Καφέ "Cups Nine" στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, σε μία χαρακτηριστική γωνία της πόλης των Τρικάλων, άνοιξε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της αλυσίδας Cups Nine. Το νέο κατάστημα επιδιώκει να αλλάξει την έννοια του street café, προσαρμόζοντας τόσο το χώρο όσο και τον κατάλογο των προϊόντων του στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο χώρος σχεδιάστηκε επιμελώς παντρεύοντας τις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με εκείνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα κλίμα ξεχωριστό. Στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν η δημιουργία ενός χώρου ο οποίος καταρρίπτει τα όρια του ιδιωτικού με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενος την απεριόριστη οπτική προς την πλατεία, τη στοά και την οδό Κοραή. Έτσι, οι ποδιές των παραθύρων, τα οποία είναι πλήρως ανοιγόμενα, χρησιμοποιούνται είτε ως κάθισμα για τους πελάτες από την πλευρά του δρόμου, είτε ως επιφάνεια ενός μασίφ ξύλινου μπαρ για τους καθήμενους στο εσωτερικό της στοάς.
Τα φυσικά υλικά κυριαρχούν, δημιουργώντας ένα σύνολο φιλικό και απαλλαγμένο από περιττές διακοσμητικές λεπτομέρειες, σεβόμενο τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του καταστήματος. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το δάπεδο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος των μπαρ παρασκευής και διάθεσης προϊόντων. Τα μαύρου χρώματος εξάγωνα πλακάκια, τα οποία ξεκινούν από το ύψος του μπαρ, καταλήγουν στο δάπεδο, στο οποίο συμπληρώνονται από ξύλινες τάβλες, δημιουργώντας ένα έντονο παιχνίδι μεταξύ των υλικών.  
Ο τοίχος στο βάθος του καταστήματος, ο οποίος διαχωρίζει το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μπαρ από την κουζίνα και τα WC, επενδύεται με κονίαμα κόκκινου χρώματος και κατόπιν εμπλουτίζεται με την εικαστική ζωγραφική παράσταση του Αστέριου Δημητρίου.
Μια αντίστοιχη παράσταση διακοσμεί και τον εξωτερικό τοίχο του καταστήματος εντός της στοάς, αποτελώντας ταυτόχρονα την πλάτη ενός ξύλινου επιμήκη καθιστικού πάγκου.
 

Περισσότερα...

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική αισθητική σε κατάστημα οπτικών στη Φιλιππιάδα

Κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική αισθητική σε κατάστημα οπτικών στη Φιλιππιάδα

Με δεδομένα έναν γωνιακό, διώροφο χώρο με πατάρι, σε κεντρικό σημείο της πόλης, υπήρχε από την αρχή ο στόχος για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας με κλασική κομψότητα και μινιμαλιστική…
Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Καφέ και εστιατόριο στο Λονδίνο

Το Catalyst Coffee Roasters είναι ένα "speciality coffee shop", που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο.Το Catalyst προσφέρει τις δικές του ποικιλίες καφέ, οι οποίες εισάγονται φρέσκιες από φάρμες καφέ από όλο…
Ιδιωτικό φροντιστήριο στην Κύπρο

Ιδιωτικό φροντιστήριο στην Κύπρο

Η διαδικασία σχεδιασμού ενός εκπαιδευτικού έργου είναι πάντοτε μια πρόκληση. Στο συγκεκριμένο έργο, οι ιδιοκτήτες είναι τέσσερις νέοι και φιλόδοξοι καθηγητές. Η τοποθεσία βρίσκεται στο χωριό Δευτερά, ένα ημιαστικό περιβάλλον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.