"Vital Blue" Πολυκατοικία στη Γλυφάδα

Το "Vital Blue" είναι το νέο πρότυπο κατασκευαστικό έργο που έχει διαμορφώσει η εταιρεία Επίκυκλος, το οποίο έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που κατανοούμε τους οικιστικούς χώρους και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μεταξύ του δομημένου χώρου και του περιβάλλοντός του. Πρόκειται στην ουσία για ένα αστικό κτίριο με πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων, το οποίο αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης με ποιοτική κατασκευαστική προσέγγιση. Η πολυτελής εσωτερική διακόσμηση του "Vital Blue", βασισμένη σε υφές, υλικά και έπιπλα από brands υψηλού κύρους, ανάγει την ποιότητα της καθημερινής ζωής στο υψηλότερο επίπεδο.

Αρχιτεκτονική
Σε αρχιτεκτονική από το γραφείο Sgoutas Architects, όλη η ιδέα αποσκοπεί στη δημιουργία εξατομικευμένων χώρων, ενώ το πράσινο, βιώσιμο αποτύπωμα του κτιρίου προσφέρει ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Κάθε κατοικία "Vital Blue" είναι μοναδική σε σχήμα, μέγεθος και σχεδιασμό. Εξωτερικά δημιουργήθηκε ένα κέλυφος που μοιάζει με θαλάσσιο όχημα με τα δικά του πανιά ή φτερά, το οποίο καλύπτει και ενοποιεί τον όγκο της κατασκευής. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης λειτουργεί, επίσης, ως μέσο προστασίας της ιδιωτικής ζωής προσφέροντας σκίαση και ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας. Τα μεγάλα ανοίγματα του κελύφους επιτρέπουν την πρόσβαση στο κτίριο καθαρού αέρα και φυσικού φωτός, δίνοντας αίσθηση διαφάνειας και φωτοδιαπερατότητας. Τα ιδιαίτερα στοιχεία του νερού και του πρασίνου αναδεικνύουν τον σχεδιασμό του κτιρίου, ενώ οι ιδιωτικές πισίνες κάθε κατοικίας και το φυτεμένο δώμα, αποτελούν χαρακτηριστικά, τα οποία συντελούν καθοριστικά σε μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης.

Κτίριο
Το έργο διαφέρει της συνήθους προσέγγισης σχεδιασμού και κατασκευής κτιρίων, καθώς αποτελείται από 8 πολυεπίπεδες, ειδικού σχεδιασμού κατοικίες που εκτείνονται στους 5 ορόφους του κτιρίου. Αν και πρόκειται για μια πολυκατοικία, κάθε ένα από τα διαμερίσματα διαθέτει την ιδιωτικότητα που απαιτείται. Κάθε κατοικία είναι εντελώς αυτόνομη, ενώ παράλληλα παραμένει ως μονάδα που λειτουργεί αρμονικά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες του κτιρίου. Η οργανικά διαμορφωμένη πρόσοψη ενοποιεί τη δομή και υπογραμμίζει την κομψή μορφή του κτιρίου. Τα μεγάλα ανοίγματα σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, παρέχουν ανεμπόδιστο φως και αέρα, ενώ προσφέρουν τη μέγιστη ιδιωτικότητα. Οι ιδιαίτερα λειτουργικοί χώροι, τα μεγάλα μπαλκόνια, η ανεμπόδιστη θέα, οι ιδιωτικές πισίνες, η πράσινη στέγη, οι ευρύχωρες ιδιωτικές αυλές, η χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και η έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εισάγουν σε μια νέα εποχή αστικών κτιρίων. Η σύνθετη κατασκευή του νέου αυτού δομικού πλαισίου βασίζεται στην υλοποίηση μίας εξειδικευμένης στατικής μελέτης χωρίς περιορισμούς στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η οποία κατέστησε δυνατά όλα τα παραπάνω.

Εσωτερική διακόσμηση
Η εσωτερική διακόσμηση του έργου ενσωματώνει πινελιές της φύσης στο αστικό περιβάλλον διαβίωσης. Νερό, φωτιά και πρωτογενή υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο και πέτρα, σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τα φυτά εξαλείφουν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Η λειτουργικότητα και η βέλτιστη ροή αποτελούν καθοριστικά γνωρίσματα της εσωτερικής διακόσμησης, ενώ οι καθαρές γεωμετρίες, οι αδιάκοποι όγκοι, οι μεγάλες επιφάνειες από υλικά υψηλής ποιότητας, καθώς και οι χώροι διπλού ύψους, ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας και πολυτέλειας. Η φαινομενική, αλλά και ρεαλιστική σύνδεση με τις πισίνες μέσω των μεγάλων ανοιγμάτων και της ανεμπόδιστης θέας στη φύση που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα πίσω από το κέλυφος του κτιρίου, απογειώνουν την εμπειρία διαβίωσης.

