Μονοκατοικία στο Κεφαλάρι

Το κτίσμα οργανώνεται σε απλή κάτοψη "σχήματος Π", εσωτερικά του οποίου αναπτύσσεται  μια διώροφη γυάλινη κατασκευή που ενοποιεί σε ύψος και σε πλάτος όλους τους χώρους της μονοκατοικίας. Η επιλογή της εσωστρέφειας στο σχεδιασμό οδήγησε στην κατασκευή μιας συμπαγούς πρόσοψης από πέτρα, με μικρά συμμετρικά ανοίγματα, σε αντίθεση με την πίσω όψη, που διαρθρώνεται με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και πιο ανάλαφρα υλικά.
Η είσοδος της κατοικίας προβάλλεται ως μια ορθογωνική υπερυψωμένη ξύλινη κατασκευή, έναν ευδιάκριτο όγκο που εισχωρεί στο εσωτερικό, δημιουργώντας έναν ημιυπαίθριο προστατευμένο χώρο που λειτουργεί ως το κατώφλι της μονοκατοικίας.
Στο ισόγειο χωροθετούνται οι χώροι διημέρευσης, το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το γραφείο, ενώ στο πρώτο επίπεδο τα υπνοδωμάτια με τα αντίστοιχα λουτρά τους. Στον τελευταίο όροφο οργανώνεται ένας χώρος εκγύμνασης και μια μεγάλη βεράντα. Η μικρή κατασκευή στο δώμα είναι ανάλαφρη και από ξύλινο περίβλημα.
Τέλος, ο ανοιχτός κήπος στο πίσω μέρος της κατοικίας αποτελεί σημείο εκτόνωσης της εσωστρέφειας της κατοικίας.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες
Στατική μελέτη: Γιάννης Κανατσούλης
H/M μελέτη: INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί
Εσωτερική διακόσμηση: 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες
Κατασκευή: ΓΝΩΜΩΝ Κατασκευαστική Α.Ε.
Tοποθεσία: Kεφαλάρι, Αττική
Eμβαδό οικοπέδου: 916,00 m²
Eμβαδό κτιρίου: 548,10 m²
Χρόνος εκπόνησης μελέτης: 2008
Χρόνος κατασκευής: 2009
Φωτογραφίες: Δημήτρης Καλαποδάς

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική κατοικία στα Κύθηρα

Εξοχική κατοικία στα Κύθηρα

Η κατοικία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Χώρας στα Κύθηρα. Το κτίσμα του 19ου αιώνα ήταν κατασκευασμένο από φέρουσα λιθοδομή και αποτελούταν από τρείς ορόφους. Η αποκατάσταση της κατοικίας, επικεντρώθηκε…
Διώροφη μονοκατοικία στη Λεμεσό

Διώροφη μονοκατοικία στη Λεμεσό

Αναλαμβάνοντας τη μελέτη της κατοικίας, κύριο μέλημα του μελετητή και των ιδιοκτητών ήταν η δημιουργία μιας "ανοικτής" κατοικίας τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στη σχέση της με τον εξωτερικό…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.