Οι Έλληνες αρχιτέκτονες στα βραβεία “EUROPE 40 UNDER 40®

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies και το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ανακοίνωσαν την επιλογή των καλύτερων σαράντα αρχιτεκτόνων κάτω των σαράντα ετών στην Ευρώπη για το 2017-2018.

Τα βραβεία “EUROPE 40 UNDER 40®”: είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αρχιτεκτονικής ως ένα διετές πρόγραμμα που αναγνωρίζει την επόμενη γενιά ταλαντούχων και υποσχόμενων αρχιτεκτόνων που θα επηρεάσουν τον μελλοντικό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους τους νέους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές κάτω από την ηλικία των σαράντα.

Η κριτική επιτροπή των βραβείων, αφού εξέτασε μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών ιδεών αρχιτεκτονικής και σχεδίου, έχει επέλεξε τους 40 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές για αυτή την χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες για την επιτροπή:http://bit.ly/2tLjFvB

Γεωγραφικά, οι επιλεγμένοι νέοι αρχιτέκτονες για το 2017-2018 «Europe 40 Under 40» προέρχονται από τα παρακάτω κράτη: Αυστρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία.

Μεταξύ των νικητών από την Ελλάδα είναι αλφαβητικά οι :

 • Μαριάνα Αθανασιάδου, Schema Architecture & Engineering,

   
 • Αλέξανδρος Κιτρινιάρης, KAAF-Kitriniaris Associates Arch, 

   
 • Αριστείδης Ντάλλας, Aristides S. Dallas / Architecture Studio,

   
 • Θανάσης Πολυζωίδης, topio7.

   

Για περισσότερες πληροφορίες
www.europeanarch.eu
http://www.europeanarch.eu/marianna-athanasiadou.html
http://www.europeanarch.eu/aristides-dallas.html
http://www.europeanarch.eu/alexandros-kitriniaris.html
http://www.europeanarch.eu/thanasis-polyzoidis.html
Τα project και τα μοντέλα των νικητών παρουσιάστηκαν στην αρχιτεκτονική έκθεση «Europe 40Under40» από τις 18 έως τις 27 Μαΐου, στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στην Πλάκα.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.