Ξενοδοχείο Daios στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο βρίσκεται στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, και επιλέχθηκε να έχει τη μορφή ιστιοφόρου και γυάλινες προσόψεις για ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα. Αφαιρέθηκαν όλα τα συμπαγή στοιχεία των όψεων για να απομείνουν μόνον συνεχείς γυάλινες επιφάνειες. Για τη στερέωση της γυάλινης επιδερμίδας χρησιμοποιήθηκε ως φέρων σκελετός το κιγκλίδωμα των εξωστών με προέκτασή του και κάτω από την επιφάνεια του εξώστη. Με ειδική μελέτη επιτεύχθηκε η αραιότερη δυνατή διάταξη του σκελετού και οι λεπτότερες διατομές.
Λόγω του μεγάλου βάθους εκσκαφής, της παρουσίας υπογείων νερών σε σχετικά υψηλή στάθμη και των γενικά μαλακών εδαφικών στρώσεων προβλέφτηκε η αντιστήριξη των πρανών εκσκαφής με την κατασκευή περιμετρικού διαφραγματικού τοίχου βάθους 19,8 m. Από το αρχικό στάδιο σχεδιασμού τέθηκαν για τεχνολογική επίλυση οι παράμετροι της ηχοπροστασίας και της ηλιοπραστασίας.
Το συγκρότημα αποτελείται από δύο οκταώροφα κτίρια, το ένα επί της παραλίας και επί της οδού Χρ. Σμύρνης και το άλλο επί της οδού Προξένου Κορομηλά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μια γέφυρα σε κάθε όροφο.
Στο ισόγειο του κτιρίου επί της πολυσύχναστης παραλίας δημιουργήθηκε χώρος καφέ και εστιατόριο ελαφρών γευμάτων. Στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Προξένου Κορομηλά χωροθετήθηκε το εστιατόριο του ξενοδοχείου με αυλή στεγασμένη και δημιουργία περιμετρικού κήπου, δημιουργώντας μια πιο ιδιωτική ατμόσφαιρα. Η εκ υστέρων διαμόρφωση του κτιρίου σε ξενοδοχείο είχε ως αποτέλεσμα τα 50 δωμάτια – σουίτες να είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα από γνωστούς σχεδιαστές και τα υφάσματα είναι επώνυμων οίκων. Τα δάπεδα σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου είναι ξύλινα και οι επενδύσεις από μάρμαρο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου
Αρχιτεκτονική μελέτη: ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ: Κ. Λεφάκης, Α. Πρασσά, Γ. Χατζηκοσμάς, Μ. Δέδα - Ειδικός συνεργάτης: Γρ. Χαλαμανδάρης
Μελέτη εσωτερικών χώρων για την διαμόρφωση του κτιρίου σε ξενοδοχείο: Α. Στυλιανίδης
Στατική μελέτη: ΜΕΤΕ ΣΥΣΜ: Ν. Χαλάτης, Γ. Πατλάκας, Ν. Νανούσης
Μελέτη ηχοπροστασίας και ηλιοπροστασίας: Ν. Μπάρκας   Σύμβουλοι: Δ. Αραβαντινός, Κ. Τσικαλουδάκη
Μελέτη Η/Μ εγκαταστάσεων: Μ. Αθανασίου, Α. Δρούγας
Γεωτεχνική μελέτη: ΓΕΩΓΝΩΣΗ
Μελέτη αντιστηρίξεων: Κ. Τσακαλίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "The Met" στη Θεσσαλονίκη

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων "The Met" εντάσσεται αρμονικά στο ιδιαίτερο αστικό τοπίο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και παράλληλα δημιουργεί ένα τοπόσημο για την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή, στην οποία βρίσκεται.…
Ανακαίνιση spa ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Ανακαίνιση spa ξενοδοχείου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Στην σύγχρονη hôtellerie, η ανάγκη αναψυχής αυξάνεται συνεχώς και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας νέας γενιάς. Το έργο αναπτύσσεται σε ορθογωνική κάτοψη όπου εγγράφεται ένας σταυρός. Ο σταυρός επιτρέπει την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.