Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Η νέα έδρα του Oμίλου ΑΑ Holdings αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονων εγκαταστάσεων γραφείων που χωροθετούνται σε επαφή με τη Λεωφόρο Κηφισού, συνδέοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία τους με τη δημόσια προβολή της επιτυχούς δραστηριότητας του Oμίλου.
Τα γραφεία του Oμίλου, συνολικού εμβαδού 10.197 m², διατάσσονται σε δύο ανεξάρτητους οικοδομικούς όγκους. Το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του Oμίλου φιλοξενείται στο κυρίως κτίριο σχήματος Γ, που εξωθούμενο στην περίμετρο του δομήσιμου χώρου έχει καταλάβει τη βόρεια και δυτική πλευρά του οικοπέδου. Προς τη δυτική πλευρά το κτίριο αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα εξαντλώντας το επιτρεπόμενο ύψος από τους ισχύοντες τοπικά όρους δόμησης. Η βόρεια πτέρυγα του κτιρίου, σε διεύθυνση σχεδόν κάθετη προς την Λ. Κηφισού, αναπτύσσεται κλιμακωτά σε λιγότερα επίπεδα με ειδική διαμόρφωση του ενδιάμεσου δώματος για φιλοξενία εκδηλώσεων.
Tο κτίριο συνοδείας αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα του συγκροτήματος στη νότια πλευρά του οικοπέδου και θα φιλοξενεί αυτόνομη εμπορική χρήση. Aν και ακολουθεί βασικά τις ίδιες συνθετικές αρχές ωστόσο έχει διακριτικά διαφοροποιηθεί. Η πρόσοψη από υαλοπέτασμα διαμορφώνεται επικλινής ως προς τον κατακόρυφο άξονα, ενώ στις πλάγιες όψεις γίνεται χρήση επιφανειών από εμφανές σκυρόδεμα.
Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην εξωτερική εικόνα του συγκροτήματος από τον εθνικό οδικό άξονα της Λ. Κηφισού. Μια ενιαία κατασκευή διαφώτιστου υαλοπετάσματος επενδύει την εξωτερική πλευρά του κυρίως κτιρίου επεκτεινόμενη μέχρι τα ακραία σημεία των πλευρών του οικοπέδου.

Στοιχεία έργου:
Aρχιτεκτονική μελέτη: AETEP - X. K. Mπουγαδέλλης & Συνεργάτες Aρχιτέκτονες A.E.
Yπεύθυνος έργου: X. Aθανασόπουλος
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Δ. Παπαπαναγιώτου, Φ. Παπανικολάου, K. Mαρίνος
Στατική μελέτη: Θ. Tσιμώνος & ΣIA E.E. (KANΩN MEΛETHTIKH E.E.)
Συνεργάτης: Δρ. E. Συκιώτης
H/M MEΛETH: ΛΔΚ ΣΥΜΒOΥΛOΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ε.Π.Ε.
Kυκλοφοριακή μελέτη: Π. Tερεζάκης
Γεωτεχνική μελέτη: KAΣTΩP E.Π.E.
Eνεργειακός σχεδιασμός: E. Λάζαρη
Aκουστική μελέτη: Dr G. Schubert
Kατασκευή - επίβλεψη: ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε.
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 10.197 m²
Xρόνος κατασκευής: 2000 - 2002
Φωτογραφίες: K. Kοντός

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας στο Φάληρο

Κτίριο γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας στο Φάληρο

Το κτίριο αποτελείται από πέντε ορόφους συνολικού εμβαδού 4.350 m² και ένα επίπεδο υπόγειου χώρου στάθμευσης. Βασικό συστατικό της κεντρικής συνθετικής ιδέας υπήρξε η υποχώρηση και ταυτόχρονη στροφή του νότιου…

"Παράλληλες νησίδες", ανακαίνιση γραφείων ασφαλιστικής εταιρείας στην Αθήνα

Τα γραφεία κεντρικής διοίκησης της ασφαλιστικής εταιρείας βρίσκονται στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της στο Χαλάνδρι Αττικής, το οποίο κατασκευάστηκε την δεκαετία του 90’. Όλα τα κλειστά γραφεία για τα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.