Μετατροπή χώρου γραφείων σε χώρο εστίασης

Στο Μαρούσι, μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Green Plaza, ένας πρώην χώρος γραφείων 500τμ μεταμορφώθηκε στο χώρο εστίασης Αll Day Βar-Bistro Rey Pablo από το αρχιτεκτονικό γραφείο KOKORELIAARCHITECTS.
Η κυρίαρχη ιδέα γύρω από το σχεδιασμό, βασίστηκε στη μετάφραση της ταυτότητας του μαγαζιού σε αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη πρόκληση σχεδιαστικά αποτέλεσε η γεωμετρία του χώρου & η υπάρχουσα ψυχρή φύση του, όλο γυαλί & λευκό μάρμαρο,  που έρχονταν σε αντίθεση με την αισθητική που προέβλεπε  το μελλοντικό εστιατόριο. Καταλυτικοί παράγοντες στη αρχιτεκτονική σύνθεση αποτέλεσαν επίσης  η μέγιστη αξιοποίηση φυσικού φωτισμού, η έμφαση του ύψους στην κεντρική αίθουσα, η κυκλοφορία στο χώρο, και η λειτουργία της κουζίνας.
Βιομηχανικά στοιχεία όπως μεταλλικό πλέγμα, τσιμεντοκονία, υδραυλικοί σωλήνες μεταμορφωμένοι σε φωτιστικά,  κυριαρχούν στο χώρο και συνυπάρχουν με ποιο ζεστές πινελιές από ξύλο και τούβλο. H οικοδομική σκαλωσιά που διατρέχει όλο τον νότιο τοίχο ως βιβλιοθήκη, σε συνδυασμό με τα διάφορα τοποθετημένα διακοσμητικά που φέρουν αίσθηση ιδιωτικής κατοικίας, συνθέτουν μια άγρια και παράλληλα οικεία ατμόσφαιρα προσκαλώντας τον χρήστη να αφεθεί στο χώρο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: KOKORELIA ARCHITECTS
Ολοκλήρωση: 2017
Εμβαδό: 500 m²

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Talk & Drink café στην Μεταμόρφωση

Talk & Drink café στην Μεταμόρφωση

Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση ενός café έχει στιγματιστεί από την πρόσκαιρη μοδάτη αντιμετώπιση που έχει από αρχιτέκτονες και διακοσμητές. Οι λειτουργικές ιδιαιτερότητες,  η μεγάλη και ποικίλη ροή ανθρώπων και η λειτουργία…
Ιταλικό εστιατόριο  στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα

Ιταλικό εστιατόριο στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα

Ακολουθώντας την επιτυχία του πιλοτικού εστιατορίου στην οδό Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι, η γνωστή αλυσίδα ιταλικής κουζίνας La Pasteria προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου καταστήματος μέσα στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Golden…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.