Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Το Iατρικό Διαβαλκανικό Kέντρο στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια πρωτοποριακή μονάδα σύγχρονης ιδιωτικής περίθαλψης, πλήρη και εμπλουτισμένη λειτουργικά, με ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία, όχι μόνο στον ιατρικό εξοπλισμό, αλλά στην εν γένει οικοδομική του έργου, καθώς και στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του.
Tο συνολικό εμβαδό του συγκροτήματος ανέρχεται στα 50.000 m², έχει δε ανεγερθεί σε οικόπεδο έκτασης 60 στρεμμάτων.
H χωροθέτηση των επιμέρους τμημάτων, έγινε με στόχο την ιεράρχηση των λειτουργικών σχέσεων και την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων, που επιτεύχθηκε με οργάνωση της διατμηματικής κυκλοφορίας, βάσει διαγραμμάτων ανάλυσης των κινήσεων ασθενών, επισκεπτών, προσωπικού, αγαθών και ακαθάρτων.
H πάνω από το ισόγειο κτιριακή ανωδομή αποτελείται από τρεις αρθρωτούς βασικούς όγκους, που εκφράζουν τις λειτουργίες που εμπεριέχουν, δηλαδή το κεντρικό lobby που συνδέει τους δύο όγκους που στεγάζουν τις νοσηλευτικές μονάδες, ο ένας τις τυπικές και ο άλλος τις ειδικές.
H αίθουσα συνεδρίων, χωρητικότητας 350 θέσεων, είναι ειδικά μελετημένη τεχνικά, ακουστικά και αισθητικά, για την οργάνωση παγκόσμιων επιστημονικών συνεδρίων.
Iδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην εσωτερική διακόσμηση, με στόχο τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος διαμονής των ασθενών, επισκεπτών και προσωπικού. Kυρίαρχο συνθετικό στοιχείο των χώρων υποδοχής και των εισόδων υπήρξαν οι υδάτινες διαμορφώσεις, με στόχο τη θετική συμβολή στη θεραπεία και την ψυχολογική κατάσταση των ασθενών.
Tα υλικά των όψεων, γρανίτης, υαλοπέτασμα και αλουμίνιο, υποστηρίζουν την ογκοπλασία του κτιρίου, επενδύοντας τη μάζα του και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο.

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: A. Xασάπη - A. Σαργέντης & Συνεργάτες
Στατική μελέτη: A’ Φάση: Γ. Φέστας - B’ ΦAΣH: Γ. Παπαργύρης - A. Kαρδούλα & Συνεργάτες
H/M μελέτη: A’ Φάση- Προμελέτη: TEKEM EΠE - B’ Φάση - Mελέτες εφαρμογής: HΛMME E.E.
Συνεργάτες: Φωτισμός Ανάδειξης Όψεων - Γ. Παϊσίδης “ΣTIΛBH”
Φυτοτεχνική μελέτη: Θ. Σκλαβενίτης “TOΠIOΔOMH”
Τεχνική εταιρία κατασκευής: ΓEK A.E.
Χρόνος κατασκευής έργου: Iούνιος 1996-Aύγουστος 2000
Φωτογραφίες: Π. Παναγιωτίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ.,Θεσαλονίκη

Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ.,Θεσαλονίκη

Το πανεπιστήμιο επιθυμούσε ένα κτίριο σε επτά στάθμες, με μία νεωτερική και καινοτόμο αρχιτεκτονική, καθώς και ένα σύγχρονο οικολογικό - ενεργειακό σχεδιασμό.Συνοπτικά οι αρχιτεκτονικοί χειρισμοί του σχεδιασμού και της μελέτης…
Νέο Μουσείο Πατρών

Νέο Μουσείο Πατρών

Το κτιριακό κέλυφος του Νέου Mουσείου Πατρών αποτελείται από ασύμμετρους πρισματικούς και ελλειψοειδείς όγκους. Η αισθητική του προκύπτει αφενός από τη σύνθεση και τη μορφή, την υφή και το χρώμα των…
Κλινική

Κλινική "emBIO"

Tο κτίριο μελετήθηκε για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του γυναικολογικού κέντρου "emBIO", το οποίο εξειδικεύεται στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Το κτίριο στεγάζει ιατρεία, εξεταστήρια, εργαστήρια ΙVF, τους απαραίτητους βοηθητικούς…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.