"Vue d’Eiffel" διαμέρισμα στο Παρίσι

Αυτό το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, με θέα στη βόρεια όχθη του Σηκουάνα, στο ήσυχο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι σχεδιαστές  εξισορρόπησαν το μοντέρνο σύγχρονο στιλ με την κλασική γαλλική αίσθηση. Ο Πύργος του Άιφελ, απέναντι από τον ποταμό, συμπλήρωσε την εικόνα. 
Οι υπάρχοντες στενοί διάδρομοι και τα ψηλά ταβάνια ήταν προκλήσεις που οδήγησαν στη γενική κατεύθυνση του σχεδιασμού και στην εννοιοποίηση δημιουργικών εναλλακτικών λύσεων.Το αποτέλεσμα είναι ένας καθαρός, ήρεμος σύγχρονος χώρος, στον οποίο το εντυπωσιακό παριζιάνικο σκηνικό παίρνει την κεντρική σκηνή, και έξυπνες βελτιώσεις στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική προσθέτουν γοητεία και χαρακτήρα.
Ένας ενιαίος χώρος με την κουζίνα, την αίθουσα πρωινού και το σαλόνι καλύπτει όλο το βάθος του διαμερίσματος Μια πόρτα στην κύρια κρεβατοκάμαρα είναι έξυπνα κρυμμένη στην επένδυση πίσω από το τραπέζι του πρωινού.
Διάφορα στοιχεία στο σχεδιασμό της κουζίνας ισορροπεί προσεκτικά το παλιό με το νέο. Το μοτίβο διαμάντι στα παράθυρα βιτρό, που επαναλαμβάνεται στο σχεδιασμό οροφής, φαίνεται να αντικατοπτρίζει τη δομή του Πύργου του Άιφελ, ενώ τα προσαρμοσμένα καλύμματα καλοριφέρ σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν το νέο πάτωμα ψαροκόκαλου. Τα παράθυρα έχουν θέα σε μια αυλή του Παρισιού - προσφέροντας τέλεια αντίθεση με τον μοντέρνο, μονοχρωματικό σχεδιασμό της κουζίνας.
Στο χώρο του πρωινού, η ξύλινη επένδυση των τοίχων και η ταπετσαρία, που έχει σχεδιαστεί ειδικά, απλώνονται από την κουζίνα στο σαλόνι, δημιουργώντας έναν απλό χώρο, με ξύλο προσθέτοντας ένα στρώμα ζεστασιάς στην εσωτερική παλέτα. Τμήματα του καθρέφτη που στο πλαίσιο τοίχου πλαίσιο διαφορετικές προοπτικές του διαμερίσματος.
Το σαλόνι ενσωματώνει τη μαγεία που κάνει αυτό το διαμέρισμα τόσο εξαιρετικό. Οι πύργοι του Άιφελ έξω, αντανακλώνται τέλεια στους καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που περιβάλλουν τον τοίχο πίσω από τον καναπέ. Αυτή η κίνηση μεγεθύνει το χώρο και χρησιμεύει για να κάνει τις αντανακλάσεις του πύργου ορατές από άλλες περιοχές του διαμερίσματος.
Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, που έχει πρόσβαση μέσω της κρυφής πόρτας στον τοίχο του καθιστικού, οι ψηλές οροφές και τα παράθυρα εξασφαλίζουν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο στενό δωμάτιο.
 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:  ARRCC
Ομάδα μελέτης: Michele Rhoda, Mark Rielly, Vanessa Canon, Danie du Toit
Αρχιτέκτων: Anne Molfessis
Έργα τέχνης: Andrzej Urbanski, Everard Read CIRCA Gallery
Τοποθεσία: Paris, France
Φωτογραφίες:  ©Aldo Paredes 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μουσείο στο Τελ Αβίβ με πτυχωτή όψη

Μουσείο στο Τελ Αβίβ με πτυχωτή όψη

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σύνθεση του κελύφους προέκυψε μετά από σειρά μορφολογικών πειραματισμών σε ηλεκτρονικά και φυσικά μοντέλα και η κατασκευή από τη σύνθεση 465 προκατασκευασμένων πετασμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, αναρτημένων σε…
Κατασκευή της πράσινης κατοικίας

Κατασκευή της πράσινης κατοικίας "OUTrial" στην Πολωνία

Το λογοπαίγνιο OUTrial, ένας συγκερασμός των λέξεων “atrial” (αίθριο) και “out” (έξω), αποτελεί την σχεδιαστική απάντηση του αρχιτεκτονικού γραφείου στο αίτημα των ιδιοκτητών για μια κατοικία μικρής κλίμακας που ενσωματώνεται…
Κατοικία στη Μαλαισία με τρισδιάστατη διάτρητη όψη

Κατοικία στη Μαλαισία με τρισδιάστατη διάτρητη όψη

Η κατοικία "Bukit Pantai" κτίστηκε τη δεκαετία του 1960 στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ, σε μια περιοχή, όπου κυριαρχούν βίλες του μοντέρνου κινήματος της αρχιτεκτονικής. Αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.