Ιδιωτικό φροντιστήριο στην Κύπρο

Η διαδικασία σχεδιασμού ενός εκπαιδευτικού έργου είναι πάντοτε μια πρόκληση. Στο συγκεκριμένο έργο, οι ιδιοκτήτες είναι τέσσερις νέοι και φιλόδοξοι καθηγητές. Η τοποθεσία βρίσκεται στο χωριό Δευτερά, ένα ημιαστικό περιβάλλον κοντά στην πρωτεύουσα.
Το κτιριολογικό πρόγραμμα αποτελείται από χώρο υποδοχής, έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα υπολογιστών, αίθουσα συνεδριάσεων και αίθουσα μελέτης. Κινητά χωρίσματα εγκαθίστανται σε αίθουσες του ισογείου για να επιτρέπουν την ενοποίηση δύο τάξεων. Η βόρεια εξωτερική αυλή είναι χώρος εκτόνωσης και χώρος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Η συνθετική προσέγγιση βασίζεται στη διαίρεση ενός κουτιού σε δύο μέρη. Οι κοινόχρηστοι χώροι τοποθετούνται στο ενδιάμεσο, με διπλό ύψος και διαφάνειες στις δύο πλευρές επιτρέποντας στο φυσικό φως και στις εικόνες του φυσικού τοπίου να εισέλθουν στο κτίριο.
Η αρχική ιδέα του έργου σχετίζεται με την κατανόηση και εν τέλει διαφοροποίηση των αρχιτεκτονικών ιδιοτήτων των κοινόχρηστων χώρων από τις αίθουσες διδασκαλίας. Οι κοινόχρηστοι χώροι αφιερώνονται στην κοινωνικοποίηση ενώ οι τάξεις επικεντρώνονται στη διδασκαλία - και οι δύο ποιότητες είναι εξίσου σημαντικές στην εκπαίδευση.
Τέλος, έμφαση δόθηκε στην κλίμακα του έργου και στη χρήση του χρώματος ως μέρους της στρατηγικής για τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος. Η εσωτερική διακόσμηση πηγάζει από τις μελέτες φωτισμού και ήχου, με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του κτιρίου και των αιθουσών. Οι εξωτερικές περσίδες σκίασης στη νότια όψη ελέγχουν το φυσικό φως.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικό γραφείο:
Constanti Architects – ΕΝΑπροςΕΚΑΤΟ L.L.C.
Αρχιτέκτονες:
Κωνσταντή Κωνσταντίνος, Χαραλάμπους Αντώνης, Καραγιάννης Θρασύβουλος
Πολιτικός μηχανικός:
Γ. Κουντούρης L.L.C.
Μηχανολόγος μηχανικός:
Κατσάμπας & Χριστοφόρου L.L.C.
Ηλεκτρολόγος μηχανικός:
Charis Pettemerides
Εσωτερική διακόσμηση:
M.O.B. Design Studio
Αρχιτεκτονική τοπίου:
Λοϊζου Μαρκέλλα
Κατασκευαστής:
K & M Σιάλος L.T.D.
Ημερομηνία ολοκλήρωσης:
2019
Τοποθεσία:
Δευτερά, Κύπρος
Εμβαδό οικοπέδου:
850 m2
Ωφέλιμο εμβαδό κτιρίου:
500 m2
Φωτογραφίες:
UNSEEN VIEWS by Charis Solomou

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιοκλιματικό οινοποιείο στην Αττική

Βιοκλιματικό οινοποιείο στην Αττική

Το οινοποιείο αναπτύσσεται σε έναν αμπελώνα και περιλαμβάνει ένα κτίριο με χρήση οινοποιείου και χώρο δεξιώσεων. Κεντρική ιδέα του κτιριολογικού προγράμματος ήταν η έμφαση στην επισκεψιμότητα, με τρόπο που να μην…
Το κατάστημα

Το κατάστημα "Ergon Maddox" στο Λονδίνο

Το κατάστημα ΕΡΓΟΝ στο Λονδίνο, στην οδό Maddox, αποτελεί μία εναλλακτική και προσαρμοσμένη έκδοση της βασικής νέας τυπολογίας της αλυσίδας.Ο χώρος έχει τις συνήθεις διαστάσεις ενός μακρόστενου καταστήματος, του κεντρικού…

"Mango beach experience", υπαίθριο beach bar - εστιατόριο

Το Mango beach experience είναι ένα υπαίθριο beach bar/εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία «μονολίθι», σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πρέβεζας. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.