Τοποθέτηση ενδοδαπέδιων θερμοπομπών

Oι ενδοδαπέδιοι θερμοπομποί είναι σχεδιασμένοι έτσι, ώστε να λειτουργούν είτε ως κύριο σύστημα θέρμανσης είτε ως δευτερεύον (επιπρόσθετης θέρμανσης),  εξαλείφοντας προβλήματα θερμικής ανισοκατανομής που αυτά δημιουργούν. Ο συνδυασμός τους ειδικά με συστήματα επιδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα, δρώντας ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιόδους με έντονες θερμικές διακυμάνσεις (φθινόπωρο και άνοιξη). Η άμεση απόκριση του συστήματος θέρμανσης με ενδοδαπέδια σώματα σε τέτοιου είδους συνθήκες καθίσταται ιδανική λύση για να εξισορροπήσει αυτό το μεγάλο εύρος θερμικών ακρότατων. Σε οριακές, λοιπόν, καταστάσεις προσφέρουν καλύτερη θερμική αίσθηση από τα κοινά επιδαπέδια συστήματα με χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Χρησιμοποιούνται κυρίως μπροστά από μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες θερμικές απώλειες των ανοιγμάτων.
Ένα επιπλέον πλεονέκτημά τους εντοπίζεται στο γεγονός ότι αποτρέπουν το σχηματισμό συμπυκνωμάτων στα τζάμια. Επιπρόσθετοι ενδοδαπέδιοι θερμοπομποί με ανεμιστήρα εμποδίζουν την εισροή ψυχρού εξωτερικού αέρα, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα φράγμα θερμού αέρα.
Για τους παραπάνω λόγους οι συνηθέστερες εφαρμογές τους απαντώνται σε εστιατόρια, εκθεσιακούς χώρους αυτοκινήτων, κολυμβητήρια, εμπορικά κέντρα, εσωτερικά αίθρια αλλά και σε δωμάτια κατοικιών, όπως το καθιστικό ή γενικά σε δωμάτια με μεγάλα ανοίγματα, για να ικανοποιήσουν ειδικές αρχιτεκτονικές ανάγκες λόγω εύκολου εναρμονισμού στο χώρο, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις απαιτήσεις του σε θερμικά φορτία.
Τα βασικά συστατικά τους μέρη είναι το κέλυφος (λεκάνη) με το περσιδωτό κάλυμμά του και ο εναλλάκτης θερμότητας. Κατά περίπτωση και ανάλογα με την εφαρμογή τους, μπορούν να φέρουν ή όχι ανεμιστήρα. Με βάση αυτό το στοιχείο κατηγοριοποιούνται σε θερμοπομπούς χωρίς ανεμιστήρα και σε θερμοπομπούς με ανεμιστήρα.

  • Second Text:

    A. Ενδοδαπέδιος θερμοπομπός.

    B. Σχηματική παράσταση της βασικής αρχής λειτουργίας.
    1. Περσίδες.
    2. Διαχωριστικό τοίχωμα κατεύθυνσης του αέρα.
    3. Θερμοπομπός.
    4. Έδρανο.

    Γ. Κύρια λειτουργικά μέρη ενδοδαπέδιου θερμοπομπού χωρίς ανεμιστήρα.
    1. Εξωτερικό κέλυφος.
    2. Εναλλάκτης θερμότητας.
    3. Περσιδωτό κάλυμμα (γρίλιες).
    4. Πλευρά σύνδεσης παροχών νερού.
    5. Ρυθμιστικός κοχλίας.

    Δ. Κύρια λειτουργικά μέρη ενδοδαπέδιου θερμοπομπού με ανεμιστήρα.
    1. Εξωτερικό κέλυφος.
    2. Πλευρά σύνδεσης παροχών νερού.
    3. Εναλλάκτης θερμότητας.
    4. Περσιδωτό κάλυμμα (γρίλιες).
    5. Ανεμιστήρας.
    6. Μονάδα ελέγχου.
    7. Μετασχηματιστής.
     

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σύστημα αντιστάθμισης εγκαταστάσεων θέρμανσης

Σύστημα αντιστάθμισης εγκαταστάσεων θέρμανσης

Το σύστημα επιτυγχάνει ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού προσαγωγής σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης. Ένα τέτοιο σύστημα αποτελείται από την ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου, τα αισθητήρια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,…
Εγκατάσταση αβαθούς γεωθερμικής αντλίας θερμότητας

Εγκατάσταση αβαθούς γεωθερμικής αντλίας θερμότητας

Η αξιοποίηση της αβαθούς γεωθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη των κτιρίων χαρακτηρίζεται από τους υψηλότερους βαθμούς απόδοσης σε σχέση με τα λοιπά εναλλακτικά συστήματα αντλιών θερμότητας. Η άντληση θερμότητας…
Συντήρηση δικτύων αεραγωγών κλιματισμού

Συντήρηση δικτύων αεραγωγών κλιματισμού

Τα δίκτυα αεραγωγών θα πρέπει να ελέγχονται μία φορά το χρόνο για ενδεχόμενη ρύπανση, για καταστροφή των μονώσεων, για χαλάρωση των στηριγμάτων, για διαρροές στα εύκαμπτα τεμάχια σύνδεσης, για γήρανση…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.