Το Zante Maris Suites, ξενοδοχείο της Xenos Group Hotels, αναπτύσσεται σε έναν λόφο στην περιοχή Πλάνου στη Ζάκυνθο. Η χωροθέτηση των κτιρίων ξεκινά με το κεντρικό κτίριο στη χαμηλότερη στάθμη του Λόφου, ένα κτίριο που προϋπήρχε και διαμορφώθηκε ανάλογα για να στεγάσει τη reception, το lobby, το εστιατόριο και τα πρώτα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στο επίπεδο αυτό σχεδιάστηκε ο πυρήνας του ξενοδοχείου με τη κεντρική πισίνα, το εξωτερικό μπαρ, και το pool bar, που αποτελούν το σημείο συνάντησης για όλο το ξενοδοχείο.
Η υπόλοιπη διαμόρφωση σχηματίζεται σταδιακά σε αυξανόμενες στάθμες πάνω στην πλαγιά του λόφου, επιτρέποντας κάθε φορά να σχηματιστούν δωμάτια private pool και sharing pool, τα οποία έχουν ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, στοιχείο που εντείνεται με το σχεδιασμό της infinity πισίνας.
Τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους με μονοπάτια ανάμεσα στις ελιές και κλίμακες με τρεχούμενα νερά δίνοντας την αίσθηση της κίνησης ανάμεσα σε έναν μικρόκοσμο που θυμίζει χωριό. Οι κτιριακοί όγκοι διατάσσονται σε αρμονία με τις καμπύλες του εδάφους και διαμορφώνονται από καταλύματα τοποθετημένα σε στοίχους. Η διάταξη αυτή προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ της ελεύθερης πολεοδομικής σύνθεσης ενός άτυπου οικισμού και την οργάνωση ενός σύγχρονου πολεοδομικού συγκροτήματος με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Σε δεύτερο επίπεδο, μελετήθηκε η σχέση μέρους και όλου ώστε να επιτευχθεί ιδιωτικότητα στο σχεδιασμό των κλινών χωρίς να αλλοιώνεται η αίσθηση της ενότητας  και των κοινών ποιοτήτων του χώρου στο επίπεδο του συγκροτήματος.
Το τοπίο έχει καταλυτικό ρόλο στην σύνθεση του ξενοδοχείου. Η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν η διάσπαση της κλίμακας του κτιριολογικού προγράμματος και η εναρμόνιση με το φυσικό ανάγλυφο. Οι βασικές χειρονομίες που επιδιωχθήκαν ήταν η ανάδειξη της συνέχειας του ελληνικού τοπίου μέσα στο κτίριο με την προσεκτική συσχέτιση των χρωμάτων και των υφών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Το όριο ανθρωπογενούς και φυσικού αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη φροντίδα με στόχο την εξουδετέρωση του και την επίτευξη μιας εμπειρίας υπαίθριας κατοίκησης.
Ο εσωτερικός σχεδιασμός των χώρων αποτελεί τη μετάφρασή των πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών αρχών στο τελικό έργο. Η χρήση υλικών και υφών στοχεύει στην ενοποίηση της σχέσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου με έναν τρόπο που ο χρήστης αισθάνεται οικείο χωρίς περιττά στοιχεία, με έπιπλα που εξασφαλίζουν την άνεση και λειτουργικότητα.
Στο συγκρότημα, σχεδιάστηκαν δύο σουίτες, οι μεγαλύτερες σε τετραγωνικά, οι οποίες παρέχουν ολοκληρωμένο πακέτο παροχών, καθώς στεγάζουν εκτός από το χώρο ύπνου και γραφείο, σαλόνι, τζακούζι, private pool και outdoor prive shower, όπου ο λουόμενος έχει πανοραμική θέα της πλαγιάς.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

A
ρχιτεκτονικό γραφείο: Block722 architects+
Τοποθεσία: Ζάκυνθος, Ελλάδα
Επιφάνεια κτιρίων: 2000 m²
Χρονολογία κατασκευής: 2016- 2017
Φωτογραφίες: Νίκος Κοντοσταβλάκης

 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Τουριστικό συγκρότημα στην Iξιά Pόδου

Τουριστικό συγκρότημα στην Iξιά Pόδου

Tο ξενοδοχειακό συγκρότημα Miramare Wonderland βρίσκεται στην παραθαλάσσια Iξιά, σε απόσταση 4 km από τη μεσαιωνική πόλη της Pόδου. Tο οικόπεδο, έκτασης 70.000 m² έχει παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου. Tο ξενοδοχείο…
Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sifnos Elies Resorts"

To Sifnos Elies Resorts, που ολοκληρώθηκε το 2004, βρίσκεται ακριβώς επάνω από το κεντρικό τμήμα της παραλίας, σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων, στον οποίο οφείλει και την ονομασία του. Στόχος των…
5 νέες Junior Suites στο Olympion Sunset Hotel, στη Χαλκιδική

5 νέες Junior Suites στο Olympion Sunset Hotel, στη Χαλκιδική

Το 5* ξενοδοχείο OLYMPION SUNSET κατασκευάστηκε το 2008 σε ένα  παραθαλάσσιο οικόπεδο 5000,00 τ.μ, στη Φούρκα Χαλκιδικής. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 2750,00τ.μ και αναπτύσσονται σε δυο ορόφους, περιλαμβάνοντας 16 studio,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.