Καφέ "Cups Nine" στα Τρίκαλα

Στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, σε μία χαρακτηριστική γωνία της πόλης των Τρικάλων, άνοιξε τις πόρτες του το νέο κατάστημα της αλυσίδας Cups Nine. Το νέο κατάστημα επιδιώκει να αλλάξει την έννοια του street café, προσαρμόζοντας τόσο το χώρο όσο και τον κατάλογο των προϊόντων του στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Ο χώρος σχεδιάστηκε επιμελώς παντρεύοντας τις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με εκείνες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας ένα κλίμα ξεχωριστό. Στόχος της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν η δημιουργία ενός χώρου ο οποίος καταρρίπτει τα όρια του ιδιωτικού με το δημόσιο, εκμεταλλευόμενος την απεριόριστη οπτική προς την πλατεία, τη στοά και την οδό Κοραή. Έτσι, οι ποδιές των παραθύρων, τα οποία είναι πλήρως ανοιγόμενα, χρησιμοποιούνται είτε ως κάθισμα για τους πελάτες από την πλευρά του δρόμου, είτε ως επιφάνεια ενός μασίφ ξύλινου μπαρ για τους καθήμενους στο εσωτερικό της στοάς.
Τα φυσικά υλικά κυριαρχούν, δημιουργώντας ένα σύνολο φιλικό και απαλλαγμένο από περιττές διακοσμητικές λεπτομέρειες, σεβόμενο τη φιλοσοφία των ιδιοκτητών του καταστήματος. Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το δάπεδο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος των μπαρ παρασκευής και διάθεσης προϊόντων. Τα μαύρου χρώματος εξάγωνα πλακάκια, τα οποία ξεκινούν από το ύψος του μπαρ, καταλήγουν στο δάπεδο, στο οποίο συμπληρώνονται από ξύλινες τάβλες, δημιουργώντας ένα έντονο παιχνίδι μεταξύ των υλικών.  
Ο τοίχος στο βάθος του καταστήματος, ο οποίος διαχωρίζει το χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και μπαρ από την κουζίνα και τα WC, επενδύεται με κονίαμα κόκκινου χρώματος και κατόπιν εμπλουτίζεται με την εικαστική ζωγραφική παράσταση του Αστέριου Δημητρίου.
Μια αντίστοιχη παράσταση διακοσμεί και τον εξωτερικό τοίχο του καταστήματος εντός της στοάς, αποτελώντας ταυτόχρονα την πλάτη ενός ξύλινου επιμήκη καθιστικού πάγκου.
 

Περισσότερα...

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Κτίριο παραγωγής και γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

To κτίριο στεγάζει τους χώρους γραφείων της εταιρείας και την παραγωγή και συσκευασία των προϊόντων της. Οι νέες εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία πιστοποίησης BREEAM στην κατηγορία “very good”. Eπεκτείνεται σε πέντε…
Κτίριο τράπεζας στην Κηφισιά

Κτίριο τράπεζας στην Κηφισιά

Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 4.500m², αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, μεσόροφο και α’ όροφο. Ο σχεδιασμός έχει ανάλογη καθαρότητα, ως προς τις χαράξεις του, τόσο στους εσωτερικούς χώρους και στις…
Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο  στα Ιωάννινα

Κόφι Ροστερία - Καφεκοπτείο στα Ιωάννινα

Το "Κόφι Ροστερία" είναι ένα ενημερωμένο καφεκοπτείο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και προσφέρει τη δική του ποικιλία καφέ η οποία παράγεται στην καρδιά του μαγαζιού.Σκοπός…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.