Όψη δημαρχείου από μάρμαρο στην Χάγη

Πρόκειται για ένα δημαρχιακό κτίριο στη Χάγη που στεγάζει γραφεία διοίκησης, κοινωνικές υπηρεσίες, μια βιβλιοθήκη,κατοικίες και άλλες χρήσεις και παρόλο το μέγεθος και τη μεγάλη κλίμακά του, η λεπτομέρεια με την οποία σχεδιάστηκε, οι αναλογίες και η τριγωνική μορφή του κελύφους, με σαφή διάθεση εσωστρέφειας όλων των χώρων προς το εσωτερικό αίθριο, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό και λειτουργικό αρχιτεκτόνημα.
Σύμβολο ανανέωσης και πραγαμτικό χωρόσημο για τη πόλη, η μυτερή ακμή που στοχεύει στον ουρανό παραπέμπει σε πλώρη σκάφους. Το λευκό χρώμα της όψης oφείλεται στη χρήση νορβηγικού μάρμαρου για όλη την εξωτερική επένδυση. Οι πλάκες στερεώθηκαν με μηχανική ανάρτηση στον υποκείμενο χαλύβδινο σκελετό, ο οποίος φέρει ελαφρές πτυχώσεις και δημιουργεί ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην όψη, ανάμεσα στο οποίο παρεμβάλλονται τα γυάλινα ανοίγματα . Το μάρμαρο αν και ανιχτόχρωμο, συντηρείται και καθαρίζεται έυκολα από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, είναι αρκετά ανθεκτικό στο χρόνο και δεν επηρεάζεται από τις κλιματικές συμθήκες και η συντήρηση του είναι εύκολη.
 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Rudy Uytenhaak Architects
Τίτλος έργου: The Leyweg Municipal Office, Hague
Υπεύθυνος αρχιτέκτων: Rudy Uytenhaak
Εμβαδόν: 32.600 m2
Kατασκευή: BAM
Χρόνος κατασκευής: April 2011
Φωτογραφίες: Pieter Kers
 

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Δυναμική όψη με βιοκλιματικές προεκτάσεις σε ερευνητικό κέντρο στη Μελβούρνη

Δυναμική όψη με βιοκλιματικές προεκτάσεις σε ερευνητικό κέντρο στη Μελβούρνη

Το νέο ερευνητικό κέντρο του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT), με τη μορφολογία ενός απόλυτα τετραγωνισμένου κουτιού, αποτελεί το νέο θρίαμβο στον τομέα των βιώσιμων κατασκευών (πέντε πράσινα αστέρια,…
Βιβλιοθήκη Albion στον Καναδά

Βιβλιοθήκη Albion στον Καναδά

Η βιβλιοθήκη Albion, στη γειτονιά Rexdale του Τορόντο, έχει αναβαθμιστεί σε έναν ελκυστικό κοινωνικό χώρο με μια πολύχρωμη πρόσοψη terra cotta. Μεσα σε μια κατοικημένη περιοχή και έναν πολυσύχναστο δρόμο…
Κέντρο επισκεπτών Βοτανικού Κήπου - Κατασκευή φυτεμένης στέγης από ξύλο

Κέντρο επισκεπτών Βοτανικού Κήπου - Κατασκευή φυτεμένης στέγης από ξύλο

Το κέντρο επισκεπτών στο βοτανικό κήπο VanDusen στον Καναδά, αποτελεί ένα παράδειγμα βιώσιμης αρχιτεκτονικής. Καταφέρνει να στεγάσει ανθρώπινες δραστηριότητες σε ένα φυσικό οικοσύστημα, χωρίς να διαταράξει την ισορροπία του συστήματος.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.