Ξενοδοχειακό συγκρότημα «Cavo Spada» στα Χανιά

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Cavo Spada», αναπτύσσεται σε ένα παραλιακό γήπεδο με πολύ μικρή κλίση και στενό μέτωπο στη θάλασσα.
Το κεντρικό κτίριο οργανώθηκε επάνω σε έναν κεντρικό άξονα - διάδρομο πλάτους 5 m και μήκους 50 m, o οποίος στεγάστηκε με στέγη. Οι δύο άκρες του στεγασμένου αυτού χώρου αποτελούν την είσοδο και την έξοδο από το κεντρικό κτίριο. Η γεωμετρία, η κάλυψη και το ύψος του χώρου παραπέμπουν σε μνημειακό εκκλησιαστικό χώρο (βασιλική).
Κατά μήκος και εγκάρσια, δευτερεύοντες διάδρομοι και σκάλες οδηγούν στους υπόλοιπους χώρους και στις άλλες στάθμες του ξενοδοχείου.
Στο επίπεδο της εισόδου βρίσκονται τα σαλόνια, το μπαρ, οι βεράντες, τα εστιατόρια και η κουζίνα. Στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και ο χώρος υδροθεραπείας - spa του ξενοδοχείου.
Το συγκρότημα, δυναμικότητας 350 κλινών, διαθέτει 150 δωμάτια, τα οποία οργανώθηκαν σε διαγώνιες πτέρυγες γύρω από την εκτεταμένη κεντρική πισίνα, ώστε να αποκτήσουν θέα προς τη θάλασσα και να μεγαλώσει το υγρό μέτωπο της εγκατάστασης.
Ως προς τα υλικά κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν έγχρωμα επιχρίσματα, μάρμαρα σε διάφορες επεξεργασίες και ξυλοκατασκευές από ξυλεία νιαγκόν βαμμένη με βερνίκι. Διάφοροι τοίχοι επενδύθηκαν με πέτρα τύπου ξερολιθιάς, έτσι ώστε το σύνολο της οικοδομής να φέρει την οικειότητα της χειροτεχνίας στο χρήστη.
Γενικά, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός επιχειρεί  να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα διακοπών, μέσα από τα υλικά και την εφαρμογή τους σε ένα σύγχρονο κατά τα λοιπά κτίριο και όχι μέσα από παραδοσιακές γραφικότητες.

Στοιχεία Έργου
Αρχιτεκτονική Μελέτη: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες
Στατική Μελέτη: Μανώλης Γκαζής
H/M Mελέτη: Κυριάκος Κουκλάκης
Αρχιτεκτονικη Τοπίου: Λίτσα Χριστοδουλάκη
Eπίβλεψη: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες
Tεχνική Εταιρεία Κατασκευής: Μ. & Ν. Γιαννούλης Α.Β.Ε.Τ.Ν.Ε.
Tοποθεσία: Ραπανιανά Κολυμβαρίου, Χανιά, Κρήτη
Συνολικό Εμβαδό Οικοπέδου: 41.573,71 m²
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 8.560,00 m² ή 8.637,05 m²
Xρόνος Μελέτης: 2006 - 2007
Χρόνος Κατασκευής: 2007 - 2008
Φωτογραφίες: Erieta Attali ©

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Santorini Grace" στη Σαντορίνη

Ένα μοναδικό τοπίο στη Σαντορίνη, με θέα την καλντέρα, απέναντι από το βράχο του Σκάρου. Η διάταξη των δωματίων του νέου ξενοδοχείου "Santorini Grace" ακολουθεί σε κάτοψη την τεθλασμένη γεωμετρία…
Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Diamond" στην Κω

Το ξενοδοχείο επάνω στην αμμώδη παραλία της Λάμπης, απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Το συγκρότημα διαθέτει 200 κλίνες και αναπτύσσεται σε μορφολογικά λιτούς κτιριακούς όγκους, με αναφορά στα τοπικά στοιχεία,…
F Ζeen Retreat,  στην Κεφαλλονιά

F Ζeen Retreat, στην Κεφαλλονιά

Το F Ζeen Retreat βρίσκεται στα Λουρδάτα της Κεφαλλονιάς, μέσα σε ένα κατάφυτο επικλινές οικόπεδο 10 στρεμμάτων, σε απόσταση 50 m από τη θάλασσα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις κεραμοσκεπείς κτιριακούς…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.