Κτίριο γραφείων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Το έργο αποτελείται από δύο κτιριακές ενότητες, μία γραμμική και μία τριγωνική, οι οποίες διαχωρίζονται από έναν πεζόδρομο. Οι ενότητες αυτές προβλέπεται ότι είναι δυνατό και να ενωθούν μέσω ενός ζεύγους μεταλλικών γεφυρών, ενοποιώντας το συγκρότημα ως μια λειτουργική ολότητα.
Τα κτίρια αναπτύσσονται σε επτά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα σε τρία υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους.
Η κεντρική είσοδος του τριγωνικού κτιρίου τοποθετείται στη βορειοδυτική όψη (στην πλευρά της εθνικής οδού), ενώ το γραμμικό κτιριακό συγκρότημα διαθέτει στη βόρεια όψη δύο ανεξάρτητες εισόδους, προσπελάσιμες από τον πεζόδρομο.
O χώρος υποδοχής στο ισόγειο έχει άμεση επαφή με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ καλύπτεται με κεκλιμένο μεταλλικό στέγαστρο με διπλούς υαλοπίνακες, διατηρώντας το φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου. Το υπόλοιπο τμήμα του ισογείου –τόσο της τριγωνικής, όσο και της γραμμικής ενότητας–, καθώς και οι τρεις όροφοι αποτελούνται από χώρους γραφείων.
Ο φέρων οργανισμός του συγκροτήματος είναι από εμφανές σκυρόδεμα, με εξαίρεση το τμήμα του γ’ ορόφου του τριγωνικού κτιρίου, το οποίο αποτελείται από μεταλλική κατασκευή, ενώ οι εξωτερικές τοιχοποιίες διαμορφώνονται από κουφώματα αλουμινίου και επένδυση με σύνθετα πετάσματα αλουμινίου.
Περσίδες ηλιοπροστασίας  έχουν τοποθετηθεί ,σύμφωνα με τη μελέτη ηλιασμού, στο μεγαλύτερο μέρος των όψεων του συγκροτήματος.
Στα τρία ενιαία υπόγεια τοποθετούνται θέσεις στάθμευσης, αποθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Για τη λειτουργία και ασφάλεια του συγκροτήματος έχουν εγκατασταθεί συστήματα πυρόσβεσης, συστήματα πυρανίχνευσης και σύστημα μεγαφωνικής εγκατάστασης για την κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας, τη μετάδοση μηνυμάτων και κυρίως για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: Αρχιτεκτονικό γραφείο Αναστασίου και Δημητρίου Μπίρη
Υπεύθυνος αρχιτεκτονικής μελέτης: Τ. Μπίρης
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Κ. Μπίρης, Σ. Τσιράκη, K. Βελίκα
Στατική μελέτη: Σ. Σταθόπουλος
Η/Μ μελέτη: ΤΕΑΜ Μ-Η ΑΤΕ
Μελέτη εφαρμογής: KPPS ATE
Ιδιοκτήτης: ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Τοποθεσία: 15ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας (θέση Καλιφτάκη)
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 16.220 m²
Εμβαδό οικοπέδου: 13.520 m²
Χρόνος μελέτης: 2003
Χρόνος κατασκευής: 2003 - 2007
Φωτογραφίες: Χαράλαμπος Λουιζίδης, Νίκος Δανιηλίδης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στο Μαρούσι

Κτίριο γραφείων στο Μαρούσι

Το κτίριο γραφείων, όπου στεγάστηκε η φαρμακευτική εταιρία BAYER, επί της Λεωφόρου Αμαρουσίου - Χαλανδρίου και της οδού Σωρού, καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε μία περιοχή που συνεχώς αναπτύσσεται.Αποτελείται…
Κτίριο γραφείων & καταστημάτων στην Καλλιθέα

Κτίριο γραφείων & καταστημάτων στην Καλλιθέα

Το κτίριο, ιδιοκτησίας της “Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας”, βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 166, μετά το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει πρόσωπο επί των οδών Βαλέστρα και Καλαφάτη, οι οποίες βρίσκονται 14,00 m…
Γραφεία πληροφορικής στο κέντρο της Αθήνας

Γραφεία πληροφορικής στο κέντρο της Αθήνας

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας, στην παραδοσιακή περιοχή συγκέντρωσης χώρων εργασίας του κέντρου της Αθήνας. Αφορά στην αναδιαμόρφωση δύο αυτοτελών ορόφων, εμβαδού 500 m2 έκαστος, επί οκταώροφου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.