BLOG

BLOG

Νοέμβριος | 2019

Παράταση προκήρυξης βραβείων UIA "Προσβάσιμοι και Φιλικοί Χώροι" 2019

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης έργων ορίστηκε η 30η Νοεμβρίου. Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA) στο πλαίσιο του Προγράμματος "Αρχιτεκτονική για Όλους" διοργανώνει τα βραβεία “Friendly and Inclusive Spaces”. Στόχος είναι η προώθηση εμπνευσμένων κτιρίων και τοποθεσιών, που έχουν δημιουργήσει κοινωνικά βιώσιμα περιβάλλοντα μέσω υψηλής ποιότητας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Δικαίωμα συμμετοχής…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός φοιτητικών ομάδων

Το ελληνικό ινστιτούτο παθητικού κτιρίου (Ε.Ι.ΠΑ.Κ.), σε συνεργασία με το δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, προκηρύσσει φοιτητικό διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό / ενεργειακό σχεδιασμό ενός νηπιαγωγείου στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου. Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων μηχανικών με το βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων μέσω της…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το νέο μοντέλο εργασίας είναι εδώ. Το συνθέτουν οι τρεις πυλώνες του, που είναι οι εργαζόμενοι, ο χώρος και οι τεχνολογίες. Ο σχεδιασμός φωτισμού προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και υιοθετεί μια νέα ποιοτική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση με στόχο τη δημιουργία ισορροπημένων οπτικά περιβαλλόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από δυναμισμό και ενδιαφέρον.
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Κατασκευή αεριζόμενης διπλής όψης με στοιχεία από την παράδοση σε κτίριο γραφείων στην Ινδία

Το κτίριο γραφείων βρίσκεται στην πόλη Τζαϊπούρ της Ινδίας, όπου επικρατεί ξηρό και θερμό κλίμα με μέσο όρο θερμοκρασίας 30°C έως 50°C για τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Λαμβάνοντας την υπερβολική ζέστη ως μια πολύ σημαντική παράμετρο, οι αρχιτέκτονες θέλησαν να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον εργασίας, εμποδίζοντας τα εξωτερικά θερμικά…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Αναδιαμόρφωση βιοτεχνικού χώρου σε 12 διαμερίσματα

Οι ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην αγορά των ακινήτων σε συνδυασμό με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για επιπλωμένα/εξοπλισμένα διαμερίσματα, οδηγεί σταδιακά στη μετατροπή πολλών πρώην βιοτεχνικών ή γραφειακών χώρων σε κατοικίες. Η αλλαγή χρήσης ενός τέτοιου χώρου είναι ένα έργο με μεγάλες προκλήσεις, καθώς τόσο η μελέτη – αδειοδότηση του…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Δυναμική παρουσία της Aluplast στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΗ»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Aluplast - Ανδρέας Δερβίσης στην έκθεση «ΟΙΚΟΔΟΜΉ» που έλαβε χώρα στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019. Οι αναπτυξιακές ενδείξεις του κλάδου σε συνδυασμό με την άριστη διοργάνωση και προωθητική καμπάνια είχαν σαν αποτέλεσμα την προσέλευση χιλιάδων…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Ενεργειακός σχεδιασμός όψεων σε κτίριο γραφείων στο Τορίνο

Πρόκειται για τη νέα έδρα του επιχειρηματικού ομίλου "Reale Group" στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Τορίνο στην Ιταλία γνωστό και με την ονομασία "New building Bertola". Η εταιρεία προκήρυξε ένα κλειστό διαγωνισμό για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των όψεων, στον οποίο διακρίθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο Iotti + Paravani Architetti. Η…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Πλωτό ξενοδοχείο στην όχθη του Σηκουάνα

Το "OFF" είναι κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο. Σ' αυτό το μοναδικό πλωτό σκάφος, που κατασκευάστηκε στο κήτος ενός παλιού καταμαράν, υπάρχουν 58 δωμάτια (μεταξύ των οποίων και 4 σουίτες), ένα μπαρ ανοιχτό σε όλους από τις πέντε το απόγευμα, μια ρηχή πισίνα στο επίπεδο του ποταμού, μια μαρίνα και…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Κτίριο κατοικιών στη Γλυφάδα με έμπνευση από τα κύματα

Το κτίριο κατοικιών «the wave» σχεδιάστηκε μετά από τη διενέργεια «κλειστού» αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Το τοπιακό ανάγλυφο, στο οποίο εντάσσεται η σύνθεση, θυμίζει «πίνακα κυμάτων» που μεταλλάσσεται συνεχώς, άλλοτε σχηματίζοντας μοναδικές γήινες μορφές και άλλοτε συνομιλώντας με την εάνεη κίνηση του νερού. Ο σχεδιασμός αποδίδει την τρισδιάστατη επεξεργασία των φυσικών αυτών…
περισσότερα
Νοέμβριος | 2019

Συρόμενα εξωτερικά σκίαστρα

Σε ένα τριώροφο κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο Σιάτλ, δημιουργήθηκε μία διαδραστική επιφάνεια όψης, ικανή να προσαρμόζεται στις ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών. Διάτρητα μεταλλικά πετάσματα ενσωματώνονται σε κατακόρυφους οδηγούς, επιτρέποντας την κύλισή τους προς τα επάνω ή προς τα κάτω, ανταποκρινόμενα στις διακυμάνσεις του φυσικού φωτός. Φωτογραφίες: Kevin Scott
περισσότερα

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.