Κατασκευή & Στατική Μελέτη
Ο ειδικός δομικός σχεδιασμός βασίστηκε κυρίως στην παροχή μέγιστης ανθεκτικότητας σε περίπτωση σεισμού, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική αρχιτεκτονική δομή που διακρίνεται από την ελαφρότητα, τα μεγάλου πλάτους ανοίγματα και τα μεγάλα μπαλκόνια με τις πισίνες. Οι "πυρήνες" της κατασκευής, αποτελούμενοι από κάθετες κολώνες με ενισχυμένο μπετόν, φιλοξενούν την κύρια σκάλα και τον ανελκυστήρα διασφαλίζοντας τη στιβαρότητα του κτιρίου. Το μπετόν που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη σύνθετη κατασκευή είναι ειδικής σύνθεσης με αντοχή στο νερό και την υγρασία, δεδομένου ότι το "Vital Blue" αποτελεί ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα.

Πιστοποίηση TUV HELLAS
Η TUV είναι ένας διεθνής οργανισμός που διασφαλίζει την κατασκευή ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων. Για να πιστοποιηθεί ένα κτίριο σύμφωνα με την TUV, τα πρότυπά του πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές οδηγίες, τις οδηγίες ασφαλείας και τις κατευθυντήριες γραμμές απόδοσής της, με στόχο να διασφαλιστεί η αριστεία σε όλες τις παραπάνω πτυχές. Η εύρεση κτιρίων που επιθεωρούνται και πιστοποιούνται από την TUV δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, καθώς σκοπός τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι η μαζική χρήση και όχι η επίτευξη συγκεκριμένων δεικτών KPIs. Το "Vital Blue" αποτελεί ένα έργο που αντανακλά την επόμενη γενιά κτιρίων, σχεδιασμένο να προσφέρει στους ιδιοκτήτες του μια νέα, μοναδική εμπειρία, όχι μόνο όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής που συνδυάζει αντοχή και ασφάλεια αλλά και τη διαχείριση ενέργειας που συντελεί στη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης και οικολογικού αποτυπώματος.

Ενεργειακή κλάση Α+
Ένα ενεργειακά αποδοτικό έργο συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων οικοσυστημάτων διαβίωσης, ιδιαίτερα ως μέρος ενός οικοσυστήματος αστικών κατοικιών. Έτσι, το κόστος ζωής μειώνεται, ενώ η ποιότητά της ανάγεται σε υψηλότερα και πολυτιμότερα επίπεδα. Ταυτόχρονα, αυτή η τάση για ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την ολιστική θεώρηση της ποιότητας της ακίνητης περιουσίας. Ανάμεσα στα ενεργειακά χαρακτηριστικά του έργου είναι τα υβριδικά φωτοβολταϊκά - ηλιακά πετάσματα για ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό, η ύπαρξη φυτεμένου δώματος, ο προηγμένος υδατοστεγής σκελετός και κέλυφος και το προηγμένο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός:
ΣΓΟΥΤΑΣ αρχιτέκτονες
Στατική μελέτη:
CUBUS HELLAS LTD
Μηχανολογική Μελέτη:
CONAP LP
Real estate development:
ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ properties
Κατασκευή:
ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική εταιρεία
Τοποθεσία:
Γλυφάδα, Αθήνα
Ολοκλήρωση έργου:
2024
Παρουσίαση:
ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ
Εσωτερική διακόσμηση & φωτορεαλιστικές απεικονίσεις:
GHOST Designers
Εξωτερικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις:
Γιώργος Κατσουγκρής

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"House 6°", μελέτη κατοικίας στο Λαγονήσι

Στην περιοχή του Λαγονησίου εδράζεται το οικόπεδο μελέτης, σηματοδοτώντας μια μετάβαση μεταξύ του αστικού και του φυσικού τοπίου. Ο συμπαγής λευκός όγκος που στεγάζει την νέα κατοικία φαίνεται σχεδόν σαν…
Πολυκατοικία στη Νέα Πεντέλη

Πολυκατοικία στη Νέα Πεντέλη

Η μελέτη αφορά σε μια τετραώροφη πολυκατοικία σε περιοχή ανερχόμενης οικιστικής ανάπτυξης στη Νέα Πεντέλη Αττικής. Πρόκειται για δύο διώροφες κατοικίες (duplex) και τρία διαμερίσματα, σε ενιαίο κέλυφος: οι πρώτες…
Μελέτη κτιρίου φοιτητικής εστίας στην Κύπρο

Μελέτη κτιρίου φοιτητικής εστίας στην Κύπρο

Η ιδέα για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός οικονομικά προσιτού συγκροτήματος στέγασης φοιτητών, κοντά στο πανεπιστήμιο της Κύπρου, στην περιοχή Αγλαντζιά της Λευκωσίας, ξεκίνησε από μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.