Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel

Το Bill & Coo luxury hotel είναι ένα βραβευμένο boutique ξενοδοχείο στη Μύκονο. Είναι μέλος στο Small Luxury Hotel Group και έχει γίνει αλλαγή ιδιοκτησίας στο εστιατόριο και στον διαπρεπή chef. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο k-studio ανατέθηκε ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση 12 δωματίων που στο σύνολό τους είναι 35. 

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, στο βαθμό που ήταν εφικτό, προέρχονται από το νησί και η επεξεργασία τους έγινε επίσης τοπικά. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατοικία είναι ο γρανίτης, το λευκό επίχρισμα στους τοίχους, τα δάπεδα από πατητό τσιμεντοκονίαμα και η επίπλωση από ξύλο δρυός. Οι οροφές επενδύθηκαν εσωτερικά με ακατέργαστες ξύλινες σανίδες, οι οποίες ενσωματώνουν τα φωτιστικά στοιχεία και "διασπούν" τις επιφάνειες.

Η ντουλάπα, καθώς και άλλα έπιπλα σχεδιάστηκαν ειδικά για όλα τα δωμάτια από τους αρχιτέκτονες και κατασκευάστηκαν στο χέρι στην Αθήνα. Στο κτιριακό κέλυφος διαμορφώθηκαν εκτεταμένα ανοίγματα, σε σχέση με την προηγούμενη διαρρύθμιση, επιτρέποντας το φυσικό φως να "ρέει" στα δωμάτια και εξασφαλίζοντας διαρκή οπτική επαφή με τη βεράντα και τη θάλασσα στο βάθος.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: k-studio
Περιγραφή: Ανακαίνιση σε ορισμένα δωμάτια του Bill & Coo luxury hotel
Τοποθεσία: Μύκονος
Χρονολογία κατασκευής: 2014
Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο «Liostasi» στην Ίο - Λία Βασιλάτου, Παναγιώτα Πετρίδου, Αθανάσιος Πλακιώτης

Ξενοδοχείο «Liostasi» στην Ίο - Λία Βασιλάτου, Παναγιώτα Πετρίδου, Αθανάσιος Πλακιώτης

Στα νοτιοδυτικά της νήσου ΄Ιου κατασκευάστηκε το ξενοδοχείο «Liostasi». Οι έντονες υψομετρικές διαφορές στη μορφολογία του φυσικού εδάφους, η απεριόριστη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, ο χαρακτήρας του παραδοσιακού οικισμού της…
Μετατροπή πύργου σε ξενοδοχείο στη Μάνη

Μετατροπή πύργου σε ξενοδοχείο στη Μάνη

Ένας ιστορικός πύργος στη Μάνη αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο ξενοδοχείου χαμηλού δυναμικού από τους αρχιτέκτονες και ιδιοκτήτες Κώστα Ζούβελο και Κασσιανή Θεοδωρακάκου. Ο πύργος, σήμερα, αποτελείται από τρία δωμάτια,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.