Νέος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Ένας καινούργιος χώρος τέχνης της Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Κριεζώτου 6.

Μια τρισδιάστατη μεταλλική κατασκευή, «ξεδιπλώνεται» στον νέο χώρο της Γκαλερί Ζουμπουλάκη, της οδού Κριεζώτου 6. O μακρύς  διάδρομος από αδρά βιομηχανικά υλικά αποστασιοποιεί τον  επισκέπτη από το αστικό τοπίο του δρόμου και τον οδηγεί  σε ένα  καλλιτεχνικό  χώρο, ειδικά  σχεδιασμένο για να  εξυπηρετήσει  το concept της νέας γκαλερί "art+design+antiques".
Ο αρχικός χώρος ήταν δύσκολος με στενόμακρη είσοδο, πολλές εσωτερικές κολώνες και κακή διαρρύθμιση, κάτι που ήταν πρόκληση για την σημερινή διαμόρφωση.

Η επιλογή του μετάλλου σε αντίθεση με τους κάτασπρους φωτεινούς τοίχους τονίζει την αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το σύγχρονο, που χαρακτηρίζει και τα αντικείμενα που εκτίθενται στον χώρο. Οι πτυχώσεις του μετάλλου μοιάζει να κατέλαβαν και να αξιοποίησαν την κάθε γωνιά ενώ οι μεταλλικές επιφάνειες δημιουγούν εσοχές για την έκθεση των αντικειμένων. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί σε ορισμένες κατασκευαστικές λεπτομέρειες και στη διακριτική ένταξη όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τα στόμια του κλιματισμού «εκβάλλουν» στους αρμούς ένωσης μεταξύ των λευκών και των μεταλλικών επιφανειών και ο φωτισμός διαχέεται μέσα από γεωμετρικές εσοχές. Η σκάλα προς τον όροφο είναι σε πρόβολο, το πρώτο της σκέλος στηρίζεται από το δάπεδο, ενώ το δεύτερο από τον έναν πλευρικό τοίχο. Η οθόνη προβολής, αναρτημένη στον ψηλοτάβανο χώρο της εισόδου, είναι από διάφανο υλικό.

Ο νέος χώρος "art+design+antiques" σχεδιάστηκε για να αναδείξει τη συνύπαρξη της σύγχρονης τέχνης και της  τεχνολογίας με συλλεκτικά  έργα και αντικείμενα που αντέχουν στο χρόνο.  Το χθες, το σήμερα και το αύριο, συμβιώνουν αρμονικά, όπως επισημαίνουν οι στίχοι του Τ.S. Eliot, γραμμένοι με κιμωλία στον μεταλλικό τοίχο.

Μεταξύ των σύγχρονων αντικειμένων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν το πρωτοποριακό τραπέζι / γλυπτό της πολυσυζητημένης στους αρχιτεκτονικούς κύκλους Zaha Hadid, έκδοση της  “Established & SONS”, και ένας πάγκος των designers Future Systems (Amanda Levette) από τον ίδιο οίκο.
 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Θοδωρής Ζουμπουλάκης και Συνεργάτες
Project Management έργου: RESDE AE
Μηχανολογική μελέτη: LDK Consultants
Μελέτη φωτισμού: Θανάσης Κανέλλιας
Σύστημα προβολής: AVIDEX
Video: URGH productions, σε σκηνοθεσία Αναστάσιου Αγάθου, παραγωγή Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Κατασκευή: Κλουκίνας – Λάππας ΑΕ
Κείμενο: Θοδωρής Ζουμπουλάκης
Φωτογραφίες: Βασίλης Σκοπελίτης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Καφέ

Καφέ "Cups Nine" στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, σε μία χαρακτηριστική γωνία της πόλης των Τρικάλων, άνοιξε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της αλυσίδας Cups Nine. Το νέο κατάστημα επιδιώκει να αλλάξει την…
Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Το Catalyst Coffee Roasters είναι ένα "speciality coffee shop", που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο.Το Catalyst προσφέρει τις δικές του ποικιλίες καφέ, οι οποίες εισάγονται φρέσκιες από φάρμες καφέ από όλο…
Ανακαίνιση δικηγορικού γραφείου στο Κολωνάκι

Ανακαίνιση δικηγορικού γραφείου στο Κολωνάκι

Τα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στεγάζονται σε ένα κτίριο με χαρακτηριστική αισθητική που συνδυάζει στοιχεία της μοντέρνας και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Ο επανασχεδιασμός του γραφειακού…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.