Διαμέρισμα στην Bryanstone Square στο Λονδίνο

Ο στόχος για αυτό το έργο ήταν η αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος σε συγκρότημα κατοικιών, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας πολυάσχολης οικογενειακής ζωής.
Η κουζίνα "άνοιξε" και μεγάλωσε, ώστε να γίνει η "καρδιά" του σπιτιού και στη συνέχεια σχεδιάστηκαν οι αποθηκευτικοί χώροι, διάσπαρτα σε όλο το διαμέρισμα, χωρίς να σπαταληθεί ωφέλιμος χώρος από την κάτοψη, με τρόπο που να φιλοξενούνται όλα τα αντικείμενα.
Η είσοδος στο διαμέρισμα γίνεται ανάμεσα από 2 κύβους. Ο πρώτος περιλαμβάνει το WC και μια μονάδα μπαρ / μπουφέ, που "βλέπει" στην τραπεζαρία. Αυτή η μονάδα μπορεί να ανοίξει για χρήση κατά τη διάρκεια των γευμάτων και να αποθηκεύσει όλα τα επιτραπέζια σκεύη, που προορίζονται για διασκέδαση. Το δεύτερο κουτί συνδυάζει μια "ζώνη καλωσορίσματος" στην είσοδο με πάγκο, καθρέφτη και αποθήκη για παλτό, τσάντες και παπούτσια.
Η υπάρχουσα κουζίνα ήταν μικρή με μια κανονική πόρτα προς το καθιστικό. Το άνοιγμα μεγάλωσε και τοποθετήθηκαν συρόμενες πόρτες συνδέοντας την κουζίνα με το καθιστικό. Οι πόρτες απομονώνουν το χώρο όταν είναι απαραίτητο.
Ο χώρος μέσα στην κουζίνα έχει προσαρμοστεί προσεκτικά για να υποστηρίξει τη σύγχρονη καθημερινή οικογενειακή ζωή. Καθαρό και λευκό, το εσωτερικό ενσωματώνει ζεστές υφές και ευαίσθητες λεπτομέρειες. Μια νησίδα κατασκευασμένη με επεξεργασμένο εμφανές σκυρόδεμα, χυτό επί τόπου στο κέντρο της κουζίνας, φιλοξενεί μαγειρικά σκεύη και εξοπλισμό και με τα ψηλά δερμάτινα σκαμνιά κατά μήκος της πλάτης της είναι επίσης ένα τέλειο σημείο για πρωινό. Τα ντουλάπια στους τοίχους προσφέρουν εργονομική χρήση του χώρου. Ένα από τα ντουλάπια ανοίγει ως μονάδα πρωινού, αποθηκεύοντας το βραστήρα, την καφετιέρα, την τοστιέρα και όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται από την οικογένεια το πρωί. Η επένδυση της πλάτης της κουζίνας και ο πάγκος εργασίας κατασκευάστηκαν με σκυρόδεμα χυτό επί τόπου, που μαζί με τις μαύρες χάλκινες βρύσες δίνει μια αναφορά στην ιστορία του κτιρίου. Το λευκό μαρμάρινο δάπεδο συνεχίζει τη διάταξη ψαροκόκαλου του δαπέδου καρυδιάς του καθιστικού και δεν αποτελεί μόνο μια άλλη λεπτή αναφορά στις εσωτερικές παραδόσεις του παρελθόντος, αλλά είναι μια σύνδεση με την ελληνική κληρονομιά του ιδιοκτήτη.
Ο φωτισμός από χάλκινα φωτιστικά, τα ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα από ξύλο καρυδιάς και οι καθρέφτες αντίκες συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των καθαρών, απότομων γραμμών των χώρων διαβίωσης. Στα μπάνια το πράσινο μάρμαρο και τα μαλακά δερμάτινα εξαρτήματα συνδυάζονται με τις παραδοσιακές βρύσες, για να φέρουν μια κλασική κομψότητα στην παλέτα των υλικών.
Βρίσκοντας τρόπους για να ενσωματώσει τις παραδοσιακές διακοσμητικές λεπτομέρειες, που είναι σύμφωνες με την αρχιτεκτονική του κτιρίου, το διαμέρισμα διατηρεί μια ζεστασιά και πλούτο με τις νέες καθαρές γυαλισμένες και σύγχρονες επενδύσεις.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Δημήτρης Καραμπατάκης
Αρχιτέκτων έργου: Marivenia Chiotopoulou, Mara Papavasileiou
Επίβλεψη: APR Services Ltd
Μελέτη φωτισμού: Hugi Light Design Ltd
Σύμβουλος οπτικοακουστικών: Lasyl Audio Visual Center
Κατασκευή: Bryn Griffiths
Ολοκλήρωση: 2017
Φωτογραφίες: Stu00e5le Eriksenu200b

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στις Σπέτσες

Κατοικία στις Σπέτσες

Η κατοικία βρίσκεται σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην κορυφή του ακρωτηρίου της Ζωγεριάς Σπετσών, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι ιδιωτικό δάσος που καταλήγει σε μικρό παραθαλάσσιο όρμο.…
Εξοχική κατοικία στην Τζια

Εξοχική κατοικία στην Τζια

Η τοποθεσία του οικοπέδου είναι ένα βραχώδες τοπίο με βλάστηση σε υψόμετρο 400 m, με θέα όλο το Αιγαίο. Η αιτία επιλογής της συγκεκριμένης τοποθεσίας ήταν η ομορφιά της φύσης…
Μονοκατοικία στο Ψυχικό

Μονοκατοικία στο Ψυχικό

Το έργο αφορά σε μονοκατοικία 700 m² στο Ψυχικό. Το οικόπεδο, έκτασης 1.570 m², είναι γωνιακό και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη υψομετρική διαφορά των δρόμων που το περιβάλλουν.Οι όγκοι που…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.