"Motodynamics Headquarters" σύγχρονο κτίριο γραφείων στο Μαρούσι

  • Lowfat Architecture + Interiors

H lowfat architecture + interiors σχεδίασε και υλοποίησε τα νέα γραφεία της Μοτοδυναμικής Α.Ε., δημιουργώντας έναν χώρο εργασίας υψηλής αισθητικής, που συγκεράζει τα πρότυπα και τις ειδικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου χώρου εργασίας, τα βασικά συστατικά της ταυτότητας του ομίλου, και τον περιβαλλοντικά υπεύθυνο σχεδιασμό.
H νέα αρχιτεκτονική των συνολικού εμβαδού 1500 m2 γραφείων στο Μαρούσι—δίπλα από τον οδικό άξονα της Λεωφόρου Κηφισίας και το Ολυμπιακό στάδιο— αποτυπώνει μέσα από το πλάσιμο των χώρων, τις επιλογές των υλικών και των χρωμάτων, καθώς και την διαχείριση του φωτός, την φιλοσοφία του move-experience-live που εκφράζει τον όμιλο εταιρειών της Μοτοδυναμικής. Βασική χειρονομία της σχεδιαστικής πρότασης αποτελεί η δημιουργία ενός διαδρόμου κίνησης που διατρέχει κατά μήκος τον χώρο, και καταλήγει στην απρόσκοπτη θέα του Ολυμπιακού Σταδίου. Η πορεία αυτή, που οργανώνει κατά το μήκος της την είσοδο και τις διαφορετικές λειτουργίες του χώρου, αποτελεί επίσης μια έξυπνη φωτιστική εγκατάσταση που μεταβάλλεται κατά την διάρκεια της ημέρας. Η οροφή του διαδρόμου αποτελεί ένα δυναμικό φωτεινό installation που εκφράζει την αέναη κίνηση και την ταχύτητα του αυτοκινητόδρομου, μέσω της εναλλαγής της έντασης και της απόχρωσης του φωτός. Αξονικά στον διάδρομο κίνησης οργανώνονται οι 200 θέσεις εργασίας για τις εταιρείες του ομίλου ακολουθώντας την λογική της open plan χωροθέτησης, που εναλλάσσονται με λιγότερο η περισσότερο ιδιωτικούς χώρους συνεργασίας, χώρους για την διοίκηση, καθώς και άνετους χώρους διημέρευσης, φαγητού και ξεκούρασης.
Βασικός άξονας της μελέτης σχεδιασμού αποτέλεσε τέλος για την lowfat η δημιουργία ενός χώρου κατάλληλου για εργασία και ανάπτυξη με σεβασμό προς την υπάρχουσα αρχιτεκτονική του κτιρίου και το περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για τον λόγο αυτό στην ενσωμάτωση συστημάτων για τον φωτισμό και τον κλιματισμό του χώρου με υψηλή ενεργειακή απόδοση, συστημάτων σκίασης, ελέγχου και αυτοματισμού για την βελτιστοποίηση της ενεργειακής κατανάλωσης και την ενδυνάμωση της εμπειρίας του χώρου.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Lowfat Architecture + Interiors
Κύριος αρχιτέκτων:
Ορέστης Αργυρόπουλος
Ομάδα:
Αλέξανδρος Μαρτιγόπουλος, Εύη Πρόκου
Μηχανολογική μελέτη:
ConAP, Ανδρέας Ψαρουδάκης
Μελέτη φωτισμού:
CLPD, Χρήστος Παπαχρήστος
Κατασκευή:
Lowfat Architecture+Interiors
Εργοδότης:
Motodynamics S.A.
Έτος ολοκλήρωσης:
2021
Συνολικό εμβαδό:
1.480 m2
Τοποθεσία:
Αθήνα
Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Βουμβάκης

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Kτίριο γραφείων στην Αθήνα

Kτίριο γραφείων στην Αθήνα

Tο κτίριο κατασκευάστηκε για να στεγάσει τα γραφεία της εργοληπτκής εταιρίας ABAΞ A.E. Tο πρόγραμμα προέβλεπε την κατασκευή ενός περιβαλλοντικά φιλικού κτιρίου, το οποίο να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της…
Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας

Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας

Το έργο αποτελεί το κεντρικό κτίριο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στην πόλη των Τρικάλων. Βασικά κριτήρια σχεδιασμού, ήδη από την περίοδο του σχετικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού απετέλεσαν η υψηλή ποιότητα του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.