Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel

Το Bill & Coo luxury hotel είναι ένα βραβευμένο boutique ξενοδοχείο στη Μύκονο. Είναι μέλος στο Small Luxury Hotel Group και έχει γίνει αλλαγή ιδιοκτησίας στο εστιατόριο και στον διαπρεπή chef. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο k-studio ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση 12 δωματίων που στο σύνολό τους είναι 35. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, στο βαθμό που ήταν εφικτό, προέρχονται από το νησί και η επεξεργασία τους έγινε επίσης τοπικά. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατοικία είναι ο γρανίτης, το λευκό επίχρισμα στους τοίχους, τα δάπεδα από πατητό τσιμεντοκονίαμα και η επίπλωση από ξύλο δρυός. Οι οροφές επενδύθηκαν εσωτερικά με ακατέργαστες ξύλινες σανίδες, οι οποίες ενσωματώνουν τα φωτιστικά στοιχεία και "διασπούν" τις επιφάνειες.

Η ντουλάπα, καθώς και άλλα έπιπλα σχεδιάστηκαν ειδικά για όλα τα δωμάτια από τους αρχιτέκτονες και κατασκευάστηκαν στο χέρι στην Αθήνα. Στο κτιριακό κέλυφος διαμορφώθηκαν εκτεταμένα ανοίγματα, σε σχέση με την προηγούμενη διαρρύθμιση, επιτρέποντας το φυσικό φως να "ρέει" στα δωμάτια και εξασφαλίζοντας διαρκή οπτική επαφή με τη βεράντα και τη θάλασσα στο βάθος.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio
Περιγραφή: Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel
Τοποθεσία: Μύκονος
Χρονολογία κατασκευής: 2014
Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κηφισιά

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κηφισιά

Σε ένα παλαιό οικογενειακό διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων (130 m2) στην Κηφισιά ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες η ανακαίνιση και η μετατροπή του σε ένα νέο χώρο που θα καλύπτει πλέον τις…
Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη

Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος με θέα την Ακρόπολη

Στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο Μετς, με θέα την Ακρόπολη, βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με minimal γραμμές και ξεχωριστό design, συνδυάζοντας και τις…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.