Ανακαίνιση μπαγκαλόουζ, ξενοδοχείο "Astir Palace", Βουλιαγμένη

Το συγκρότημα μπαγκαλόουζ του ξενοδοχείου «Astir Palace» εκτείνεται σε μία έκταση 192 στρεμμάτων, αξιοποιώντας τα μέγιστα το φυσικό κάλλος της χερσονήσου του Μικρού Καβουριού της Βουλιαγμένης. Όταν κατασκευάστηκε το 1960, περιελάμβανε 77 μονάδες, επιμερισμένες σε 23 κτίρια. Το 2007 ξεκίνησε η σημαντικότερη ανακαίνιση - αναβάθμιση, που περιελάμβανε εσωτερικές διαρρυθμίσεις των κτιρίων και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου.
Η μελέτη ανακαίνισης προέβλεπε τη δημιουργία 47 μονόχωρων και 13 δίχωρων μπαγκαλόουζ καθώς και 3 τρίχωρες σουίτες. Στα 6 από τα 23 κτίρια του συγκροτήματος δημιουργήθηκαν εννέα πισίνες διαστάσεων 4,80x4,70 (m) και τρεις πισίνες διαστάσεων 9,80x4,70 (m). Οι μελετητές για να επιτύχουν το συνδυασμό άνεση, πολυτέλεια και απλότητα, ενοποίησαν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, δημιουργώντας μεγάλα ανοίγματα προς τη θέα, επέκτειναν το υλικό του δαπέδου του υπνοδωματίου προς τα έξω και χρησιμοποίησαν έπιπλα και υλικά επιλεγμένα με προσοχή, ως προς την εφαρμογή και τις λεπτομέρειες. Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού βασίστηκε στη συμμετοχή των υγρών χώρων στην ογκοπλαστική διαμόρφωση του υπνοδωματίου και του περιβάλλοντα χώρου. Η μεταφορά του λουτρού στην όψη προς τη θέα και ο διαχωρισμός του από το υπνοδωμάτιο με συρόμενα διαχωριστικά, έδωσε στο χώρο πολυτέλεια, επέκτεινε την οπτική φυγή και δημιούργησε την αίσθηση μεγαλύτερης, συνεχούς και άνετης επιφάνειας. Το υαλοστάσιο, που επεκτείνεται από τοίχο σε τοίχο, προσφέρει πολύ μεγάλη επαφή του υπνοδωματίου και του λουτρού με τη βεράντα και τη φύση, καταργεί τα οπτικά όρια μεταξύ κλειστού και ανοιχτού, αυξάνει την παρουσία του υγρού στοιχείου στον εσωτερικό χώρο και προσφέρει αίσθηση χαλαρότητας και ηρεμίας. Στους χώρους επικρατεί το λευκό και η δρυς. Τα έπιπλα συνδυάζουν την υψηλή αισθητική και την πολυτέλεια με την άνεση. Τα μπαγκαλόουζ φωτίστηκαν με κρυφό φωτισμό, απλίκες και επιτραπέζια φωτιστικά. Η στέγη επικαλύφθηκε με βιομηχανικά προπατιναρισμένο χαλκό, η οροφή με πέτσωμα λευκασμένης δρυός και τα δοκάρια από συγκολλητή ξυλεία, βαμμένα με λευκή λαδομπογιά. Στα λουτρά οι επενδύσεις είναι από λευκό μάρμαρο τύπου «Afyon» και τα δάπεδα -εσωτερικά και εξωτερικά-  είναι από ξυλεία ιρόκο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Zege Architects (Ζέππος – Γεωργιάδη & Συνεργάτες)
Στατική μελέτη: Δημήτρης Καβαλλάρης
H/M μελέτη: Ι. Παπαγρηγοράκης & Συνεργάτες Ε.Π.Ε.
Μελέτη φωτισμού: L+DG Lighting Consultants
Ακουστική μελέτη: G. Schubert
Eπίβλεψη: Zege Architects
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: Αχιλλεύς Τεχνική Α.Τ.Ε.
Tοποθεσία: Αστέρας Βουλιαγμένης, Αττική
Συνολικό εμβαδό οικοπέδου: 192.000,00 m²
Xρόνος μελέτης: 2007
Xρόνος κατασκευής: 2008
Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Valeni", στο Πήλιο

Το ξενοδοχείο "Valeni" βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού Πορταριάς Πηλίου. Αρχικά, στο οικόπεδο προϋπήρχαν τέσσερις ανεξάρτητες εξοχικές κατοικίες, στις οποίες απαιτήθηκαν προσθήκες και μεταβολές, προκειμένου να μετατραπούν σε ξενοδοχειακή μονάδα,…

"Electra Metropolis Hotel".Μετατροπή κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο με πιστοποίηση LEED στην Αθήνα

Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην Υπουργείου Παιδείας επί των οδών Μητροπόλεως 15, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης στην Αθήνα σε ξενοδοχείο. Το εννιαώροφο κτίριο κτίστηκε το 1959, με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.