Παραθεριστική βίλα στην Κρήτη

Η παραθεριστική βίλα με εμβαδό 600 m2 βρίσκεται εντός του τουριστικού συγκροτήματος "Daios Cove" στο Βαθύ Κρήτης, στο πιο ψηλό και απομακρυσμένο σημείο της παραθαλάσσιας πλαγιάς και χαρίζει εντυπωσιακές θεάσεις προς τον κόλπο του Βαθύ και τη θάλασσα.
Η βίλα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο ενδιάμεσο φιλοξενούνται οι χώροι διημέρευσης, ο χώρος υποδοχής , το καθιστικό και ο χώρος φαγητού, οι οποίοι εκτονώνονται στον υπαίθριο χώρο της πισίνας με τη μοναδική θέα. Επίσης, σ’ αυτό το επίπεδο χωροθετούνται η κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο με το λουτρό του, ένα WC καθώς και κάποιοι βοηθητικοί χώροι. Στο επάνω επίπεδο βρίσκονται το κυρίως υπνοδωμάτιο και ένα ακόμα υπνοδωμάτιο, ενώ στο κατώτερο η εσωτερική πισίνα με τους χώρους σπα και το γυμναστήριο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό των χώρων διημέρευσης, του κυρίως υπνοδωματίου και του σπα, με στόχο τη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας χαλάρωσης, που να προσφέρει μία ολιστική εμπειρία αισθήσεων. Στον ενιαίο χώρο του καθιστικού τα ανοίγματα ενοποιούνται σε μια προσπάθεια να διεισδύσει το τοπίο στο εσωτερικό. Στον όροφο, το υπνοδωμάτιο με το λουτρό είναι οπτικά ενοποιημένα με τη δυνατότητα διαχωρισμού και απομόνωσης μέσω υφασμάτινων πετασμάτων, προσδίδοντας μία ρευστή συνέχεια στο χώρο. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της μοναδικής θέας προς τη θάλασσα δημιουργείται ένα γωνιακό άνοιγμα, το οποίο ορίζει και το χώρο του καθιστικού - παρατηρητηρίου του υπνοδωματίου. Η πλάτη του κρεβατιού διαμορφώνεται ως ένα φωτισμένο ξύλινο στοιχείο με χαραγμένα αφαιρετικά μοτίβα, εμπνευσμένα από το λαβύρινθο και το μινωικό πολιτισμό.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το λευκό μάρμαρο, η λευκή λάκα, η τσιμεντοκονία σε ανοιχτή γκρι απόχρωση και το ανοιχτόχρωμο ξύλο σε φυσική μορφή για να προσδώσουν αρμονία, αλλά και πολυτέλεια στο χώρο. Η επίπλωση είναι λιτή σε λευκές, γήινες και γκρι αποχρώσεις ώστε να επιτρέπει στο τοπίο να υπερισχύσει. Αναφορές στην κρητική ιστορία και τον πολιτισμό γίνονται μέσω των έργων τέχνης που έχουν επιλεγεί.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Μελέτη εσωτερικών χώρων: apk architects (κατασκευή 2016)
Αρχική αρχιτεκτονική μελέτη: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες (κατασκευή 2006)
Κατασκευή: Παναγιώτης Ιωσηφέλης
Μελέτη φωτισμού: IFI
Ολοκλήρωση: 2016
Φωτογραφίες: Μαρία Κυριαζή, Heinz Troll

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μονοκατοικία στη Βούλα

Μονοκατοικία στη Βούλα

Το οικόπεδο, στο οποίο κλήθηκαν οι μελετητές να τοποθετήσουν την κατοικία, έχει μία σειρά ιδιαιτεροτήτων: βρίσκεται στη συμβολή δύο οδών, έχει σχήμα ακανόνιστου πενταγώνου και μέγιστη υψομετρική διαφορά της τάξεως…
Εξοχική κατοικία στην Τήνο

Εξοχική κατοικία στην Τήνο

Το έργο βρίσκεται στο βορειοδυτικό όριο του ‘Χατζηράδου’, τυπικού οικισμού της Τήνου στις Κυκλάδες. Το οικόπεδο περιείχε υπολείμματα τοιχοποιίας του προϋπάρχοντος ιστού διαίρεσης με παραδοσιακά στοιχεία όπως πατητήρι και πετρόκτιστο…

"Yoik of taygetus", ένα χειμερινό καταφύγιο

Η κατοικία βρίσκεται σ’ ένα βυζαντινό οικισμό, στην ανατολική πλαγιά του όρους του Ταΰγετου. Στην άκρη του φαραγγιού του Ανάκωλου ατενίζει τον λακωνικό κάμπο. Για να ανέβεις στο φαράγγι περνάς…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.