Ξενοδοχείο «Seleni Suites» στη Βυτίνα Αρκαδίας - Θεόδωρος Μακροπόδης, Δημήτρης Μόσχος

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Seleni Suites» είναι κτισμένο στους πρόποδες του Μαινάλου. Η ιδιαίτερη θέση και η επικλινής αμφιθεατρική μορφή του οικοπέδου προσφέρουν ξεχωριστή θέα προς τον οικισμό της Βυτίνας, αλλά και το ελατόδασος του Μαινάλου.
Το ξενοδοχείο είναι κατηγορίας πέντε αστέρων και έχει συνολική δυναμικότητα 72 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε 26 ευρύχωρα δωμάτια στο κεντρικό κτίριο και 4 μικρά αυτόνομα διαμερίσματα σε ιδιαίτερη πτέρυγα. Οι κοινόχρηστοι χώροι αναπτύσσονται σε δυο επίπεδα με θέα τη Βυτίνα. Εκτός από τους χώρους υποδοχής και το μπαρ στη στάθμη της εισόδου, το ξενοδοχείο διαθέτει, σε χαμηλότερη στάθμη, εστιατόριο δυναμικότητας 100 ατόμων, γυμναστήριο, καθώς και κλειστούς χώρους εκδηλώσεων και συνεδρίων. Μελλοντικά προβλέπεται η κατασκευή κλειστής θερμαινόμενης πισίνας σε ιδιαίτερο κτίριο, που θα συνδυάζεται με μικρό κέντρο υδροθεραπείας - spa. Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.
Βασική επιδίωξη του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία ενός ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών, απόλυτα ενταγμένου στο ιδιαίτερο τοπίο της Αρκαδίας. Η μορφή του κτιρίου εξωτερικά παραπέμπει σε ένα λιτό αλλά επιβλητικό μοναστήρι. Εσωτερικά οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, με αισθητική που ξεπερνάει το τοπικό ύφος.
Το κτίριο διατάσσεται σε τρεις πτέρυγες γύρω από μια ανοικτή εσωτερική αυλή, στην οποία βρίσκεται και η κύρια είσοδος. Η κλιμάκωση των όγκων παρακολουθεί τη φυσική κλίση του εδάφους.
Στην κατασκευή του κτιρίου έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά υψηλής ποιότητας με τη φιλοδοξία να συνδυαστεί ο βιοκλιματικός σχεδιασμός με την περιβαλλοντική ευαισθησία, την άνεση, την πολυτέλεια και την εργονομία.
Εξωτερικά, το παραδοσιακό επίχρισμα σε απαλές γήινες αποχρώσεις συνδυάζεται με το φυσικό ξύλο, τις βαμμένες μεταλλικές σιδηροκατασκευές, τα κουφώματα από αλουμίνιο και τις επενδύσεις με τοπική πέτρα. Εσωτερικά, στα δάπεδα, τις επενδύσεις και τα σταθερά έπιπλα, κυριαρχεί το ξύλο. Οι χώροι υγιεινής είναι ιδιαίτερα ευρύχωροι και διαθέτουν φυσικό φωτισμό και αερισμό, χυτά χρωματιστά δάπεδα ειδικών προδιαγραφών και έγχρωμα επιχρίσματα.
Στη μελέτη και την υλοποίηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων υιοθετήθηκαν οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνεται με μικρές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, ώστε να μη χάσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του φυσικού τοπίου, αλλά συγχρόνως να αξιοποιείται και να γίνεται προσβάσιμος ως χώρος περιπάτου ή ελαφριάς άσκησης.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Θεόδωρος Μακροπόδης, Δημήτρης Μόσχος
Στατική Μελέτη: Γεώργιος Σιγανός
Η/Μ Μελέτη: E.M.D. Constructions - Ν. Νικολόπουλος
Επίβλεψη Αρχιτεκτονικών: Θεόδωρος Μακροπόδης
Μελέτη Διακόσμησης: Γεώργιος Φιορέντζης
Ιδιοκτήτης: Ελένη Βασιλάκη Α.Ε.
Τοποθεσία: Άγιος Βασίλειος, Βυτίνα, Νομός Αρκαδίας
Συνολικό Εμβαδό Οικοπέδου: 25.762,00 m²
Συνολικό Εμβαδό Κτιρίου: 5.100,00 m²
Χρόνος Μελέτης: 2004 - 2006
Χρόνος Κατασκευής: 2007 - 2009
Φωτογραφίες: Ιωάννα Ρουφοπούλου

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Torri e Merl" στους Παξούς

Το έργο αφορούσε στην ανακατασκευή του παλαιού αρχοντικού Παπαμάρκου και στη μετατροπή του σε ένα μικρό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με επτά σουίτες και μια κατοικία. Η αρχιτεκτονική μελέτη επέβαλε έναν…
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Life Gallery" στην Εκάλη

Tο κτιριακό συγκρότημα οικοδομήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο, αργότερα ως εκπαιδευτήριο και τα τελευταία χρόνια ήταν ακατοίκητο. Oι εργασίες ανακατασκευής αφορούσαν στην πλήρη αποξήλωση και…
Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου "Wyndham Grand Athens"

Το Wyndham Grand Athens στεγάζεται σε υπάρχον κτίριο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο εσωτερικό κυκλικό αίθριο, που μεταφέρει το φυσικό φως από τη γυάλινη οροφή, ύψους εννέα ορόφων, στο χώρο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.