Κατοικία με πρισματικές οροφές στην Αριζόνα

Ένα σύνολο πρισματικών των οροφών προβάλλει προς την εκτεταμένη θέα στην πόλη και στο βουνό, ενώ προσδιορίζει τις διάφορες χρήσεις του σπιτιού. Αυτές οι στέγες με πλούσια χρωματισμό προστατεύουν επίσης τον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο διαμονής από τον ήλιο, ενώ αντιπαραβάλλονται με τις αποχρώσεις της άμμου των εξωτερικών χώρων που συνδυάζονται φυσικά με το σκηνικό του Camelback Mountain.

Δυναμικοί όγκοι χώρου ορίζουν τις ξεχωριστές ζώνες του μεγάλου καθιστικού και επεκτείνονται απρόσκοπτα στην μπροστινή αυλή και στον καταπράσινο κήπο, αυξάνοντας την αίσθηση της ζωής μέσα στη φύση.

Η κουζίνα σε συνέχεια της τραπεζαρίας προσφέρει ξεχωριστέή σχέση με τη φύση, με τη δυνατότητα να βλέπει κανείς ένα τοπίο βραχώδες προς τα δυτικά ή την πόλη κάτω προς τα ανατολικά. Επιπλέον, τα συρόμενα ανοίγματα γυαλιού δημιουργούν ροή του αέρα και φωτός, επιτρέποντας στο σπίτι να γίνεται επέκταση της φύσης.

Στον επάνω όροφο, το στούντιο είναι λουσμένο στο φως από τα μεγάλα παράθυρα, ενώ προσφέρει θέα στις κορυφές του Camelback Mountain και στις κορυφές των δέντρων του ανθισμένου κήπου.

Η βεράντα προσφέρει μια γαλήνια γωνιά για ένα τελετουργικό πρωινό με τα χρυσά χρώματα του ξημερώματος και τα καταγάλανα βουνά.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Kendle Design Collaborative
Αρχιτέκτων έργου:  Brent Kendle
Μελέτη τοπίου: Juan Sandoval
Κατασκευή: True North Builders
Τοποθεσία: Paradise Valley, Arizona
Ολοκλήρωση: 2018
Φωτογραφίες: Jon Reid 

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιοκλιματικό ελαιουργείο στη Χιλή

Βιοκλιματικό ελαιουργείο στη Χιλή

To κτίριο “Olisur” βρίσκεται 230 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Σαντιάγκο της Χιλής και πρόκειται για ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό ελαιουργείο, που στεγάζει εγκαταστάσεις επεξεργασίας και παραγωγής ελαιόλαδου καθώς και γραφειακούς χώρους.Η…
Επέκταση μουσείου MOMA, στο Σαν Φρανζίσκο, Snøhetta

Επέκταση μουσείου MOMA, στο Σαν Φρανζίσκο, Snøhetta

Το έργο σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα πιο ανοικτό και φιλόξενο μουσείο.Κατασκευάστηκε σαν επέκταση, σε συνέχεια του υπάρχοντος μουσείου του  Mario Botta και κέρδισε περισσότερο χώρο από την κατεδάφιση ενός…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.