Το οροφοδιαμέρισμα, συνολικού εμβαδού 250 m², βρίσκεται στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι με το νεογέννητο παιδί τους. Πρόθεση των αρχιτεκτόνων ήταν να αποδοθεί η έντονη προσωπικότητα και ενέργεια του ζευγαριού καθώς και το ενδιαφέρον τους για το design. Παράλληλα, ο χώρος θα έπρεπε να είναι ζεστός, οικείος και να παρέχει μια αίσθηση χαλαρότητας.
Η ανάπλαση έγινε στο μεγαλύτερο μέρος του διαμερίσματος. Τα μοναδικά αρχικά στοιχεία που διατηρήθηκαν ήταν το μαρμάρινο δάπεδο του καθιστικού και τα ξύλινα δάπεδα των υπνοδωματίων. O χώρος της εισόδου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο της κάτοψης, χωρίζει το πιο ιδιωτικό τμήμα του διαμερίσματος –όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια– από το σαλόνι, την τραπεζαρία και την κουζίνα.
Το χρώμα που κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους του διαμερίσματος είναι το άσπρο, το οποίο αποτελεί ένα ήπιο φόντο ώστε να αναδεικνύονται τα διάφορα αντικείμενα design. Σε μεμονωμένους τοίχους έχουν τοποθετηθεί ταπετσαρίες, των οποίων τα σχέδια και η υφή προσδίδουν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα στους χώρους.
Το καθιστικό μαζί με την τραπεζαρία, την κουζίνα και την είσοδο, είναι ουσιαστικά ένας ενιαίος χώρος γύρω από τον τοίχο της βιβλιοθήκης, με τα έπιπλα να διατάσσονται ελεύθερα.
Οι βεράντες του καθιστικού, αποτελούν φυσική συνέχεια του εσωτερικού χώρου, αφού διαχωρίζονται από αυτόν με μεγάλα συρόμενα κουφώματα. Έτσι, έχουν αντιμετωπιστεί ως ιδιαίτεροι χώροι με διαφορετική φιλοσοφία ο καθένας, διευρύνοντας τις επιλογές για διημέρευση.

Στοιχεία έργου:
Αρχιτεκτονική μελέτη: GFRA architecture (Αναστάσιος Γούσης, Joost Frijda, Έντουαρντ Ρόμπερτς)
H/M μελέτη: Xάρης Μηλιώνης
Επίβλεψη - κατασκευή: GFRA architecture
Εμβαδό: 250 m²
Χρόνος μελέτης: 2007
Χρόνος κατασκευής: 2007
Φωτογραφίες: Κώστας Πηκαδάς

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Συγκρότημα 5 κατοικιών στη Νέα Κηφισιά

Συγκρότημα 5 κατοικιών στη Νέα Κηφισιά

Το συγκρότημα ανήκει στην υβριδική τυπολογία μεταξύ πολυκατοικίας και μεζονέτας. Πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 1000 m², που περιλαμβάνει πέντε κατοικίες: τρεις μονοκατοικίες και δύο μεζονέτες - διαμερίσματα.…
Κατοικία στο Διόνυσο

Κατοικία στο Διόνυσο

Η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε ένα ιδιαίτερα επικλινές οικόπεδο στο Διόνυσο. Η επιθυμία για ενιαίους λειτουργικά χώρους στη βασική στάθμη της κατοικίας με συνέχεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σε συνδυασμό…
Μονοκατοικία στη Κηφισιά

Μονοκατοικία στη Κηφισιά

Σε  ένα μικρό οικόπεδο στην Κηφισιά με αναλογίες μεγάλου βάθους, στενού σχετικά πλάτους και ταυτόχρονα μικρό συντελεστή κάλυψης, οι μελετητές καλούνται να σχεδιάσουν μία μονοκατοικία με υπαίθρια πισίνα.   Η κατανομή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.