Ισόγειο διαμέρισμα σε νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών στο Ηράκλειο

Κοιτάζοντας το Elia Luxury Suites γίνεται σαφές πόσο η στωική του παρουσία ξεχωρίζει από το περιβάλλον του και πώς βασίζεται στην απόλυτη συμμετρία. Η κάθε πλευρά της εισόδου λειτουργεί σαν αντικατοπτρισμός της άλλης, με την κάτοψη να μοιάζει σαν να διαχωρίζεται από καθρέφτη. Αυτή η σύνθεση λειτουργεί σαν εισαγωγικό στοιχείο αν και ―σε αντίθεση με πολλά μινιμαλιστικά έργα― στο εσωτερικό του διαμερίσματος ξεδιπλώνεται κάτι διαφορετικό από την πρόσοψή του.
Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την υψηλή αίσθηση πολυτέλειας και την αγάπη προς την τέχνη, μια τέχνη σχεδόν έμψυχη. Η χρωματική παλέτα σε τόνους του μαύρου, του γκρι και του λευκού, δεν δεσμεύει τη ματιά, αλλά την αφήνει να ταξιδέψει ελεύθερα.
Το Design Studio IT’S A TRAP SPACE κατάφερε να εστιάσει την προσοχή της σε όλα αυτά που είναι σημαντικά: στη μοναδική θέα και στην τέχνη, εξελίσσοντας ένα κοινότοπο διαμέρισμα σε μία σύγχρονη και αισθητικά αναβαθμισμένη κατοικία.

Στοιχεία έργου
 
Αρχιτεκτονική μελέτη: Itsatrapspace / Μωραϊτάκης Κωνσταντίνος 
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογραφίες: Μάνος Βάρδας
 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Villa Melana" – Εξοχική κατοικία στον Τύρο Αρκαδίας

Το κτίριο ορίζεται από 3 όγκους και αναπτύσσεται παράλληλα στις υψομετρικές γραμμές. Η τελική του μορφή προκύπτει από τη διάσπαση ενός ενιαίου επιμήκους όγκου με τη μετατόπιση του κεντρικού του…
Mονοκατοικία στα Γρεβενά

Mονοκατοικία στα Γρεβενά

Το κτίριο σχεδιάστηκε με διάθεση να αποφύγει τα κακέκτυπα των παραδοσιακών κατασκευών και να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του, χωρίς να υποτάσσεται σε αυτό. Παρόλο που βρίσκεται σε ορεινή περιοχή με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.