Κτίριο γραφείων στη Νέα Κηφισιά

Το νέο κτίριο γραφείων της φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA A.E., συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 m², βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά και είναι υπό κατασκευή. Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο φορέας οπλισμένου σκυροδέματος και το εξωτερικό κέλυφος, ενώ κατασκευάζονται ο περιβάλλων χώρος και το εσωτερικό του κτιρίου.
Το κτίριο σχηματίζεται από τρεις υπέργειους και δυο υπόγειους ορόφους ως εξής:
• Η ανωδομή περιλαμβάνει, εκτός των χώρων γραφείων, εστιατόριο, κυλικείο και βιβλιοθήκη.
• Το A’ υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς, μηχανολογικούς χώρους, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 170 καθημένων, που μπορεί να λειτουργήσει με κινητούς ηχοαπορροφητικούς διαχωριστικούς τοίχους ως τρεις αίθουσες, δύο ή μία ενιαία αίθουσα.
• Το B’ υπόγειο περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η είσοδος στο οικόπεδο γίνεται από τη νοτιοανατολική πλευρά και η έξοδος από τη βορειοδυτική. Περιμετρικά του κτιρίου διαμορφώνονται ο δρόμος, οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων και ο κήπος. Το σχήμα του οικοπέδου σε συνδυασμό με τις προϋπάρχουσες δενδροστοιχίες από πεύκα και τις απαιτήσεις του κτιριολογικού προγράμματος καθόρισαν τη μορφή του κτιρίου. Πρόκειται για έναν ενιαίο επιμήκη ορθογωνικό όγκο με προεξοχές ή εσοχές κατά τμήματα. Το κτίριο χωρίζεται σε δύο πτέρυγες που περικλείουν τρεις πυρήνες κατακόρυφης κυκλοφορίας και δύο εισόδους –μία κύρια στη νοτιοανατολική πλευρά και μία δευτερεύουσα (για την εξυπηρέτηση του προσωπικού) στη βορειοανατολική πλευρά. Στη θέση κάθε εισόδου προβλέπεται και ο αντίστοιχος κόμβος αναμονής - εκτόνωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας, ο οποίος επαναλαμβάνεται αντίστοιχα και στους ορόφους.
Ζητούμενο από την εταιρεία ήταν ο επιμερισμός των εσωτερικών χώρων σε πολλούς μικρότερους –γραφείων, αιθουσών συμβουλίων κτλ. Επιλέχτηκε, λοιπόν, για την εξυπηρέτηση της διαμερισματοποίησης η διαίρεση των κατά μήκος πλευρών σε καννάβους των 7,40 m, ούτως ώστε το μικρότερο πλάτος γραφείου να μην προκύπτει μικρότερο από 3,70 m. Οι εσωτερικές διαιρέσεις θα κατασκευαστούν ως επί το πλείστον με μεταθετά, προκατασκευασμένα χωρίσματα, υαλοστάσια και ερμάρια για να είναι εύκολη η αλλαγή ή η μετάθεση των διαιρέσεων και του εξοπλισμού των επιμέρους χώρων γραφείων με την εξέλιξη της εταιρείας.
Το κτίριο έχει φορέα από οπλισμένο σκυρόδεμα και πλαγιοκάλυψη από κυματοειδή λαμαρίνα και διαμορφωμένα φύλλα λαμαρίνας. Υαλοστάσια έχουν τοποθετηθεί σε όλη την περίμετρο για την εξασφάλιση του φυσικού φωτισμού και της θέας σε όλο το βάθος των εκατέρωθεν ζωνών.
Τα υαλοστάσια ηλιοπροστατεύονται με ηλεκτροκίνητα ρολά ανοξείδωτου πλέγματος σε τμήμα της νοτιοδυτικής όψης και με μεταλλικές κατασκευές που φέρουν οριζόντιες ανοξείδωτες σχάρες κατάλληλου βρόχου και κατακόρυφα σταθερά ανοξείδωτα πλέγματα στη νοτιοανατολική όψη και σε τμήμα της νοτιοδυτικής. Κατακόρυφα, σταθερά πλέγματα έχουν τοποθετηθεί επίσης και σε τμήμα της βορειανατολικής όψης στον Α’ και στο Β’ όροφο. Τα πλέγματα που επιλέχθηκαν ως μέσο σκίασης, ενώ αποκόπτουν περίπου το 60% της άμεσης πρόσπτωσης ηλιακής ακτινοβολίας, επιτρέπουν την οπτική επαφή των εσωτερικών χώρων με το πευκόφυτο περιβάλλον.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη:  Β. Μπασκόζος - Δ. Τσαγκαράκη και Συνεργάτες
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Σοφία Ζιώγα
Στατική μελέτη οπλ. σκυροδέματος: ΟΜΕΤΕ Α.Ε.
Στατική μελέτη μεταλλικών φορέων: Α. Κουζέλης
Η/Μ μελέτη: LDK Α.Ε.
Κατασκευή φορέα οπλισμένου σκυροδέματος, μεταλλικών φορέων και εξωτερικού κελύφους: Αχιλλεύς Τεχνική Α.Τ.Ε.
Ιδιοκτήτης: GALENICA Α.Ε.
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 10.000 m²
Xρόνος μελέτης: 2005 - 2007
Xρόνος κατασκευής: 2006 έως σήμερα
Φωτογραφίες: ΜΟΒ αρχιτέκτονες

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εμπορικό & επιχειρηματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Εμπορικό & επιχειρηματικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Tο νέο Eμπορικό & Eπιχειρηματικό Kέντρο βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα οικοδομικά τετράγωνα της Θεσσαλονίκης. Tο κτίριο αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο διατηρητέων όψεων του συγκροτήματος αποθηκών καπνού της Aυστροελληνικής…
Kτίριο γραφείων & καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Kτίριο γραφείων & καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο “Atrina Center” βρίσκεται σε μια παλαιά βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία άρχισε να αναβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια. Στόχος του σχεδιασμού ήταν να ενταχθεί το κτίριο στις συνθήκες…
Κτίριο γραφείων με οργανικό χωροδικτύωμα στην αθήνα

Κτίριο γραφείων με οργανικό χωροδικτύωμα στην αθήνα

H δημιουργία ενός κτιρίου το οποίο θα αποτελέσει οπτικό ορόσημο στον άξονα της οδού Φραγκοκλησιάς, συνδέοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του με τη δημόσια προβολή της επιτυχούς δραστηριότητας του ομίλου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.