, ο οποίος επιδρά καθοριστικά στην ποιότητα διαβίωσης και κατ’ επέκταση στην παραγωγικότητα. Με την ίδια φιλοσοφία συμβαδίζουν και οι επιλογές "ζεστών" χρωμάτων και υλικών, όπως για παράδειγμα του ξύλου ως υλικού επένδυσης οριζόντιων και κατακόρυφων επιφανειών. Οι χρωματικές θεματικές ενότητες ανά όροφο συμβάλλουν στον προσανατολισμό του επισκέπτη και σπάνε τη μονοτονία χαρίζοντας "ζωντανούς" χώρους.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική Μελέτη - Επίβλεψη: PARTHENIOS architects+associates
Αρχιτεκτονική μελέτη: Σ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, Π. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ, Μ. ΣΑΖΑΚΛΗ, Β. ΘΩΜΑΣ
Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου: Φ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
H/M μελέτη: Μ.Κ.Α.
Κατασκευή: ARCON Constructions
Ιδιοκτήτης: VICTORIA Ασφαλιστική
Τοποθεσία: Λ. Β. Σοφίας 96, Αθήνα
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 4.600 m²
Χρόνος μελέτης: 2005
Χρόνος κατασκευής: 2006

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στο Κορωπί

Κτίριο γραφείων στο Κορωπί

Η έδρα της εταιρείας "VENUS Μάρμαρα Α.Ε.Β.Ε." βρίσκεται σε μια βιομηχανική έκταση 20.000 m², στο Κορωπί των Μεσογείων. Εκεί λειτουργούν τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και στον ίδιο χώρο κτίστηκαν τα…
Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Η νέα έδρα του Oμίλου ΑΑ Holdings αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονων εγκαταστάσεων γραφείων που χωροθετούνται σε επαφή με τη Λεωφόρο Κηφισού, συνδέοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία τους με τη δημόσια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.