BLOG

BLOG

Δεκέμβριος | 2019

Κατοικία κατασκευασμένη από ρομπότ

Το DFAB House είναι το πρώτο κατοικήσιμο κτίριο που έχει ποτέ σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μόνο με ψηφιακά μέσα. Αναπτύχθηκε από ειδικούς του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (ETH Ζυρίχη) με 30 συνεργάτες από τη σχετική βιομηχανία και ανεγέρθηκε επάνω στο κτίριο NEST στο Dübendorf, κοντά στη Ζυρίχη. Στο κεντρικό τμήμα του…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Η τεχνητή νοημοσύνη στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Η τεχνητή νοημοσύνη ως έννοια υπάρχει από τη δεκαετία του 1950, αλλά μόνο πρόσφατα η τεχνολογία της έχει προχωρήσει σε σημείο που να μπορεί να θεωρηθεί αρκετά αξιόπιστη ώστε να χρησιμοποιηθεί σε σημαντικά επιχειρηματικά καθήκοντα. Ουσιαστικά, αναφέρεται σε υπολογιστές ή μηχανές που εκτελούν καθήκοντα που παραδοσιακά θεωρούνταν ότι απαιτούν γνωστική…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Interiors Awards 2020: διπλή βράβευση για τους T.SQUAREARCHITECTS

To αρχιτεκτονικό γραφείο T.SQUAREARCHITECTS συμμετείχε στα Interiors Awards 2020, όπου διακρίθηκε με δύο βραβεία, στις κατηγορίες "Αυτόνομη Κατοικία" και "Αλυσίδα Καταστημάτων Λιανικής" αντίστοιχα. Στην κατηγορία "Αυτόνομη Κατοικία" συμμετείχε με το έργο "Βright house", μία κατοικία στη Θεσσαλονίκη, για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο Gold, ενώ στην κατηγορία "Αλυσίδα Καταστημάτων…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Ανακαίνιση και εσωτερικός σχεδιασμός Βικτοριανής κατοικίας στο Λονδίνο

Το έργο αφορά στον επανασχεδιασμό του εσωτερικού ενός σημαντικού βικτοριανού κτιρίου στην περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου. Η διατηρητέα κατοικία βρίσκεται απέναντι από το μεγάλο δημόσιο κήπο, Ennismore Gardens. Στόχος του σχεδιασμού ήταν να ενισχύσει τη σχέση με τον κήπο, να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του χώρου και να φέρει φυσικό φωτισμό…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Lestel boutique suites στο Ναύπλιο

Το "Lestel Boutique Suites" βρίσκεται σε κτίριο του 1960, ο όροφος του οποίου πρόσφατα ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε 3 διαμερίσματα με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη, συνδυάζοντας στοιχειά του παρελθόντος και του παρόντος. Η αρχική διάταξη των χώρων δέχτηκε τις ελάχιστες μετατροπές, διότι επιδίωξη της μελέτης ήταν…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Μονοκατοικία στην Καβάλα με εναλλαγή όγκων και επιφανειών

Η κατοικία εμβαδού 320 m² βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας, σε οι- κόπεδο 1.120 m². Αναπτύσσεται σε τρεις ορόφους με διακριτή χρήση ανά όροφο.Στο υπόγειο βρίσκονται οι χώροι των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και άλλοι βοηθητικοί χώροι.Στο ισόγειο, σε άμεση επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας, οργανώνονται οι κοινόχρηστοι…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Τοποθέτηση γραμμικών φωτιστικών κατά μήκος των τοίχων

Κατά τη μετατροπή μιας μονοκατοικίας του ‘60 στο κέντρο της Γλυφάδας σε αρχιτεκτονικό γραφείο βασική πρόθεση αποτέλεσε η δημιουργία μιας έντονης αντίθεσης ανάμεσα στη γλώσσα των επεμβάσεων και στον παλιό χαρακτήρα της κατοικίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη φθορά και τις ατέλειες, οι οποίες προήλθαν από το πέρασμα του χρόνου. Στο εσωτερικό,…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Διαμόρφωση χώρου υποδοχής

Στο φαρμακείο Mole στον Πειραιά, ο χώρος υποδοχής στο επίπεδο του ισογείου διαμορφώνεται με φύλλα διάτρητου αλουμινίου, επισημαίνοντας τη λειτουργία του χώρου. Στην κατασκευή ενσωματώνεται τεχνητός φωτισμός, αναδεικνύοντας τα μοτίβα της διάτρητης λαμαρίνας. Η συνολική αισθητική ολοκληρώνεται από το φυσικό φωτισμό, ο οποίος φιλτράρεται από τη διάτρητη πρόσοψη, εξωτερικά του…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Eξωτερική περίφραξη με μάρμαρο

Σε κατοικία στην Κηφισιά, η εξωτερική περίφραξη του υπαίθριου χώρου πραγματοποιείται μέσω ενός φράχτη από όνυχα, με ενσωματωμένο κρυφό φωτισμό. Η απρόσμενη χρήση του μαρμάρου, η οποία είναι συνδεδεμένη με εσωτερικούς χώρους, δίνει στο χώρο μία αίσθηση πουλυτέλειας, επισημαίνοντας παράλληλα τα όρια του οικοπέδου και διασφαλίζοντας ιδιωτικότητα. Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης.
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2019

Χώρος υποδοχής σε ιατρείο

Σε δερματολογικό ιατρείο στα Ιωάννινα, ο χώρος υποδοχής οριοθετείται από έναν ιδιαίτερο πάγκο σε λιτές γραμμές και από μια ξύλινη ψευδοροφή, που ενσωματώνει το φωτισμό του. Οι αποχρώσεις του γκρι μαζί με το ξύλο δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικό αποτέλεσμα, το οποίο εντείνεται με τη χρήση κρυφού φωτισμού. Βασικό στοιχείο του…
περισσότερα

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.