Σύγχρονο κτίριο κατοικιών "Urband"

  • Πάνου - Παπαθεοδώρου Ανδριανή
  • Επίκυκλος

Το "Urband" αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία σχεδιασμού για τη νέα αστική πραγματικότητα.
Πρόκειται για μία πρωτοποριακή πολυκατοικία στην Κυψέλη στη γωνία των οδών Πίνδου και Κύθνου, στην οποία έχουν εφαρμοστεί για πρώτη φορά νέα πρότυπα κατασκευής και σχεδίασης.
Το μέγεθος του οικοπέδου και η γωνιακή του θέση παραμετροποίησαν σε μεγάλο βαθμό τη μορφοπλαστική δυναμική ενός ιδιαίτερου κτιρίου αστικών κατοικιών μοναδικής λειτουργικότητας και αισθητικής. Τα γωνιακά έρκερ του κτιρίου και οι καμπύλες στην όψη δίνουν έναν γλυπτικό χαρακτήρα σε ένα κτίριο μικρής επιφάνειας αλλά μεγάλου ύψους.
Τα μεταλλικά κατακόρυφα στοιχεία συντελούν ξεκάθαρα στην αισθητική διαμόρφωσης του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα αποτελούν σημαντικό λειτουργικό στοιχείο συμβάλλοντας στην διαχείριση της σχέσης του φυσικού φωτός με το κτίριο, την προστασία του κτιρίου βάσει του προσανατολισμού του, τη σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο και τη βελτιστοποίηση της ιδιωτικότητας των κατοικιών συναρτήσει της πυκνότητας του αστικού ιστού στην περιοχή.
Στο κτίριο η ομάδα των μηχανικών εξιδανίκευσε τη σχέση του ανθρώπου με το χώρο μέσα από την υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονική σχεδίαση του κτίσματος και των κατοικιών.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Πάνου - Παπαθεοδώρου Ανδριανή, Επίκυκλος κατασκευαστική
Στατική Μελέτη:
Πολυχρονόπουλος Λυκούργος, Π² architecture & engineering
Μηχανολογική Μελέτη:
Kg Engineering Consultants GP
Ολοκλήρωση έργου:
Υπό κατασκευή, Ιούνιος 2022
Παρουσίαση:
Επίκυκλος
Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις:
Κατσούγκρης Γιώργος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

3ο Βραβείο στο διαγωνισμό

3ο Βραβείο στο διαγωνισμό "Υποδομές Πρόνοιας και Πάρκο Γειτονιάς στο Δήμο Χανίων"

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΑΡΧΕΣ : Σχεδιασμός για τη γειτονιά & επούλωσηΤο συγκεκριμένο θέμα παρότι θεωρητικά ξεκάθαρο ως προς το κτιριολογικό, αποδείχτηκε βαθιά πολύπλοκο ως προς την αστική προσέγγιση και την ένταξη…
Συμμετοχή στο διαγωνισμό

Συμμετοχή στο διαγωνισμό "Φοιτητικές Εστίες - Φάση Β’ του Πανεπιστημίου Κύπρου"

Το νέο Συγκρότημα Φοιτητικών Εστιών του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λευκωσία φιλοδοξεί να δράσει ενοποιητικά για ολόκληρη την υπό ανάπτυξη περιοχή και συνδετικά ακολουθώντας τον υφιστάμενο κεντρικό κάθετο άξονα που συνδέει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.