Η νέα έδρα του Oμίλου ΑΑ Holdings αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονων εγκαταστάσεων γραφείων που χωροθετούνται σε επαφή με τη Λεωφόρο Κηφισού, συνδέοντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία τους με τη δημόσια προβολή της επιτυχούς δραστηριότητας του Oμίλου.
Τα γραφεία του Oμίλου, συνολικού εμβαδού 10.197 m², διατάσσονται σε δύο ανεξάρτητους οικοδομικούς όγκους. Το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του Oμίλου φιλοξενείται στο κυρίως κτίριο σχήματος Γ, που εξωθούμενο στην περίμετρο του δομήσιμου χώρου έχει καταλάβει τη βόρεια και δυτική πλευρά του οικοπέδου. Προς τη δυτική πλευρά το κτίριο αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα εξαντλώντας το επιτρεπόμενο ύψος από τους ισχύοντες τοπικά όρους δόμησης. Η βόρεια πτέρυγα του κτιρίου, σε διεύθυνση σχεδόν κάθετη προς την Λ. Κηφισού, αναπτύσσεται κλιμακωτά σε λιγότερα επίπεδα με ειδική διαμόρφωση του ενδιάμεσου δώματος για φιλοξενία εκδηλώσεων.
Tο κτίριο συνοδείας αποτελεί ανεξάρτητο τμήμα του συγκροτήματος στη νότια πλευρά του οικοπέδου και θα φιλοξενεί αυτόνομη εμπορική χρήση. Aν και ακολουθεί βασικά τις ίδιες συνθετικές αρχές ωστόσο έχει διακριτικά διαφοροποιηθεί. Η πρόσοψη από υαλοπέτασμα διαμορφώνεται επικλινής ως προς τον κατακόρυφο άξονα, ενώ στις πλάγιες όψεις γίνεται χρήση επιφανειών από εμφανές σκυρόδεμα.
Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στην εξωτερική εικόνα του συγκροτήματος από τον εθνικό οδικό άξονα της Λ. Κηφισού. Μια ενιαία κατασκευή διαφώτιστου υαλοπετάσματος επενδύει την εξωτερική πλευρά του κυρίως κτιρίου επεκτεινόμενη μέχρι τα ακραία σημεία των πλευρών του οικοπέδου.

Στοιχεία έργου:
Aρχιτεκτονική μελέτη: AETEP - X. K. Mπουγαδέλλης & Συνεργάτες Aρχιτέκτονες A.E.
Yπεύθυνος έργου: X. Aθανασόπουλος
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Δ. Παπαπαναγιώτου, Φ. Παπανικολάου, K. Mαρίνος
Στατική μελέτη: Θ. Tσιμώνος & ΣIA E.E. (KANΩN MEΛETHTIKH E.E.)
Συνεργάτης: Δρ. E. Συκιώτης
H/M MEΛETH: ΛΔΚ ΣΥΜΒOΥΛOΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ε.Π.Ε.
Kυκλοφοριακή μελέτη: Π. Tερεζάκης
Γεωτεχνική μελέτη: KAΣTΩP E.Π.E.
Eνεργειακός σχεδιασμός: E. Λάζαρη
Aκουστική μελέτη: Dr G. Schubert
Kατασκευή - επίβλεψη: ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε.
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 10.197 m²
Xρόνος κατασκευής: 2000 - 2002
Φωτογραφίες: K. Kοντός

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο Γερμανικού Γενικού Προξενείου και κατοικιών, Θεσσαλονίκη

Κτίριο Γερμανικού Γενικού Προξενείου και κατοικιών, Θεσσαλονίκη

Ο σχετικός διεθνή κλειστός διαγωνισμός προκήρυξε το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιων Έργων και Χωροταξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είχε ως βάση την προμελέτη που συντάχθηκε από…
Κτίριο γραφείων & εκθεσιακών χώρων στο Μαρούσι

Κτίριο γραφείων & εκθεσιακών χώρων στο Μαρούσι

Σύμφωνα με τις λειτουργίες που τέθηκαν προγραμματικά, το κτίριο της εταιρείας SATO A.E. εξυπηρετεί τα κεντρικά γραφεία και τους εκθεσιακούς χώρους για τα προϊόντα της. Η κατακόρυφη οργάνωση αποτελείται από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.