Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Palazzo del Mare" στη Κω

To ξενοδοχειακό συγκρότημα "Palazzo del Mare" στέκεται με δωρική λιτότητα και μεγαλοπρέπεια επάνω σ’ ένα παραθαλάσσιο ύψωμα, στο Μαρμάρι της Κω, σε επαφή με την ομώνυμη αμμώδη παραλία. Η αρχιτεκτονική μελέτη ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων σε ένα πολύ επίμηκες γήπεδο ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Ζητούμενο ήταν η αξιοποίηση του στενού μετώπου προς τη θάλασσα με τη χωροθέτηση όσο το δυνατόν περισσότερν δωματίων προς αυτή. Ταυτόχρονα η λύση θα έπρεπε να αποστασιοποιείται από τα στερεότυπα των ξενοδοχείων τύπου «resort», που κτίστηκαν σ’ όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εικοσαετία.
Το κεντρικό κτίριο τοποθετήθηκε στο υψηλότερο σημείο στην πίσω πλευρά του γηπέδου. Το στέγαστρο της εισόδου αποτελεί μια κατασκευή από πέτρινους πεσσούς και τοιχία, ύψους 4,5 m, η οποία μοιάζει να αναδύεται από το νερό και παραπέμπει σε τάφρο επάνω στην οποία επιπλέει, ως γέφυρα, ο διάδρομος πρόσβασης. Η νοητή επέκταση αυτού του διαδρόμου - άξονα στο εσωτερικό του κτιρίου διασχίζει τους χώρους υποδοχής, οδηγώντας σε μια στεγασμένη βεράντα απ’ όπου υπάρχει απεριόριστη θέα προς όλο το εσωτερικό του συγκροτήματος μέχρι τη θάλασσα. Η ίδια θέα προσφέρεται και από τις βεράντες του μπαρ και του εστιατορίου, που βρίσκονται εκατέρωθεν. Στο κτίριο υπάρχει ακόμη κλειστό κολυμβητήριο με κέντρο ομορφιάς και γυμναστήριο, internet café και αίθουσα συνεδρίων 200 ατόμων.
Τα μπαγκαλόουζ αναπτύσσονται, λόγω υψομετρικής διαφοράς, σε χαμηλότερη στάθμη, κατά μήκος του γηπέδου, σε δυο παράλληλες συστοιχίες, εκατέρωθεν μιας πισίνας 4.000 m², που μοιάζει με συνέχεια της θάλασσας και φτάνει μέχρι τις βεράντες των ισόγειων δωματίων.
Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέα όλων των δωματίων του Α΄ορόφου στη θάλασσα και η άμεση πρόσβαση των ισόγειων δωματίων στην πισίνα.
Η πρόσβαση στα δωμάτια γίνεται από περιμετρικούς δρόμους και εισόδους στο πίσω μέρος των μπαγκαλόουζ, ώστε να μην προκαλείται όχληση στον εσωτερικό κεντρικό πυρήνα της πισίνας, διατηρώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα ηρεμίας και χαλάρωσης. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από ένα κεντρικό άξονα νησίδων στη μέση της πισίνας, οι οποίες συνδέονται με γέφυρες και προσφέρουν πολλές εναλλαγές και εκπλήξεις. Στο τέλος της διαδρομής υπάρχει το μπαρ της πισίνας και το εστιατόριο, ενώ ακριβώς πριν την παραλία αναπτύσσεται το συγκρότημα με τις 13 σουίτες με ιδιωτικούς κήπους και πισίνες.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: ARC - Ηλίας Μαστρομηνάς & Συνεργάτες
Στατική Μελέτη: Δημήτρης Σιφωνιός
H/M Mελέτη: Άγγελος Γεωργαλλής
Διακόσμηση: ARC - Ηλίας Μαστρομηνάς & Συνεργάτες
Διακόσμηση Δωματίων- SPA: Άντζελα Παλατσίδη
Tοποθεσία: Μαρμάρι, Κως
Συνολικό Εμβαδό Οικοπέδου: 41.810,00 m²
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 7.299,80 m²
Xρόνος Μελέτης: 2007 - 2008
Xρόνος Κατασκευής: 2008 - 2009
Φωτογραφίες: Βασίλης Σαρίογλου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Blue Palace" στην Ελούντα

Στη μοναδική τοποθεσία της Ελούντας ακριβώς απέναντι από την νήσο Σπιναλόγκα, σε μια έκταση 75 στρεμμάτων, κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα 5 αστέρων, χωρητικότητας 500 κλινών.Το χαρακτηριστικό του οικοπέδου πέραν του…
Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sifnos Elies Resorts"

To Sifnos Elies Resorts, που ολοκληρώθηκε το 2004, βρίσκεται ακριβώς επάνω από το κεντρικό τμήμα της παραλίας, σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων, στον οποίο οφείλει και την ονομασία του. Στόχος των…

"Ecosuites", ένα ξενοδοχείο επενδυμένο με καλάμια

Η πρόσοψη του κτιρίου έχει καλυφθεί με συρόμενα πετάσματα από καλάμια. Τα καλάμια κρύβουν τις μεγάλες τζαμαρίες, που διαχωρίζουν τον εσωτερικό χώρο από τους εξώστες, διακόπτοντας τις αντανακλάσεις τους και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.