Γραφεία διοίκησης εταιρείας, Αττική

Σε υφιστάμενο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο γραφείων, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τους γραφειακούς χώρους διοίκησης γνωστής εταιρείας.
Η γραμμική διάταξη του κελύφους με τον κάνναβο ανοιγμάτων και υποστυλωμάτων συμμετείχε δημιουργικά στη σύνταξη του νέου αρχιτεκτονικού λεξιλογίου. Η ακαμψία των επιμήκων εσωτερικών διαδρόμων διασπάστηκε με τον κερματισμό της κεντρικής ζώνης των βοηθητικών χώρων και την προσθήκη χρώματος. Η κάτοψη οργανώθηκε σε επιμέρους διακριτές ζώνες γραφείων, κινήσεων και πλατειών εκτόνωσης, που εναλλάσσονται μεταξύ τους.
Η επιλογή και εφαρμογή των υλικών και η μελέτη φωτισμού, ανέδειξαν το χαρακτήρα και το κύρος ενός τόπου κεντρικής διοίκησης.
Η νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση, επιχείρησε να δώσει πιο ενιαία (open plan) αίσθηση στο χώρο, δημιουργώντας γενναιόδωρες εστίες συνάθροισης και κοινωνικότητας. Η γραμμικότητα της κάτοψης τονίζεται μέσω των επιμήκων επενδύσεων των εσωτερικών όψεων, ενώ οι καμπύλες επιφάνειες σηματοδοτούν τους δυο βασικούς χώρους (lobby) εκτόνωσης και υποδοχής. Οι απαιτήσεις ενός ιεραρχικά υψηλού εργασιακού χώρου, με βασικές αρχές τη συνεργασία και την αυστηρή ιδιωτικότητα, μεταφράστηκε στο χώρο με τις διαφορετικές υφές που προσφέρει η εναλλαγή και η αντίθεση κυρίως φυσικών και λιγότερο συνθετικών υλικών.
Οι κοινόχρηστοι χώροι-κουτιά των κουζινών και W.C. μαζί με τους κλειστούς χώρους των κλιμακοστασίων διαφυγής και μηχανολογικών shaft, συνεχίζουν το "παιχνίδι" των υλικών, καθώς διαφοροποιούνται μέσω του έντονου χρώματος και γίνονται περισσότερο αναγνωρίσιμοι.
Υψηλές προδιαγραφές ορίστηκαν, όσον αφορά την ηχομόνωση, την ηχοαπορρόφηση και την ακουστική των χώρων. Οι επεμβάσεις μελετήθηκαν με γνώμονα το χαμηλότερο κατά το δυνατόν κόστος, τόσο άμεσα (κόστος επέμβασης), όσο και έμμεσα (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών). Οι νέες χαράξεις σε αρκετές περιοχές ταυτίζονται με τις παλαιότερες, γεγονός που είχε θετικό αποτέλεσμα στην αναδιάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στην επανατοποθέτηση οροφών και δαπέδων.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
A - team Μελέτη Ε.Π.Ε.
Κατερίνα Καρανίκου - Γεώργιος Σταματάκης, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί & Συνεργάτες
Η/Μ μελέτη:
Τeam Μ - Η Σύμβουλοι Μηχανικοί Α. Ε.
Επίβλεψη:
A - team Μελέτη Ε.Π.Ε.
Εταιρεία κατασκευής:
Dimand S.A Real Estate Development
Τοποθεσία:
Παιανία Αττικής
Συνολικό εμβαδό χώρου μελέτης:
4.000 m²
Χρόνος μελέτης:
2013 - 2014
Χρόνος κατασκευής:
2014 - 2015
Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Βουμβάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στον Ταύρο

Κτίριο γραφείων στον Ταύρο

Στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου, Θεσσαλονίκης και Τεώ στην περιοχή του Ταύρου της Αθήνας, κατασκευάστηκε ένα κτίριο γραφείων 10145,43 m2 με 3 υπόγεια, συνολικού εμβαδού 12.512,63 m2.  Η μελέτη…
Κτίριο γραφείων στο Mαρούσι

Κτίριο γραφείων στο Mαρούσι

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Μαρούσι, ένα δρόμο που λόγω της γειτνίασης με τη Λεωφόρο Κηφισίας και την Αττική Οδό μεταμορφώνεται ραγδαία σε αρτηρία με κτίρια…
Kτίριο γραφείων & καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Kτίριο γραφείων & καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Το κτίριο “Atrina Center” βρίσκεται σε μια παλαιά βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία άρχισε να αναβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια. Στόχος του σχεδιασμού ήταν να ενταχθεί το κτίριο στις συνθήκες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.