Περίπτερο έκθεσης αυτοκινήτων στο Λαύριο

Το περίπτερο της Lancia στην έκθεση “Exclusive Yachting 2002” είχε την ιδιαιτερότητα της παρουσίας μιας μάρκας αυτοκινήτων σε έναν εκθεσιακό περίγυρο που αφορούσε σκάφη ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων και μάλιστα, για πρώτη φορά, στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή μέσα στο νερό.
Δίπλα στο αναβαθμιζόμενο λιμάνι του Λαυρίου και σε μια φάση που η ιστορική αυτή πόλη δίνει τη μάχη της διάσωσης του παλιού βιομηχανικού της χαρακτήρα, οι αρχιτέκτονες μελέτησαν ένα αδρό μεταλλικό κέλυφος, με τοίχους πλήρωσης από κόντρα πλακέ θαλάσσης.
Η μονόριχτη οροφή επικαλύφθηκε επίσης με κόντρα πλακέ και πολυκαρβονικά φύλλα, τα οποία εξασφαλίζουν αφενός στεγανότητα και αφετέρου με τη διαφάνειά τους καθιστούν το φυσικό φως, στοιχείο του σχεδιασμού.
Έγινε προσπάθεια να συνδεθεί μορφολογικά και αισθητικά ο εκθεσιακός χώρος με την ιδιαιτερότητα του λιμανιού και του κυρίως εκτιθέμενου προϊόντος (yacht) με τη χρήση ανοξείδωτων στοιχείων, πτυσσόμενων καθισμάτων από καραβόπανο καθώς και με τις τάβλες από teak που διαμόρφωσαν ένα είδος deck που οδηγούσε στη θάλασσα.
Σε τελευταία ανάλυση, το ενδεχόμενο ενδιαφέρον του περιπτέρου βρίσκεται στη λιτότητα της μορφής του, στο λυόμενο της κατασκευής που εξασφαλίζει την επαναχρησιμοποίησή του και φυσικά στην έντονη διαφοροποίησή του από τις κατασκευές των υπολοίπων εκθετών.
Η εταιρική ταυτότητα του εκθέτη εξασφαλίστηκε με την εκτύπωση διαφημιστικού υλικού (σε μορφή σκίτσων) και την επικόλλησή του σε έναν ξύλινο “τοίχο” που “εισβάλλει” στο στεγασμένο χώρο. Τρεις ιστοί με σημαίες έδωσαν έμφαση στο ναυτικό χαρακτήρα του περιπτέρου.

Στοιχεία έργου:
Aρχιτεκτονική μελέτη: Nεφέλη Kαπόν, Mατθαίος Περγαμιάν, Aρχιτέκτονες Μηχ.
Tοποθεσία: Λαύριο
Φωτογραφίες: Σπύρος κατωπόδης, Nεφέλη Καπόν, Mατθαίος Περγαμιάν

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Η Estetica Beauty Salon, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έκανε πρόσφατα μια νέα διάταξη για να διατηρήσει το χώρο της φρέσκο και νεανικό για τους πελάτες της. Με τη βοήθεια του…
Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο  στα Ιωάννινα

Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο στα Ιωάννινα

Το "Κόφι Ροστερία" είναι ένα ενημερωμένο καφεκοπτείο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και προσφέρει τη δική του ποικιλία καφέ η οποία παράγεται στην καρδιά του μαγαζιού.Σκοπός…
Υπόγεια Αίθουσας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Υπόγεια Αίθουσας Τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό και στην επίβλεψη κατασκευής της αίθουσας τέχνης της "Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης – Φ.Α.Α.Θ."Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Μεγάρου της Αδελφότητας, ο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.