''Villa Marmo'' πολυκατοικία στην Πεντέλη

Η Villa Marmo είναι μία υπερπολυτελής πολυκατοικία με δύο οροφοδιαμερίσματα και μία ισόγεια βίλλα με ιδιωτική αυλή, πισίνα και υπόγειο χώρο στάθμευσης, στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής.
Η ογκοπλασία της σύνθεσης αναπτύσσεται εκατέρωθεν του κεντρικού κλιμακοστασίου. Οι δύο πυρήνες διανυκτέρευσης και διημέρευσης ενοποιούνται μέσω του διαδρόμου κίνησης που συνδέεται με το κλιμακοστάσιο. Η στέγη είναι επικλινής ακολουθώντας την τοπική αρχιτεκτονική αλλά με σύγχρονο μίνιμαλ σχεδιασμό και σημειακές διατρήσεις που δημιουργούν κανόνια φωτισμού στους εξώστες των ορόφων.
Κάθετες περσίδες ενισχύουν τη σύνθεση της όψης ενώ ταυτόχρονα οι πλάκες των ορόφων υπογραμμίζουν τον κάθετο επιμερισμό της. Στοιχεία όπως η επένδυση μαρμάρου και τα διακριτικά, ραδινά κιγκλιδώματα ενδυναμώνουν τον περιμετρικό διάκοσμο δημιουργώντας επίπεδα υφών και θεάσεων.
Η είσοδος χωροθετείται στη βορεινή πλευρά του οικοπέδου, από τον κύριο δρόμο. Μία σύνθεση οριζόντιων πλακών και κάθετων στοιχείων μιμείται την ογκοπλασία του κτιρίου και οριοθετεί ένα εντυπωσιακό κατώφλι. Στο προκήπιο της εισόδου ένα φιλμ νερού αντανακλά τον λευκό όγκο του κλιμακοστασίου που ισορροπεί τον σχεδιασμό της όψης.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την έντονη βλάστηση με ψηλά πεύκα, τα οποία αποτέλεσαν δημιουργική παράμετρο του landscape design. Η βίλλα του ισογείου εκτονώνεται στον ισόγειο κήπο, ο οποίος συντίθεται από διαβαθμίσεις επιπέδων και εναλλαγές μαλακών και σκληρών επιφανειών ακολουθώντας το επικλινές έδαφος του οικοπέδου. Η πισίνα επενδύεται με πράσινο μάρμαρο και εναρμονίζεται με το περιβάλλον διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ φυσικών και τεχνητών στοιχείων. Στα οροφοδιαμερίσματα, προστίθενται φυτεμένες ζαρντινιέρες ώστε οι εξώστες που διατρέχουν τη νότια όψη να ενισχύουν τη σύνδεση με τη φύση ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η δημιουργία οπτικών φυγών και κορνιζαρισμένων απόψεων προς την γύρω περιοχή από κάθε σημείο της πολυκατοικίας.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
The Hive Architects
Αρχιτέκτονες:
Μιχαήλ Ξηρόκωστας, Θεόδωρος Πανόπουλος, Μαρία Μελησσιανού, Ανθίππη Κατσαρού, Ανδριανός Νοβίτσκι
Επιφάνεια:
420 m2
Τοποθεσία:
Παλαιά Πεντέλη, Αττική
Μελέτη:
2023
Ημ/νία παράδοσης:
Αναμένεται το 2025

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στο Φτέλι, Κόλπος Γέρας

Κατοικία στο Φτέλι, Κόλπος Γέρας

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό τριών παραθεριστικών κατοικιών στη θέση Φτέλι, στην είσοδο του κόλπου Γέρας, στη Λέσβο. Το γήπεδο, επιφανείας 35 στρεμμάτων, βρίσκεται σε μοναδική τοποθεσία, με εκτενές παραλιακό…

"OCEANIX Busan" Η πρώτη βιώσιμη πλωτή πόλη

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο θα γίνει πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, όπου έχοντας την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και της εταιρείας "Oceanix" κατασκευάζεται η…
Πολυθεματικό πολιτιστικό κέντρο στο βιομηχανικό συγκρότημα της Porcelana

Πολυθεματικό πολιτιστικό κέντρο στο βιομηχανικό συγκρότημα της Porcelana

Το πρώην εργοστάσιο κατασκευής ειδών πορσελάνης και το διώροφο κτίσμα, το οποίο στέγαζε το χημείο του εργοστασίου και την κατοικία του επιχειρηματία Χαρίτωνα Τριανταφυλλόπουλου, κατασκευάστηκαν σε οικόπεδο έκτασης 40 στρεμμάτων…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.