Πλωτό ξενοδοχείο στην όχθη του Σηκουάνα

  • Gérard Ronzatti – Seine Design

Το "OFF" είναι κάτι περισσότερο από ένα ξενοδοχείο. Σ' αυτό το μοναδικό πλωτό σκάφος, που κατασκευάστηκε στο κήτος ενός παλιού καταμαράν, υπάρχουν 58 δωμάτια (μεταξύ των οποίων και 4 σουίτες), ένα μπαρ ανοιχτό σε όλους από τις πέντε το απόγευμα, μια ρηχή πισίνα στο επίπεδο του ποταμού, μια μαρίνα και 400 m² βεράντας για το καλοκαίρι. Είναι αγκυροβολημένο στο Σηκουάνα, στο 21ο διαμέρισμα, κοντά στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Austerlitz. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν δωμάτιο με θέα στην αριστερή ή δεξιά όχθη, έχοντας από τη μία πλευρά τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα και το σταθμό Austerlitz και από την άλλη ένα μείγμα αστικού ιστού και κίνησης των σκαφών στο ποτάμι.
Το OFF σχεδιάστηκε από τον Gerard Ronzatti του γραφείου Seine Design.
Οι δύο μονοχρωματικές σουίτες, σε αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος και του ασημιού, σχεδιάστηκαν από τους Maurizio Galante και Tal Lancman.
Το διακριτικό του περίγραμμα αγκαλιάζει απαλά το Σηκουάνα. Κομψές στέγες ψευδαργύρου έχουν κλίση προς τον ουρανό, ενώ μια κεντρική γυάλινη οροφή επιτρέπει το φυσικό φως στην καρδιά του σκάφους.
Η εντυπωσιακή δομή "κάθεται" αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο. Στα τμήματα, που είναι προσβάσιμα στο κοινό, οι όψεις είναι διαφανείς, ενώ σ’ αυτά που φιλοξενούν τους πελάτες του ξενοδοχείου οι όψεις είναι επενδυμένες με ξύλο.
Το OFF είναι νηφάλιο και διαχρονικό με μια επιλογή των "ευγενών" υλικών, όπως ξύλου, χαλκού, δέρματος, γυαλιού και ψευδαργύρου. Τα χρώματα είναι κυρίως χάλκινα και ζεστά.
Στο καθιστικό, η μεταλλική επένδυση της οροφής, όπως και η χάλκινη επένδυση της υποδοχής, αντανακλούν την κίνηση του νερού στο ποτάμι. Το γραφείο της υποδοχής κοσμεί ένα ξύλο 250 χρόνων που ανασύρθηκε από το νερό. Όλη η κατασκευή λικνίζεται απαλά από την κίνηση του ποταμιού δημιουργώντας μια ήρεμη όαση στην αστική πολύβουη κίνηση της πόλης.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Gérard Ronzatti – Seine Design
Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων: Maurizio Galante, Tal Lancman
Τοποθεσία: Quai Austerlitz, Σηκουάνας, Παρίσι
Χρόνος κατασκευής: 2016
Φωτογραφίες: Celine Demoux

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sifnos Elies Resorts"

To Sifnos Elies Resorts, που ολοκληρώθηκε το 2004, βρίσκεται ακριβώς επάνω από το κεντρικό τμήμα της παραλίας, σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων, στον οποίο οφείλει και την ονομασία του. Στόχος των…
Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου στο πολυτελές ξενοδοχείο

Μετατροπή διατηρητέου κτιρίου στο πολυτελές ξενοδοχείο "Vanoro" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το ξενοδοχείο "Vanoro" στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του 1937, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Τέχνης από το Υπουργείο Πολιτισμού, λόγω…
''Pilot Amphora Boutique Hotel'', ανάδειξη αρχαίων ευρημάτων και έμπνευση από τον τόπο

''Pilot Amphora Boutique Hotel'', ανάδειξη αρχαίων ευρημάτων και έμπνευση από τον τόπο

Το "Pilot Amphora Boutique Hotel" είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, κλασικού τύπου, εντός σχεδίου πόλης του οικισμού Γεωργιούπολης Χανίων, η οποία αποτελείται από 30 πολυτελή δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.