''Villa Marmo'' πολυκατοικία στην Πεντέλη

Η Villa Marmo είναι μία υπερπολυτελής πολυκατοικία με δύο οροφοδιαμερίσματα και μία ισόγεια βίλλα με ιδιωτική αυλή, πισίνα και υπόγειο χώρο στάθμευσης, στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής.
Η ογκοπλασία της σύνθεσης αναπτύσσεται εκατέρωθεν του κεντρικού κλιμακοστασίου. Οι δύο πυρήνες διανυκτέρευσης και διημέρευσης ενοποιούνται μέσω του διαδρόμου κίνησης που συνδέεται με το κλιμακοστάσιο. Η στέγη είναι επικλινής ακολουθώντας την τοπική αρχιτεκτονική αλλά με σύγχρονο μίνιμαλ σχεδιασμό και σημειακές διατρήσεις που δημιουργούν κανόνια φωτισμού στους εξώστες των ορόφων.
Κάθετες περσίδες ενισχύουν τη σύνθεση της όψης ενώ ταυτόχρονα οι πλάκες των ορόφων υπογραμμίζουν τον κάθετο επιμερισμό της. Στοιχεία όπως η επένδυση μαρμάρου και τα διακριτικά, ραδινά κιγκλιδώματα ενδυναμώνουν τον περιμετρικό διάκοσμο δημιουργώντας επίπεδα υφών και θεάσεων.
Η είσοδος χωροθετείται στη βορεινή πλευρά του οικοπέδου, από τον κύριο δρόμο. Μία σύνθεση οριζόντιων πλακών και κάθετων στοιχείων μιμείται την ογκοπλασία του κτιρίου και οριοθετεί ένα εντυπωσιακό κατώφλι. Στο προκήπιο της εισόδου ένα φιλμ νερού αντανακλά τον λευκό όγκο του κλιμακοστασίου που ισορροπεί τον σχεδιασμό της όψης.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την έντονη βλάστηση με ψηλά πεύκα, τα οποία αποτέλεσαν δημιουργική παράμετρο του landscape design. Η βίλλα του ισογείου εκτονώνεται στον ισόγειο κήπο, ο οποίος συντίθεται από διαβαθμίσεις επιπέδων και εναλλαγές μαλακών και σκληρών επιφανειών ακολουθώντας το επικλινές έδαφος του οικοπέδου. Η πισίνα επενδύεται με πράσινο μάρμαρο και εναρμονίζεται με το περιβάλλον διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ φυσικών και τεχνητών στοιχείων. Στα οροφοδιαμερίσματα, προστίθενται φυτεμένες ζαρντινιέρες ώστε οι εξώστες που διατρέχουν τη νότια όψη να ενισχύουν τη σύνδεση με τη φύση ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η δημιουργία οπτικών φυγών και κορνιζαρισμένων απόψεων προς την γύρω περιοχή από κάθε σημείο της πολυκατοικίας.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
The Hive Architects
Αρχιτέκτονες:
Μιχαήλ Ξηρόκωστας, Θεόδωρος Πανόπουλος, Μαρία Μελησσιανού, Ανθίππη Κατσαρού, Ανδριανός Νοβίτσκι
Επιφάνεια:
420 m2
Τοποθεσία:
Παλαιά Πεντέλη, Αττική
Μελέτη:
2023
Ημ/νία παράδοσης:
Αναμένεται το 2025

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική Μονοκατοικία στην Κέρκυρα

Εξοχική Μονοκατοικία στην Κέρκυρα

Η μελέτη αφορά το σχεδιασμό διώροφης εξοχικής μονοκατοικίας με υπόγειο, στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, καθώς και της φιλοξενίας επιπλέον επισκεπτών.Η κατοικία αναπτύσσεται…
‘’Surfer’s house’’ στην Πάφο

‘’Surfer’s house’’ στην Πάφο

Σε ένα τεμάχιο κοντά στις θαλασσινές σπηλιές – περιοχή προστατευόμενη περιβαλλοντικού κάλλους, κληθήκαμε να σχεδιάσουμε μια κατοικία – κατάλημμα για ένα νεαρό κάτοικο του οποίου η σχέση με την θάλασσα…
Μελέτη μετατροπής κτιρίου γραφείων σε boutique hotel

Μελέτη μετατροπής κτιρίου γραφείων σε boutique hotel

Το πρώτο έργο του αρχιτέκτονα μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και αφορά τη μετατροπή ενός κτιρίου γραφείων σε πολυτελές ξενοδοχείο 20 διαμερισμάτων - δωματίων.Η…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.