Συγκρότημα 6 κατοικιών στην Κηφισιά

Πρόκειται για ένα συγκρότημα μεζονετών που αποτελείται από έξι αυτόνομες κατοικίες. Κάποιες από αυτές εκτείνονται στο ισόγειο, ενώ άλλες αναπτύσσονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο.
H κύρια αρχιτεκτονική πρόθεση του σχεδιασμού του συγκροτήματος ήταν το όλο έργο να παραπέμπει σε συνθήκες μικρότερης πυκνότητας. Αυτό έγινε εφικτό κυρίως με το δέσιμο των διαφόρων επιμέρους στοιχείων και τη συμμετοχή τους σε ενιαίους στιβαρούς όγκους.
Το αρχιτεκτονικό ύφος του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη του μοντέρνου με το γήινο. Ο εμπλουτισμός της μοντερνιστικής ογκομετρικής σύνθεσης με φυσικά υλικά, όπως η πέτρα και το ξύλο, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή. Η αντιπαράθεση των αυστηρών μινιμαλιστικών γραμμών που ακολουθούν οι σοβατισμένες επιφάνειες με τους πιο ελεύθερους σχηματισμούς, που είναι εγγενείς στην άρθρωση μιας επιφάνειας από φυσική πέτρα, δημιουργεί μια οπτική ισορροπία.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη δημιουργία του συναισθήματος ιδιωτικότητας στους χώρους των κήπων, στους οποίους οι κατοικίες έχουν ιδιωτική χρήση, μέσω του προσεκτικού προσανατολισμού των κατοικιών, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και της φύτευσης.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: TDC Δημήτρης Τσίγκος
Στατική μελέτη: Ιωάννης Οικονόμου
Η/Μ μελέτη: Βασίλειος Κολοβός
Κατασκευή: TDC Δημήτρης Τσίγκος
Χρόνος κατασκευής: 2004
Χρόνος μελέτης: 2008
Φωτογραφίες: Κώστας Κοντός

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μονοκατοικία στην Κάτω Κηφισιά

Μονοκατοικία στην Κάτω Κηφισιά

Το κτίριο βρίσκεται σε ένα σύνηθες, προαστιακό, επίπεδο οικόπεδο, το οποίο είναι επιπλέον αρκετά μικρό, και με ένα γειτονικό κτίριο να φράσσει το νότο.Αυτό που επιχειρήθηκε είναι το μεγαλύτερο δυνατό…
Εξοχική διπλοκατοικία στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Εξοχική διπλοκατοικία στη Βουρβουρού Χαλκιδικής

Η παραθαλάσσια κατοικία εντάσσεται στο ήρεμο τοπίο του περίκλειστου κόλπου στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, σε μια ζώνη με αρκετό πράσινο και μικρές κλίσεις μεταξύ της ακτογραμμής και του πευκοδάσους της Σιθωνίας.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.