Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sifnos Elies Resorts"

To Sifnos Elies Resorts, που ολοκληρώθηκε το 2004, βρίσκεται ακριβώς επάνω από το κεντρικό τμήμα της παραλίας, σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων, στον οποίο οφείλει και την ονομασία του. Στόχος των μελετητών ήταν ο σχεδιασμός του συγκροτήματος ως επέκταση του μικρού τοπικού οικισμού. Δύο μικρές μονάδες των δεκαοκτώ πολυτελών δωματίων, έξι ανεξάρτητα διαμερίσματα σε επαφή με την πισίνα του συγκροτήματος και δέκα μπαγκαλόουζ με ατομικές πισίνες και πανοραμική θέα στον κόλπο αποτελούν τον πυρήνα του έργου, συνολικής ικανότητας 80 κλινών, υποστηριζόμενα από τους απαραίτητους χώρους υποδοχής, εστιατόρια, πλήρως εξοπλισμένο spa και βοηθητικούς χώρους απαραίτητους για ένα ξενοδοχείο πολυτελείας 5 αστέρων. Κύριος άξονας σχεδιασμού, που εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 4.135 m², αποτέλεσε η προσαρμογή της αρχιτεκτονικής πρότασης στην ερμηνεία και αναπαραγωγή των τυπολογικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, στο επίπεδο των διαμορφώσεων των όγκων των κτιρίων, της χάραξης των προσπελάσεων και των ελεύθερων χώρων.
Οι καθαρές γραμμές των όγκων καθορίζουν και διαγράφουν με σαφήνεια το χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Τα κτίρια είναι μονόροφα και το τελικό σύνολο αποτελεί φυσική επέκταση του πολεοδομικού ιστού του υπάρχοντα οικισμού. Λιθόστρωτοι δρόμοι και μικρές πλατείες αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της σύνθεσης. Οι υπαίθριοι χώροι του ξενοδοχείου σκιάζονται όλοι από ευρηματικές ελαφρές κατασκευές. H οικολογική διάσταση του συγκροτήματος τονίζεται με την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του ξενοδοχείου.
 

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Α. Κωστίκας - Α. Τζίβελος Ο.Ε., Δ. Νικολάου
Μελέτη Εσωτερικού Χώρου: Σ. Παπαγιάννης - Γ. Κυριαζής & Συνεργάτες
Στατική Μελέτη-Επίβλεψη: Χ. Τελειώνης
Η/M Μελέτη-Επίβλεψη: Α. Μπασάκος
Mελέτη Φωτισμού: Α. Φιλιπποπούλου
Mελέτη Φύτευσης: Β. Θανασούλια
Mελέτη Σκίασης-Κατασκευή: Α. Γαζής
Διεύθυνση Κατασκευής: Γ. Κοιλίτης
Εργοδότης: Festival Enterprises Ltd
Tοποθεσία: Bαθύ Σίφνου
Eμβαδό Οικοπέδου: 24.286,10 m²
Eμβαδό Κτιριακού Συνόλου: 4.135,36 m²
Φωτογραφίες: Studio Phobia/B. Σαμαράκης, Σ. Σάμιος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Skiathos Symbol Villas" τρεις κατοικίες στις Αχλαδιές Σκιάθου

Το συγκρότημα αφορά τρεις εξοχικές κατοικίες σε κοντινή απόσταση από την παραλία Αχλαδιές της Σκιάθου. Η έντονη κλίση του εδάφους και ο προσανατολισμός προς τη θάλασσα υπαγόρευσαν μια παράλληλη, κλιμακωτή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.