Κατοικία Uluwatu στο Μπαλί

  • SAOTA

H κατοικία βρίσκεται σε ένα θέρετρο για σερφ στο Uluwatu, στο Μπαλί. Είναι "σκαρφαλωμένη" στην άκρη ενός βράχου στη νοτιοδυτική άκρη της άγριας, άνυδρης χερσονήσου Bukit, που διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες σερφ στον κόσμο.
Η αρχιτεκτονική σχεδίαση πρότεινε ξεχωριστές σουίτες και χώρους διαβίωσης σε μια κατακερματισμένη διάταξη, που "υφαίνει" μαζί εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μια σειρά από αυλές, κήπους και φυτεμένες βεράντες είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, σαν ερείπια, που με την πάροδο του χρόνου, έχουν ανακτηθεί από τη φύση και φαίνονται σχεδόν σαν να είναι μέρος της.
Στην κεντρική είσοδο, δημιουργείται μια αυλή με φοίνικες, μια σκάλα με πακτωμένα πατήματα και νερά που τρέχουν παράλληλα σε διαμορφωμένη κλίμακα, και περικλείονται από τοίχους σε σκουρόχρωμη απόχρωση.
Η διάσπαση του όγκου σε ξεχωριστές μονάδες διευκολύνει την παραμονή πολλών ατόμων με ιδιωτικότητα.
Η εναλλαγή των καλυμμένων υπαίθριων χώρων και αυλών, των περίπτερων και των βεραντών προσφέρει μια ποικιλία οπτικών εμπειριών και διευκολύνει τον αερισμό και τη φυσική ψύξη. Όταν η θερμοκρασία γίνεται πολύ υψηλή, το κλιματιζόμενο σαλόνι και η τραπεζαρία προσφέρουν προστασία.
Στους χώρους διαβίωσης, τα ξεχωριστά τοπικά ξυλόγλυπτα είναι χαρακτηριστικά της μπαλινέζικης τέχνης. Η τοπική αρχιτεκτονική έχει ερμηνευτεί με τη χρήση υαλοπετασμάτων και ελαφριές ξύλινες οροφές στις πλάκες σκυροδέματος.
Η εντυπωσιακή κλίση της οροφής σκυροδέματος επιτρέπει στο πρωινό φως να μπει στο σπίτι, ενώ προσφέρει σκίαση κατά τη δύση του ήλιου.
Σε όλο το σπίτι επικρατεί η υφή του σκυροδέματος, των φυσικών υλικών, όπως η τοπική πέτρα και η ξυλεία και του τραβερτίνη στα δάπεδα.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: SAOTA
Ομάδα μελέτης: Philip Olmesdahl, Mark Bullivant, Dominik George, Tasneem Mohamed & Carl Schmidt
Υπεύθυνος έργου: H+H Architecture
Project Manager: Penjor Bali Mandiri
Στατική μελέτη: Saka Undagi Design
Σύμβουλος φωτισμού: Nipek
Η/Μ μελέτη: Wija Kusuma Nadi (Design & Construct)
Σύμβουλος ακουστικής: Twotimesmono
Υπεύθυνος ποιότητας: Penjor Bali Mandiri
Kατασκευή: Adi Jaya Utama
Εσωτερική μελέτη: Molteni&C
Μελέτη εξωτερικών χώρων: Bali Landscape Company
Tοποθεσία: Bali, Indonesia
Φωτογραφίες: Adam Letch

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ακαδημία

Ακαδημία "Evelyn Grace", στο Λονδίνο

Πρόκειται για ένα πρότυπο κτίριο με κύριο χαρακτηριστικό την ενσωμάτωση τεσσάρων σχολείων σε ένα σχολείο.Στόχος της κατασκευήςΗ ακαδημία Evelyn Grace Academy στο Brixton του Λονδίνου έχει σκοπό όχι μόνο να…
Ανάγλυφη όψη σκυροδέματος σε μουσείο αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Βερολίνο

Ανάγλυφη όψη σκυροδέματος σε μουσείο αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Βερολίνο

Το Μουσείο Αρχιτεκτονικού Σχεδίου βρίσκεται στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, μια περιοχή με επιβλητικά ιστορικά κτίρια του 19ου αιώνα στα οποία φιλοξενούνται studio καλλιτεχνών, γκαλερί και άλλες πολιτιστικές χρήσεις.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.