Συγκρότημα κατοικιών στη Σαρωνίδα

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 4 αυτόνομων  κατοικιών στην Σαρωνίδα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν είτε ως παραθεριστικές είτε ως μόνιμες κατοικίες.
Το  κτίριο αποτελείται από δύο ορθογώνιους όγκους που εφάπτονται στην μεγάλη τους πλευρά.
Καθένας από αυτούς αποτελείται από δύο διώροφες κατοικίες 135 μ².
Με την κίνηση των όγκων τόσο κατά την οριζόντια όσο και στην κατακόρυφη διεύθυνση επιτυγχάνεται η δημιουργία των απαραίτητων ιδιωτικών υπαίθριων χώρων εκτόνωσης των κατοικιών.
Το κτίριο για λόγους ιδιωτικότητας και θέας επιλέχθηκε να ανοιχθεί στο εσωτερικό του οικοπέδου ενώ η κύρια όψη στο δρόμο σχεδιάστηκε ως το συμπαγές όριο με αυτόν, όπου δεσπόζει η εσοχή του κλιμακοστασίου πρόσβασης στους πάνω ορόφους. 
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα υλικά κατασκευής ώστε να τονίσουν την λειτουργία τους είτε ως συμπαγή όρια (εμφανές σκυρόδεμα) είτε ως διάφανα πετάσματα διαχωρισμού του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο (υαλοπετάσματα με ελαφριές μεταλλικές κατασκευές ηλιοπροστασίας) .

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Μαρία Κοκκίνου Ανδρέας Κούρκουλας
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Νικόλας Παπλωματάς
Στατική μελέτη: Μ. Αγγελίδης
Η/Μ μελέτη: Π. και Χ. Αργυρός
Κατασκευή: 2002-2004
Φωτογραφίες: Εριέττα Αττάλη

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στη Βούλα

Κατοικία στη Βούλα

Η μονοκατοικία βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Βούλας, στην περιοχή του Πανοράματος, σκαρφαλωμένη στο βουνό, σ’ ένα οικόπεδο με εξαιρετικά απότομη κλίση. Η πρόσβαση από το…
Μονοκατοικία στη Θήβα

Μονοκατοικία στη Θήβα

Το οικόπεδο, γωνιακό, βρίσκεται σε προνομιακή θέση με πανοραμική θέα προς τις παρακείμενες δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Είναι επικλινές, με τη δυτική πλευρά του, από την οποία είναι και προσβάσιμο,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.