BLOG

BLOG

Σεπτέμβριος | 2020

Όψη με γυάλινα τούβλα σε αίθριο

Χάρη στη διάφανη πρόσοψη, οι κάτοικοι παρατηρούν και απολαμβάνουν το διαρκώς μεταβαλλόμενο φυσικό φως, παρόλο που η κατοικία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ένας εξωτερικός τοίχος από γυάλινα τούβλα, που λειτουργεί ως περίφραξη της κατοικίας, στοχεύει στην οπτική και ηχητική απομόνωση του κτιρίου από το αστικό περιβάλλον του. Στο αίθριο,…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Ανακαίνιση πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Το έργο αφορά χώρους στο πρώην εκκλησιαστικό λύκειο Βόλου, μια πρωτοποριακή δομή της Μητρόπολης Δημητριάδος. Πρόκειται για ένα χώρο που συνδυάζει πέρα από τη ζητούμενη λειτουργικότητα, φαντασία και ευρηματικότητα. Ένας ονειρεμένος χώρος χαράς και παιχνιδιού, ένας "Μικρός Παράδεισος" όπως ονομάστηκε. Η υλοποίηση του πολυχώρου δημιουργικής απασχόλησηςΟ χώρος, στον όποιο πραγματοποιήθηκαν…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Πακτωμένα σκαλοπάτια από σκυρόδεμα

Η σκάλα που ενώνει τις στάθμες μιας μονοκατοικίας στο Cape Town κατασκευάστηκε με πατήματα από σκυρόδεμα, πακτωμένα σε τοίχο από σκυρόδεμα. Η παλέτα των υλικών συνδυάζει φυσική γκρι πέτρα, στιλβωμένα δάπεδα από σκυρόδεμα, σκούρο γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, δημιουργώντας ένα αρμονικό χρωματικό υπόβαθρο. Η χρήση του ίδιου υλικού σε δάπεδο…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Οκταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους

Η πολυκατοικία αποτελείται από οκτώ ορόφους διαμερισμάτων, έναν όροφο πιλοτής, και υπόγειο. Ο κάθε όροφος της ανωδομής, αποτελείται από δύο διαμερίσματα με ένα υπνοδωμάτιο.Το κτίριο βρίσκεται σε μεσαίο οικόπεδο με πρόσωπο σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας στους Αμπελόκηπους, πολύ κοντά στο σταθμό μετρό της Πανόρμου. Ζητούμενο, βάσει της τοποθεσίας του και…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Διάτρητο κέλυφος αλουμινίου

Στο φαρμακείο Mole στον Πειραιά, το φυσικό φως φιλτράρεται μέσω μίας εξωτερικής επιδερμίδας, από φύλλα διάτρητου αλουμινίου, προκαλώντας ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παιχνίδι φωτοσκιάσεων στο εσωτερικό. Φωτογραφίες: Μαριάννα Μπίστη.
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Stokas Construction

Η Stokas Construction Inc. ιδρύεται το 1997 από το Γιάγκο Στόκα αναλαμβάνοντας το Project Management και την Κατασκευή κατοικιών, ξενοδοχείων, αναπτύσσοντας ένα ευρύ κύκλο πελατών κυρίως από την κεντρική Ευρώπη.Τα τελευταία χρόνια η Stokas Inc. αφιερώνεται αποκλειστικά στη Μελέτη και Κατασκευή Κατοικιών υψηλών απαιτήσεων, σε όλη την Ελλάδα. Διαφάνεια –…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για έργο ανακαίνισης διαμερίσματος ορόφου, με επιφάνεια περίπου 135 τ.μ. στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης. Η ανακαίνιση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τριμελούς οικογένειας και περιλαμβάνει τους εξής χώρους: σαλόνι, κουζίνα, WC επισκεπτών, master bedroom, παιδικό δωμάτιο και μπάνιο. Τα υφιστάμενα μαρμάρινα δάπεδα αποτέλεσαν τον καμβά για τη διαμόρφωση μιας νέας οικογενειακής…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Κατάστημα κοσμημάτων και εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας στην Αθήνα

Ο σχεδιασμός του καταστήματος "Kakuru" αντλεί έμπνευση από τη φύση. Η υλικότητα του χώρου και οι καμπύλες, που ακολουθούν τη γραμμή της σχεδιάστριας, έχουν μια οργανικότητα που αψηφά τη βαρύτητα. Οι δημιουργίες αναδεικνύονται, όχι μέσω της αντίθεσης, αλλά μέσω της συνοχής και της συνεκτικότητας προς το περιβάλλον που τις φιλοξενεί.…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Μετατροπή εμπορικού χώρου σε κατοικία

Ένας χώρος πρώην εμπορικής χρήσης στο Charlottesville της Virginia ανακαινίστηκε πλήρως, προκειμένου να μετατραπεί σε μία σύγχρονη κατοικία. Το κτίριο, που χρονολογείται από το 1843, αναδιαμορφώθηκε με κύριο χαρακτηριστικό τη δημιουργία ενιαίων χώρων και τη διαφάνεια. Ένας κεντρικός, μονολιθικός ξύλινος όγκος με "κρυφές" πόρτες αποκρύπτει τις οικιακές συσκευές και οργανώνει…
περισσότερα
Σεπτέμβριος | 2020

Ανακαίνιση κατοικίας του μοντέρνου κινήματος στο Cape Town

Με φόντο το εμβληματικό όρος Table Mountain και θέα την πόλη και το λιμάνι του Cape Town, το "House Invermark" αποτελεί ένα αριστούργημα των μέσων του προηγούμενου αιώνα. Η κατοικία, που βρίσκεται στο καταπράσινο προάστιο Higgovale, σχεδιάστηκε το 1969 από τον αρχιτέκτονα Gilbert Colyn. Εμπνευσμένος από το μοντέρνο κίνημα και…
περισσότερα

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.