Γραφεία διοίκησης εταιρείας, Αττική

Σε υφιστάμενο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο γραφείων, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τους γραφειακούς χώρους διοίκησης γνωστής εταιρείας.
Η γραμμική διάταξη του κελύφους με τον κάνναβο ανοιγμάτων και υποστυλωμάτων συμμετείχε δημιουργικά στη σύνταξη του νέου αρχιτεκτονικού λεξιλογίου. Η ακαμψία των επιμήκων εσωτερικών διαδρόμων διασπάστηκε με τον κερματισμό της κεντρικής ζώνης των βοηθητικών χώρων και την προσθήκη χρώματος. Η κάτοψη οργανώθηκε σε επιμέρους διακριτές ζώνες γραφείων, κινήσεων και πλατειών εκτόνωσης, που εναλλάσσονται μεταξύ τους.
Η επιλογή και εφαρμογή των υλικών και η μελέτη φωτισμού, ανέδειξαν το χαρακτήρα και το κύρος ενός τόπου κεντρικής διοίκησης.
Η νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση, επιχείρησε να δώσει πιο ενιαία (open plan) αίσθηση στο χώρο, δημιουργώντας γενναιόδωρες εστίες συνάθροισης και κοινωνικότητας. Η γραμμικότητα της κάτοψης τονίζεται μέσω των επιμήκων επενδύσεων των εσωτερικών όψεων, ενώ οι καμπύλες επιφάνειες σηματοδοτούν τους δυο βασικούς χώρους (lobby) εκτόνωσης και υποδοχής. Οι απαιτήσεις ενός ιεραρχικά υψηλού εργασιακού χώρου, με βασικές αρχές τη συνεργασία και την αυστηρή ιδιωτικότητα, μεταφράστηκε στο χώρο με τις διαφορετικές υφές που προσφέρει η εναλλαγή και η αντίθεση κυρίως φυσικών και λιγότερο συνθετικών υλικών.
Οι κοινόχρηστοι χώροι-κουτιά των κουζινών και W.C. μαζί με τους κλειστούς χώρους των κλιμακοστασίων διαφυγής και μηχανολογικών shaft, συνεχίζουν το "παιχνίδι" των υλικών, καθώς διαφοροποιούνται μέσω του έντονου χρώματος και γίνονται περισσότερο αναγνωρίσιμοι.
Υψηλές προδιαγραφές ορίστηκαν, όσον αφορά την ηχομόνωση, την ηχοαπορρόφηση και την ακουστική των χώρων. Οι επεμβάσεις μελετήθηκαν με γνώμονα το χαμηλότερο κατά το δυνατόν κόστος, τόσο άμεσα (κόστος επέμβασης), όσο και έμμεσα (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών). Οι νέες χαράξεις σε αρκετές περιοχές ταυτίζονται με τις παλαιότερες, γεγονός που είχε θετικό αποτέλεσμα στην αναδιάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στην επανατοποθέτηση οροφών και δαπέδων.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
A - team Μελέτη Ε.Π.Ε.
Κατερίνα Καρανίκου - Γεώργιος Σταματάκης, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί & Συνεργάτες
Η/Μ μελέτη:
Τeam Μ - Η Σύμβουλοι Μηχανικοί Α. Ε.
Επίβλεψη:
A - team Μελέτη Ε.Π.Ε.
Εταιρεία κατασκευής:
Dimand S.A Real Estate Development
Τοποθεσία:
Παιανία Αττικής
Συνολικό εμβαδό χώρου μελέτης:
4.000 m²
Χρόνος μελέτης:
2013 - 2014
Χρόνος κατασκευής:
2014 - 2015
Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Βουμβάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Aναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στη Bούλα Aττικής

Aναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στη Bούλα Aττικής

Η μελέτη του κτιρίου γραφείων στη Βούλα Αττικής είχε ως αντικείμενο τον ανασχεδιασμό και την αναδιαρρύθμιση υπάρχοντος τριώροφου κτιρίου, τετράγωνου περίπου σχήματος, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου. Οι…
Κτίριο γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας στο Φάληρο

Κτίριο γραφείων ναυτιλιακής εταιρείας στο Φάληρο

Το κτίριο αποτελείται από πέντε ορόφους συνολικού εμβαδού 4.350 m² και ένα επίπεδο υπόγειου χώρου στάθμευσης. Βασικό συστατικό της κεντρικής συνθετικής ιδέας υπήρξε η υποχώρηση και ταυτόχρονη στροφή του νότιου…
Κτίριο γραφείων στην Κηφισιά

Κτίριο γραφείων στην Κηφισιά

Ιδιαίτερο βάρος κατά το σχεδιασμό δόθηκε στο λοξό τοίχο της νoτιοανατολικής όψης, ο οποίος αποτελεί το πρώτο στοιχείο του κτιρίου που αντικρίζει κάποιος εξερχόμενος από την εθνική οδό προς το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.