Μετατροπή χώρου γραφείων σε χώρο εστίασης

Στο Μαρούσι, μέσα στο κτιριακό συγκρότημα Green Plaza, ένας πρώην χώρος γραφείων 500τμ μεταμορφώθηκε στο χώρο εστίασης Αll Day Βar-Bistro Rey Pablo από το αρχιτεκτονικό γραφείο KOKORELIAARCHITECTS.
Η κυρίαρχη ιδέα γύρω από το σχεδιασμό, βασίστηκε στη μετάφραση της ταυτότητας του μαγαζιού σε αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη πρόκληση σχεδιαστικά αποτέλεσε η γεωμετρία του χώρου & η υπάρχουσα ψυχρή φύση του, όλο γυαλί & λευκό μάρμαρο,  που έρχονταν σε αντίθεση με την αισθητική που προέβλεπε  το μελλοντικό εστιατόριο. Καταλυτικοί παράγοντες στη αρχιτεκτονική σύνθεση αποτέλεσαν επίσης  η μέγιστη αξιοποίηση φυσικού φωτισμού, η έμφαση του ύψους στην κεντρική αίθουσα, η κυκλοφορία στο χώρο, και η λειτουργία της κουζίνας.
Βιομηχανικά στοιχεία όπως μεταλλικό πλέγμα, τσιμεντοκονία, υδραυλικοί σωλήνες μεταμορφωμένοι σε φωτιστικά,  κυριαρχούν στο χώρο και συνυπάρχουν με ποιο ζεστές πινελιές από ξύλο και τούβλο. H οικοδομική σκαλωσιά που διατρέχει όλο τον νότιο τοίχο ως βιβλιοθήκη, σε συνδυασμό με τα διάφορα τοποθετημένα διακοσμητικά που φέρουν αίσθηση ιδιωτικής κατοικίας, συνθέτουν μια άγρια και παράλληλα οικεία ατμόσφαιρα προσκαλώντας τον χρήστη να αφεθεί στο χώρο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: KOKORELIA ARCHITECTS
Ολοκλήρωση: 2017
Εμβαδό: 500 m²

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αρτοζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη

Αρτοζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη

Στo πλαίσιo της ανακαίνισης  χώρων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο αρχιτέκτονας Βασίλης Καραλάζος επιμελήθηκε την ανακαίνιση ενός από τα πιο φημισμένα και ιστορικά αρτοζαχαροπλαστεία της πόλης στη γωνία της…
Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

To κτίριο στεγάζει τους χώρους γραφείων της εταιρείας και την παραγωγή και συσκευασία των προϊόντων της. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης BREEAM στην κατηγορία “very good”. Eπεκτείνεται σε πέντε…
Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα μελέτης κλήθηκε να ανακαινίσει τους χώρους του εστιατορίου και του μπαρ του Clochard, μετά το ριζικό ανασχεδιασμό του χώρου που είχε υλοποιήσει το 2007. Οι μελετητές έθεσαν ως…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.