Ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή Κιοτάρι Ρόδου, μια ιδιαίτερου κάλλους περιοχή μπροστά στην απέραντη θάλασσα. Η έκταση των δέκα στρεμμάτων απλώνεται στην πλαγιά ενός λόφου και οι κτιριακοί όγκοι ακολουθούν τις ανάγλυφες γραμμές της γης και το κάνουν να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον.
Αποτελείται από τη βασική μονάδα του κεντρικού κτιρίου, στο υψηλότερο επίπεδο της έκτασης, που περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους εξυπηρέτησης (υποδοχή, εστιατόριο, μπαρ, κεντρική πισίνα, συνεδριακή αίθουσα, κέντρο αναζωογόνησης με κλειστή πισίνα) και σαράντα σουίτες κατηγορίας 5*, οργανωμένες σε τρεις πτέρυγες. Η διαφοροποίηση των τριών πτερύγων  είναι στον τύπο και το εμβαδό των δωματίων.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα δημιουργεί ένα σύνολο, που διαμορφώνεται κατάλληλα με φυτεύσεις, πρανή και παρτέρια και φιλοξενεί στο χώρο της κεντρικής πισίνας, του καθιστικού και του μπαρ, μια ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.
Η κυκλοφορία μέσα στο συγκρότημα ακολουθεί το πνεύμα και την πλοκή του παραδοσιακού νησιώτικου ιστού, με ροές και καθιστικά σε ανοιχτούς κατάφυτους και σκιώδεις χώρους. Η παρουσία του ρέοντος υγρού στοιχείου είναι έντονη. Είκοσι δύο από τις σαράντα σουίτες διαθέτουν πισίνα αποκλειστικής χρήσης ανεξάρτητα σε ποιο επίπεδο βρίσκονται.
Το ξύλο, η λαξευτή φυσική πέτρα και η φυσική δαπεδόστρωση Λάρδου, κυριαρχούν στο χώρο δίνοντας την ηρεμία και τη γαλήνη της φυσικότητας και της γνησιότητας. Στο κεντρικό κτίριο εφαρμόζεται ανάγλυφος σοβάς τύπου κουρασάνι, και επενδύσεις από φυσικό πωρόλιθο, παραδοσιακού υλικού της Ρόδου.
Εσωτερικοί δρόμοι και μονοπάτια - πεζόδρομοι συνδέουν τις διαφορετικές χρήσεις μεταξύ τους και οδηγούν στο υπόλοιπο του γηπέδου με τις φυτεύσεις και τις αθλοπαιδιές.
Η εργονομική αρχιτεκτονική και η επιλογή των υλικών, προσδίδει την απαιτούμενη πολυτέλεια και άνεση. Συνεπώς, το ξενοδοχειακό συγκρότημα αναπτύσσεται ως μια ενότητα και πάντα σε λεπτή αρμονία με τον περιβάλλοντα φυσικό χώρο του βουνού και του πράσινου. Αξιοποιήθηκαν στο έπακρο τα επιτόπια υλικά της έκτασης, με αποτέλεσμα την αρμονική ένταξη του συγκροτήματος στο φυσικό περιβάλλον.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου: 

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ανδρέας Μιχαηλίδης και συνεργάτες αρχιτέκτονες
Interior design & επιμέλεια εξοπλισμού: Ματούλα Μιχαηλίδη, Χρυσαφίνα Ζερβού
Αρχιτεκτονική τοπίου: Ευτυχία Νικολάου
Στατική μελέτη: ΚΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.
Μηχανολογική μελέτη: ΚΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε. / Sotirakis Engineering
Επίβλεψη: Ανδρέας Μιχαηλίδης και συνεργάτες αρχιτέκτονες
Τοποθεσία: Κιοτάρι Ασκληπειού Ρόδου
Συνολικό εμβαδόν οικοπέδου: 10.000  
Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 3.638 
Φωτογραφίες: Νίκος Μπρουζάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Astir Odysseus" στην Κω

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει κτιστεί στην περιοχή Δύο Εκκλησιές (Μπαμιαλίκι) στην Κω. Το ιδιαίτερο σχήμα του οικοπέδου, που ουσιαστικά διασπάται σε δύο τμήματα, έχοντας μία στενή λωρίδα γης να τα…
Ξενοδοχείο «Twentyone» στην Αθήνα

Ξενοδοχείο «Twentyone» στην Αθήνα

Το ξενοδοχείο «Twentyone» βρίσκεται στο Κεφαλάρι και στεγάζει 21 δωμάτια.Οι αρχιτέκτονες έπρεπε να διατηρήσουν το κουφάρι ενός υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο φιλοξενούσε παλαιότερα το ξενοδοχείο «Ακροπόλ». Οι παλαιοί, χοντροί, πέτρινοι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.