Ανακαίνιση κατοικίας με πιστοποίηση LEED PLATINUM

Αυτή η  αστική κατοικία στη συνοικία Noe Valley του Σαν Φραντσίσκο, αναδιαμορφώθηκε με μια μελέτη που συνδυάζει ευρύχωρους υπαίθριους χώρους με τους ιδιωτικούς εσωτερικούς χώρους. 

Το αρχικό σπίτι απέτυχε να επωφεληθεί από την ευρύχωρη αυλή και περιορίστηκε από τα γειτονικά σπίτια. Η αναδιαμόρφωση "άνοιξε" τους δημόσιους χώρους στον κεντρικό όροφο, και στα ιδιωτικά υπνοδωμάτια λούζοντάς τα με φυσικό φως. Το άνετο καθιστικό στο υπόγειο είναι επίσης εκτεθειμένο σε αφθονία φυσικού φωτός μέσα από την πίσω πρόσοψη του σπιτιού. Μια σειρά από βεράντες που καταλήγουν στην αυλή προσφέρουν υπαίθρια καθιστικά σε κάθε επίπεδο και εύκολη πρόσβαση στο αίθριο και τον κήπο κάτω. Στο εσωτερικό, ένα κλιμακοστάσιο συνδέει όλα τα επίπεδα και επιτρέπει στο φως του ήλιου να φωτίζει τον πυρήνα του σπιτιού. Ένας φεγγίτης και ένα κατακόρυφο παράθυρο  συναντιούνται πάνω από τις σκάλες, σχηματίζοντας έναν εκπληκτικό καταρράκτη φωτός, που φωτίζει ολόκληρο το σπίτι.

Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού, η πρόσοψη στο δρόμο αποκαταστάθηκε στον αρχικό χαρακτήρα του σπιτιού με ξύλινες σανίδες, ξύλινα στολίδια και βιτρό, προσθέτοντας μια κίτρινη πόρτα..

Μέσω της προσεκτικής επιλογής οικοδομικών υλικών, της εφαρμογής ενός αποδοτικού συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης και συνετών στρατηγικών διαχείρισης του νερού, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής βρόχινου νερού και ενός συστήματος γκρίζου νερού, το κτίριο η πέτυχε πιστοποίηση LEED Platinum.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Feldman Architecture
Μελέτη τοπίου: Arterra Landscape Architects
Κατασκευαστής: Art of Construction
Στατική μελέτη: Double D Engineering
Φωτογραφίες: Paul Dyer

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Προκατασκευασμένες κατοικίες με εξελιγμένα ενεργειακά συστήματα.Προσιτή αρχιτεκτονική

Προκατασκευασμένες κατοικίες με εξελιγμένα ενεργειακά συστήματα.Προσιτή αρχιτεκτονική "με υπογραφή" για όλους.

Δύο μεγάλες δυνάμεις στον κατασκευαστικό τομέα ενώθηκαν ύστερα από χρόνια εντατικής συνεργασίας ώστε να δημιουργηθεί μια συλλογή από προκατασκευασμένα σπίτια με "πράσινα" συστήματα υψηλής τεχνολογίας, σε πολύ οικονομικές τιμές, προσιτές…
Κατασκευή γυάλινου, πτυχωτού κελύφους σε παλαιό ναυπηγείο

Κατασκευή γυάλινου, πτυχωτού κελύφους σε παλαιό ναυπηγείο

Μια προσθήκη ανανέωσε το παλαιό κέλυφος.Το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη Ελσινόρ της Δανίας, που παλαιότερα στέγαζε ένα ναυπηγείο, αποκαταστάθηκε πλήρως για να φιλοξενήσει ποικίλες χρήσεις όπως μια βιβλιοθήκη,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.