Ισόγειο διαμέρισμα σε νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών στο Ηράκλειο

Κοιτάζοντας το Elia Luxury Suites γίνεται σαφές πόσο η στωική του παρουσία ξεχωρίζει από το περιβάλλον του και πώς βασίζεται στην απόλυτη συμμετρία. Η κάθε πλευρά της εισόδου λειτουργεί σαν αντικατοπτρισμός της άλλης, με την κάτοψη να μοιάζει σαν να διαχωρίζεται από καθρέφτη. Αυτή η σύνθεση λειτουργεί σαν εισαγωγικό στοιχείο αν και ―σε αντίθεση με πολλά μινιμαλιστικά έργα― στο εσωτερικό του διαμερίσματος ξεδιπλώνεται κάτι διαφορετικό από την πρόσοψή του.
Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την υψηλή αίσθηση πολυτέλειας και την αγάπη προς την τέχνη, μια τέχνη σχεδόν έμψυχη. Η χρωματική παλέτα σε τόνους του μαύρου, του γκρι και του λευκού, δεν δεσμεύει τη ματιά, αλλά την αφήνει να ταξιδέψει ελεύθερα.
Το Design Studio IT’S A TRAP SPACE κατάφερε να εστιάσει την προσοχή της σε όλα αυτά που είναι σημαντικά: στη μοναδική θέα και στην τέχνη, εξελίσσοντας ένα κοινότοπο διαμέρισμα σε μία σύγχρονη και αισθητικά αναβαθμισμένη κατοικία.

Στοιχεία έργου
 
Αρχιτεκτονική μελέτη: Itsatrapspace / Μωραϊτάκης Κωνσταντίνος 
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογραφίες: Μάνος Βάρδας
 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακατασκευή σταθμών αναβατήρων στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Ανακατασκευή σταθμών αναβατήρων στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Οι κτιριακές παρεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή τριών σταθμών αναβατήρων στο Εθνικό Πάρκο Παρνασσού, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του εν λειτουργία χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, στην περιοχή Κελάρια. Το έργο εντάσσεται σε μια…

"Electra Metropolis Hotel".Μετατροπή κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο με πιστοποίηση LEED στην Αθήνα

Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην Υπουργείου Παιδείας επί των οδών Μητροπόλεως 15, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης στην Αθήνα σε ξενοδοχείο. Το εννιαώροφο κτίριο κτίστηκε το 1959, με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.