Καφέ "Cups Nine" στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, σε μία χαρακτηριστική γωνία της πόλης των Τρικάλων, άνοιξε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της αλυσίδας Cups Nine. Το νέο κατάστημα επιδιώκει να αλλάξει την έννοια του street café, προσαρμόζοντας τόσο το χώρο όσο και τον κατάλογο των προϊόντων του στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο χώρος σχεδιάστηκε επιμελώς παντρεύοντας τις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με εκείνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα κλίμα ξεχωριστό. Στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν η δημιουργία ενός χώρου ο οποίος καταρρίπτει τα όρια του ιδιωτικού με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενος την απεριόριστη οπτική προς την πλατεία, τη στοά και την οδό Κοραή. Έτσι, οι ποδιές των παραθύρων, τα οποία είναι πλήρως ανοιγόμενα, χρησιμοποιούνται είτε ως κάθισμα για τους πελάτες από την πλευρά του δρόμου, είτε ως επιφάνεια ενός μασίφ ξύλινου μπαρ για τους καθήμενους στο εσωτερικό της στοάς.
Τα φυσικά υλικά κυριαρχούν, δημιουργώντας ένα σύνολο φιλικό και απαλλαγμένο από περιττές διακοσμητικές λεπτομέρειες, σεβόμενο τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του καταστήματος. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το δάπεδο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος των μπαρ παρασκευής και διάθεσης προϊόντων. Τα μαύρου χρώματος εξάγωνα πλακάκια, τα οποία ξεκινούν από το ύψος του μπαρ, καταλήγουν στο δάπεδο, στο οποίο συμπληρώνονται από ξύλινες τάβλες, δημιουργώντας ένα έντονο παιχνίδι μεταξύ των υλικών.  
Ο τοίχος στο βάθος του καταστήματος, ο οποίος διαχωρίζει το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μπαρ από την κουζίνα και τα WC, επενδύεται με κονίαμα κόκκινου χρώματος και κατόπιν εμπλουτίζεται με την εικαστική ζωγραφική παράσταση του Αστέριου Δημητρίου.
Μια αντίστοιχη παράσταση διακοσμεί και τον εξωτερικό τοίχο του καταστήματος εντός της στοάς, αποτελώντας ταυτόχρονα την πλάτη ενός ξύλινου επιμήκη καθιστικού πάγκου.
 

Περισσότερα...

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Διαμόρφωση γραφείων στη Θεσσαλονίκη

Η Astor Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρίες χονδρικού εμπορίου στην ελληνική αγορά, ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν τη νέα της έδρα στη Θεσσαλονίκη, σε ένα χώρο γραφείων που…
Ανακαίνιση ζαχαροπλαστείου Plaisir στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Ανακαίνιση ζαχαροπλαστείου Plaisir στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Το κατάστημα Plaisir βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και είναι το πρώτο στο οποίο εφαρμόζεται μια νέα εταιρική ταυτότητα των ιστορικών καταστημάτων. Στόχος του σχεδιασμού ήταν η ενίσχυση του τοπικού χαρακτήρα…
Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Estetica Beauty Salon, στη Θεσσαλονίκη

Η Estetica Beauty Salon, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έκανε πρόσφατα μια νέα διάταξη για να διατηρήσει το χώρο της φρέσκο και νεανικό για τους πελάτες της. Με τη βοήθεια του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.