Νέα εσωτερική διαρρύθμιση και διακόσμηση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας

Το διαμέρισμα επιφάνειας 227 m2 βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας χαρακτηριστικής της δεκαετίας του 60.
Οι χώροι διημέρευσης έχουν ανατολικό προσανατολισμό, θέα προς τον Υμηττό και άνοιγμα προς τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Η κύρια εσωτερική λειτουργία και επικοινωνία μεταξύ τους διατηρήθηκε με σκοπό να αξιοποιηθεί αυτό το πλεονέκτημα που δίνει στους χώρους μια φωτεινότητα και ζωντάνια και αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες τοίχων και οροφών.
Οι μελετητές οδηγήθηκαν χωρίς μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στην αύξηση της διάστασης των εσωτερικών ανοιγμάτων ώστε να τονιστεί η επικοινωνία και η διαμπερότητα των χώρων, στην καθαίρεση των ξύλινων ταμπλάδων που εμπόδιζαν τα εξωτερικά υαλοστάσια να φτάνουν μέχρι την οροφή, στην αποξήλωση των μαρμάρων πλακών του δαπέδου που απορροφούσαν το φως και γενικώς σε όσα στοιχεία αφαιρούσαν από το χώρο φυσικό φωτισμό και λειτουργικότητα.
Χρησιμοποιήθηκαν δρύινα πατώματα με βαμμένα σοβατεπιά 12 cm στο χρώμα των κασών, ψευδοροφές με κρυφό φωτισμό και φωτιστικά σποτ, φωτεινά χρώματα στους τοίχους και στις οροφές που να αντανακλούν το φώς και να τονίζουν τις καθαρές γραμμές των χώρων, τις λεπτομέρειες των περβαζιών, κασών και ταμπλάδων των εσωτερικών πορτών, των σοβατεπιών, των κορνιζών και εσοχών.
Η επίπλωση των χώρων υποδοχής έγινε με γνώμονα την επιθυμία των αρχιτεκτόνων για ένα συνδυασμό μινιμαλιστικής φόρμας, λειτουργικότητας και άνεσης στη χρήση που χαρακτηρίζει και προσφέρει το σκανδιναβικό design. Οι νέες ξύλινες επενδύσεις των τοίχων και το τραπέζι του καθιστικού σχεδιάστηκαν ώστε να ενταχθούν στην υπόλοιπη επίπλωση. Το κρεμαστό έπιπλο και το τραπέζι της τραπεζαρίας σχεδιάστηκαν ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο από καπλαμά δρυός.
Τα υπνοδωμάτια αναβαθμίστηκαν με νέα επίπλωση γραφείων, ερμαρίων και ιματιοθηκών που σχεδιάστηκαν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών. Το κύριο λουτρό άλλαξε εσωτερική λειτουργία με την δημιουργία ντους και πάγκου νιπτήρα από μάρμαρο. Το ίδιο μάρμαρο τοποθετήθηκε στις ορθομαρμαρώσεις και τα δάπεδα.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου:

Aρχιτεκτονική μελέτη - επίβλεψη: Μιχάλης Γρυπάρης, αρχιτέκτων DPLG
Συνεργάτης: Δήμητρα Κορομπίλη
Tεχνική εταιρεία κατασκευής: Κ. Λάσκαρης - Δημόπουλος
Tοποθεσία: Ρηγίλλης – Αθήνα
Eμβαδόν: 227 
Xρόνος μελέτης: 2013
Xρόνος κατασκευής: 2014
Παρουσίαση: Μιχάλης Γρυπάρης
Φωτογράφος: Θοδωρής Τέμπος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στο Συκάμινο

Κατοικία στο Συκάμινο

Το πεδίο είναι επίμηκες, αγροτικό, ελαιόφυτο. Η γη κυριαρχεί. Πώς μπορεί η κατοικία να αποτελέσει ένα ανασήκωμα του εδάφους, να περιοριστεί σε μια στέγη;Η κατοικία είναι η στέγη της, μήκους…
Διώροφο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Διώροφο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει το ισόγειο και τον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας που σχεδίασαv οι αρχιτέκτονες στη Νέα Σμύρνη.Η ιδιωτικότητα του διαμερίσματος από το δρόμο και από τη γειτονική ράμπα του…
Συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στη Σάνη Χαλκιδικής

Συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στη Σάνη Χαλκιδικής

Το συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών κατασκευάστηκε σε γήπεδο 10 στρεμμάτων στο Αγρόκτημα Κασσάνδρας, σε απόσταση 800 m από τη θάλασσα. Η παράλληλη χωροθέτηση και η ορθογώνια κάτοψη των κτιρίων προσδιορίστηκε από…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.