Αποκατάσταση και επέκταση παλιού αμαξοστασίου στη Μάλτα

  • AP Valletta

Ένα παλιό κτίριο αμαξοστασίου στην πόλη Balzan, στη Μάλτα, αποκαταστάθηκε και επεκτάθηκε σε ύψος με μια πρόσοψη από "πλεκτή" πέτρα. Το "Coach House" βρίσκεται δίπλα στο Palazzo Bosio του 18ου αιώνα, σε μια προστατευόμενη περιοχή στην άκρη του ιστορικού κέντρου του Balzan. Το αρχικό κτίριο θεωρείται παλαιότερο του palazzo και είναι πιθανό να λειτουργούσε πάντα ως κτίριο υπηρεσιών. Με την επέμβαση μετατράπηκε σε μια σύγχρονη κατοικία που διατηρεί τον αρχικό της χαρακτήρα. Οι αρχιτέκτονες αποκατέστησαν το ερειπωμένο κτίσμα επισκευάζοντας πέτρινους τοίχους και τους αρμούς κονιάματος που είχαν καταστραφεί από τα φυτά που αναπτύσσονταν ανάμεσα στις πέτρες. Αποκατέστησαν επίσης τα αυθεντικά ανοίγματα στους τοίχους, προτού εστιάσουν στην προσθήκη μιας επέκτασης στον πρώτο όροφο που φιλοξενεί μια νέα σουίτα και ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο. Πέτρα με απόχρωση που ταιριάζει με την υπάρχουσα τοιχοποιία επιλέχθηκε για να δημιουργήσει μια "υφαντή πέτρινη πρόσοψη που συνδυάζει τον σύγχρονο μινιμαλισμό με τις παραδοσιακές τεχνολογίες κτιρίου". Φωτογραφίες Alex Attard.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ

Διαμόρφωση βεράντας σε κατοικία στην Κρήτη

Διαμόρφωση βεράντας σε κατοικία στην Κρήτη

Η συγκεκριμένη κατοικία βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη θέση Άγιος Ιωάννης, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης. Το γκρι χρώμα του εμφανούς σκυροδέματος και το λευκό των τοιχοποιιών "διακόπτεται"…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.