Ανακαίνιση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Σάνη Χαλκιδικής

Με εκπληκτική θέα την οροσειρά του Ολύμπου, το ξενοδοχείο "Sani Beach Hotel" δεσπόζει σε μια χερσόνησο μαγευτικής ομορφιάς.
Η ξενοδοχειακή μονάδα ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1984. Από τότε δημιουργούνται καινούρια τμήματα και γίνονται σταδιακές ανακαινίσεις. Η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του ξενοδοχείου άρχισε το 2010. Ανακαινίστηκαν αρχικά τα δωμάτια της Β’ πτέρυγας (2010 - 2011, 2011 - 2012) και τον Απρίλιο του 2013 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ το Μάρτιο του 2014 ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του συνόλου των δωματίων και κατασκευάστηκε μια νέα πισίνα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της στη δυτική πλευρά.

Στόχοι και επιλογές της μελέτης ανακαίνισης
Η αρχιτεκτονική μελέτη είχε στόχο τη βέλτιστη πρόταση για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου και τη δημιουργία ενός συγκροτήματος με όλες τις εγκαταστάσεις που απαιτεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων με σύγχρονο χαρακτήρα. Ένα σύγχρονο συγκρότημα με συνεπή σχεδιασμό που να έχει τις δυνατότητες να προσφέρει στους χρήστες του όλες τις απαραίτητες ανέσεις, ώστε να διαβιούν με ηρεμία και γαλήνη σε ένα περιβάλλον υψηλών αξιώσεων. Το σύνολο των επεμβάσεων συμπληρώθηκε με τη μελέτη χωροοργάνωσης και διακόσμησης όλων των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων.

Κοινόχρηστοι χώροι
Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου μελετήθηκαν σύμφωνα με τις νέες ανάγκες λειτουργίας του με νέα χωροοργάνωση και διακόσμηση σύγχρονων απαιτήσεων.
Ο χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών (στάθμη +14,20) σχεδιάστηκε εξαρχής. Ένας πολύ μακρύς μαρμάρινος πάγκος από μάρμαρο Ιωαννίνων, με μία σχισμή κρυφού φωτισμού διαμορφώνει το γραφείο υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών. Ο φωτισμός υλοποιείται με την τοποθέτηση μεγάλων φωτεινών δίσκων, που αναρτήθηκαν ασύμμετρα από την οροφή και προβάλλονται στον τεράστιο λιτό τοίχο, με την ειδική επεξεργασία σε γκρι - καφέ αποχρώσεις. Ένας μικρότερος σε μήκος μαρμάρινος πάγκος, με σχισμή κρυφού φωτισμού και κρεμαστούς δίσκους για φωτισμό τοποθετήθηκε απέναντι από το κεντρικό γραφείο υποδοχής για την εξυπηρέτηση των επί μέρους δραστηριοτήτων των χρηστών. Με τους δύο αυτούς μαρμάρινους λιτούς όγκους ενισχύεται η καθαρότητα των γραμμών και η λιτότητα του σχεδιασμού, οργανώνοντας λειτουργικά το χώρο της υποδοχής.
Οι ψευδοροφές σχεδιάστηκαν σε δύο επίπεδα με κρυφό φωτισμό φωτοδιόδων (LED), με γνώμονα τον κάνναβο των υποστυλωμάτων και των δύο μεγάλων ανοιγμάτων στην οροφή. Εσωτερικά των φατνωμάτων περνούν οι αεραγωγοί αερισμού. Η ψύξη και η θέρμανση του χώρου επιτυγχάνονται μέσω μεγάλων γραμμικών σχισμών.
Η ποιότητα του φωτισμού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του χώρου, που χρησιμοποιείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Γι' αυτό το λόγο υλοποιήθηκε ειδική μελέτη φωτισμού με σύγχρονα συστήματα και με διάφορα σενάρια φωτισμού, ανάλογα με τις πολυδιάστατες ανάγκες του χώρου.
Εξωτερικά, ένας ευρύχωρος υπαίθριος χώρος, που πλαισιώνεται από πανέμορφους κήπους, στεγάστηκε με κινητά στέγαστρα και τέντες.
Στη στάθμη του κεντρικού κτιρίου (+10,20), έγιναν επεμβάσεις στα δύο μεγάλα εστιατόρια. Ο χώρος του κεντρικού εστιατορίου "Poseidon" μεταμορφώθηκε σε μια πολύ φωτεινή αίθουσα εστίασης, με τη δημιουργία ανοιγμάτων οροφής και την αντικατάσταση όλων των κατακόρυφων γυάλινων πετασμάτων σε όλο το μήκος της πρόσοψης. Ο ανασχεδιασμός των ψευδοροφών και τα χωνευτά φωτιστικά οροφής σε διάφορα σχήματα και διατάξεις προσδίδουν στο χώρο μια νέα αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας. Το "Veranda", το δεύτερο εστιατόριο στον ίδιο όροφο διαμορφώθηκε με άλλη αισθητική και απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, καλύπτοντας έτσι όλες τις λειτουργικές ανάγκες του ξενοδοχείου ως προς τους κλειστούς χώρους εστίασης.
Επεμβάσεις πλήρους ανακαίνισης έγιναν επίσης και σε δύο ανεξάρτητους χώρους εστίασης κοντά στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου, το "Ammos Beach Bar" στη νότια παραλία και το "Bousoulas Beach Bar" στη δυτική παραλία.

