Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Η ολική ανακαίνιση ενός σύγχρονου διαμερίσματος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε πρόσφατα από το αρχιτεκτονικό γραφείο Normless studio. Με γνώμονα τις ανάγκες των ιδιοκτητών για χρηστικούς χώρους και την αισθητική τους μίνιμαλ διάθεση, η αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε έναν άνετο, πρακτικό  και καλαίσθητο χώρο εμπνευσμένη από το Scandinavian style. Ανοιχτόχρωμη δρυς, έπιπλα σε μίνιμαλ γραμμή, παστέλ και ουδέτερα χρώματα πρόσφεραν έναν ευχάριστο χώρο στην οικογένεια συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα και φυσικά την λειτουργικότητα.
Το 94 τ.μ. διαμέρισμα αποτελείται από 3 κρεβατοκάμαρες, 2 μπάνια, ενιαίο σαλόνι με τραπεζαρία και μια ανοιχτού τύπου κουζίνα σχήματος Π.
Η αρχική χωροταξική θέση της κουζίνας άλλαξε ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίτο δωμάτιο το οποίο δύναται να καλύψει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν με την έλευση ενός δεύτερου παιδιού. Η σχεδιαστική ομάδα διαχώρισε στην ουσία την κάτοψη σε δύο ζώνες διατηρώντας την αυτονομία των δωματίων, σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι εξυπηρετούν τους διαμένοντες αλλά και τους επισκέπτες.
Με την είσοδο σου στο διαμέρισμα βρίσκεσαι στο χώρο του σαλονιού και της τραπεζαρίας. Κατακλύζεσαι ευχάριστα από το φυσικό φώς που μπαίνει από τις δύο μεγάλες μπαλκονόπορτες και αναδεικνύει την καθαρότητα των γραμμών  των custom made επίπλων. Ανάμεσα στα δύο ανοίγματα δεσπόζει το τζάκι το οποίο έχει επανασχεδιαστεί από την αρχιτεκτονική ομάδα και έχει επενδυθεί με σκούρο φυσικό κονίαμα Kourasanit. Η αντίθεση που δημιουργείται με τους υπόλοιπους φυσικούς και φωτεινούς τόνους προσφέρει ένταση διατηρώντας το σύνολο ενωμένο. Στην πλαϊνή όψη του σαλονιού ο χώρος έχει αξιοποιηθεί άψογα όσων αφορά την λειτουργικότητα, εφόσον οι ιδιαίτερες, σχεδιαστικά, ντουλάπες μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικό όγκο αντικειμένων προς αποθήκευση.
Η, σχεδόν, ολόλευκη, ανοιχτού τύπου κουζίνα, σχεδιασμένη ακριβώς πάνω στις ανάγκες των ιδιοκτητών, αποτελεί έναν ευχάριστο, καθημερινό τόπο συνάντησης των μελών της οικογένειας. Και εδώ ο ανοιχτόχρωμος δρυς έρχεται να προστεθεί σε λεπτομέρειες δίνοντας την ζεστασιά και την φυσικότητα που μόνο το ξύλο προσφέρει.
Το προσωπικό μπάνιο της οικογένειας ακολουθεί την ίδια αισθητική. Το μοτίβο των διακοσμητικών πλακιδίων σε ανοιχτό γαλάζιο, το δρύινο ξύλο και ο επενδυμένος πάγκος, με τσιμεντοκονία Kourasanit, που φιλοξενεί τον νιπτήρα, συνδυάζονται αρμονικά και ισορροπημένα.
Η τεχνοτροπία των τοίχων σε λευκούς, γκρίζους και γαλάζιους τόνους του παιδικού δωματίου δημιουργούν μία ευχάριστη, ήρεμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Και εδώ το ξύλο σε μικρή μεν έκταση, διατηρείται στις λεπτομέρειες αλλά αδιαμφισβήτητα κερδίζει τις εντυπώσεις με το custom made φωτιστικό τοίχου σε σχήμα αερόστατου.
Το κυρίαρχο υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο διαμέρισμα είναι η ισόβενη δρυς, οποία δημιούργησε μια ισορροπημένη αντίθεση με την χρωματική παλέτα του γκρι, λευκού και μπλε σε διάφορες τονικότητες και αποχρώσεις. Τα φωτιστικά αντικείμενα σε χάλκινες αποχρώσεις ολοκλήρωσαν την μοντέρνα και φρέσκια γραμμή που ακολουθήθηκε στην ανακαίνιση του διαμερίσματος.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Normless architecture studio
Κατασκευή: Normless architecture studio
Τοποθεσία: Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκη
Εμβαδό: 94 m²
Ολοκλήρωση: 2017
Φωτογραφίες: George Sfakianakis

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αναμόρφωση κατοικίας στη Τήνο

Αναμόρφωση κατοικίας στη Τήνο

Το παραδοσιακό χωριό του Πύργου στην Τήνο είναι γνωστό για τη μαρμαρογλυπτική του, στον κεντρικό δρόμο του δεσπόζουν αρκετές παλαιές διώροφες κατοικίες, που ξεχωρίζουν για τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο αστικό χαρακτήρα…
Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου στον Βόλο

Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου στον Βόλο

Το διατηρητέο τριώροφο κτίριο, σχεδόν απέναντι από το κεντρικό πανεπιστημιακό κτίριο της πρώην καπναποθήκης Παπαστράτου, αγοράστηκε το 1985 από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είχε χτιστεί το 1929 ως κατοικία του βιομήχανου…
Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Ανακαίνιση μουσείου κεραμικής στην Ολλανδία

Η επέμβαση αφορά την ανακαίνιση του Εθνικού Μουσείου Κεραμικής Princessehof στο Leeuwarden, στην Ολλανδία, με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας και της προσβασιμότητάς του από τους επισκέπτες. Το Leeuwarden είναι…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.