Στο χώρο της σοφίτας δημιουργούνται δύο κύριοι χώροι σε ανοιχτή κάτοψη. Ο ένας περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα, το γραφείο με τη βιβλιοθήκη του και WC. Στο δεύτερο χώρο βρίσκονται το υπνοδωμάτιο με εσωτερικό μπάνιο, ιματιοθήκη, γραφείο και χώρος διαλογισμού. Οι δύο κύριοι χώροι ενώνονται και ταυτόχρονα χωρίζονται από ένα διαμπερές ανοιχτό τζάκι, η διαφάνεια του οποίου προσαρμόζεται στις οικογενειακές ανάγκες για ιδιωτικότητα ή κοινωνική επαφή.
Το γραμμικό φωτιστικό σύστημα με συρματόσχοινο συνεχίζει και στο υπνοδωμάτιο, προσδίδοντας απλότητα και ισορροπία σε όλους τους χώρους και περισσότερη έμφαση στην κλασική κομψότητα των αντικειμένων.
Στην περίμετρο του καθιστικού, η βιβλιοθήκη δημιουργείται ως συνέχεια της ξύλινης διαδοκίδωσης της στέγης, με φωτισμό σε κάθε εσοχή της, προσφέροντας έμμεσο φωτισμό, ενώ ανοιχτοί χώροι (βεράντες - ανοικτό ντους στο υπνοδωμάτιο) και ημι-ανοικτοί χώροι (αποθήκες) τοποθετούνται σε γραμμική παράταξη.
Η σοφίτα ενοποιείται με το υπάρχον διαμέρισμα με νέα σκάλα.
Σε όλους τους χώρους, επιθυμία ήταν να υπάρχει διακριτικός και ζεστός φωτισμός, αλλά παράλληλα και λειτουργικός, ο οποίος να εστιάζει την προσοχή στις διαφορετικές χρήσεις που δημιουργήθηκαν, αναδεικνύοντας τα ποικίλα αντικείμενα και υλικά.
Μέσω του φωτισμού αναδεικνύονται οι λιτές γραμμές και η καθαρότητα του σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα ζεστό και ευχάριστο ύφος.
Σε όλους τους χώρους έχουν χρησιμοποιηθεί φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες φωτοδιόδων τελευταίας τεχνολογίας και λαμπτήρες οικονομίας φθορισμού, που εξασφαλίζουν την ιδανική θερμοκρασία χρώματος και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με χαμηλή κατανάλωση.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη: ss.mm design - Σάββας Σαραφίδης,
Μέλπη Μαγκλιβέρα
Σχεδιασμός και κατασκευή συστήματος ψύξης - θέρμανσης: EnergyΗomes® - Σταύρος Μέγγος, μηχανολόγος μηχανικός
Σχεδιασμός και προμήθεια φωτισμού χώρων: Apleton - Μαρία Παπαγιαννοπούλου
Εμβαδό:180 m²
Χρόνος μελέτης: 2011
Χρόνος κατασκευής: 2011 - 2012
Φωτογραφίες: Σάββας Σαραφίδης

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μονοκατοικία στη Βούλα

Μονοκατοικία στη Βούλα

Το Concept Studio στην πραγματικότητα είναι το δεύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο που ασχολείται με τη συγκεκριμένη κατοικία. Παραλαμβάνοντας κάποια σχέδια ως δεδομένα, προχώρησε στη μελέτη εφαρμογής του κτιρίου και κατόπιν στην…
Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος στο Κολωνάκι

Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος στο Κολωνάκι

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘80. Ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός χώρου λιτού και εργονομικού συγχρόνως, με ξενοδοχειακό χαρακτήρα, εφόσον η χρήση του δεν είναι…
Εξοχική διπλοκατοικία στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Εξοχική διπλοκατοικία στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Η παραθαλάσσια κατοικία εντάσσεται στο ήρεμο τοπίο του περίκλειστου κόλπου στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, σε μια ζώνη με αρκετό πράσινο και μικρές κλίσεις μεταξύ της ακτογραμμής και του πευκοδάσους της Σιθωνίας.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.