Δωμάτια
Με τη συνένωση δύο ή τριών δωματίων δημιουργήθηκαν πολλοί τύποι δίχωρων ή τρίχωρων οικογενειακών διαμερισμάτων (σουίτες) υψηλού επιπέδου, τα οποία ικανοποιούν τις απαιτήσεις των φιλοξενούμενων. Όλα τα δωμάτια είναι διακοσμημένα και εξοπλισμένα με σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες και διαθέτουν ευρύχωρες βεράντες. Το κάθε δωμάτιο προσφέρει μοναδική θέα στο Αιγαίο, στον Όλυμπο ή στις πισίνες και στους κήπους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε μια σειρά από νέες ισόγειες σουίτες, με ιδιωτικό κήπο και άμεση πρόσβαση στην παραλία.

Ηλεκτρομηχανολογικές επεμβάσεις
Έγινε πλήρης αντικατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως και των δικτύων των υδραυλικών εγκαταστάσεων. Αντικαταστάθηκαν επίσης όλοι οι ηλεκτρικοί πίνακες κίνησης και φωτισμού του ξενοδοχείου. Όλο το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται και παρακολουθείται από κεντρικό σύστημα ελέγχου. Εγκαταστάθηκε νέο σύστημα μεταφοράς δεδομένων και δικτυώθηκαν όλοι οι χώροι. Εγκαταστάθηκε επίσης νέο πλήρες δίκτυο πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης. Τέλος, έγιναν όλες οι απαιτούμενες κατασκευές και επισκευές για τη βελτίωση της υγρομόνωσης, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του κτιρίου.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Aρχιτεκτονική μελέτη: Nimand Architects - Νίκη Μάνου - Ανδρεάδη
Eπίβλεψη: Nimand Architects
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: ΣΑΝΗ Α.Ε.
Iδιοκτήτης: ΣΑΝΗ Α.Ε.
Tοποθεσία: Ακτή Σάνη, Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Συνολικό εμβαδό: 28.000 m²
Xρόνος μελέτης: 2012 - 2014
Xρόνος κατασκευής: 2013 - 2014
Παρουσίαση: Νίκη Μάνου - Ανδρεάδη
Φωτογραφίες: Heinz Troll

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα «Cavo Spada» στα Χανιά

Ξενοδοχειακό συγκρότημα «Cavo Spada» στα Χανιά

Το ξενοδοχείο πέντε αστέρων «Cavo Spada», αναπτύσσεται σε ένα παραλιακό γήπεδο με πολύ μικρή κλίση και στενό μέτωπο στη θάλασσα.Το κεντρικό κτίριο οργανώθηκε επάνω σε έναν κεντρικό άξονα - διάδρομο…
 Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "ΑNEMOS" στη Γεωργιούπολη Χανίων

 Το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΑΝΕΜΟS LUXURY GRAND RESORT", σε απόσταση αναπνοής από την ακτογραμμή της Γεωργιούπολης Χανίων, απλώνεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, προσφέροντας απαράμιλλη θέα σε βουνό και θάλασσα. Μια…
Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου "Wyndham Grand Athens"

Το Wyndham Grand Athens στεγάζεται σε υπάρχον κτίριο, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλο εσωτερικό κυκλικό αίθριο, που μεταφέρει το φυσικό φως από τη γυάλινη οροφή, ύψους εννέα ορόφων, στο χώρο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.