Ιατρείο στις Σέρρες

Ένας ιδιαίτερος επαγγελματικός χώρος, που προϋποθέτει μια εκλεπτισμένη προσέγγιση στη μελέτη της εσωτερικής διακόσμησης. Σκοπός του αρχιτέκτονα είναι να προσθέσει στο συγκεκριμένο, στοιχεία ζωής και αισιοδοξίας, ώστε να κάνει τον επισκέπτη-ασθενή, να νιώσει ασφάλεια και άνεση.
Οι χώροι του ιατρείου και της  αίθουσας αναμονής διακοσμούνται με minimal διάθεση και πρόθεση. Ξεπερνώντας κάθε έννοια συμβατικότητας που θέλει απλά λειτουργικούς  και, πολλές φορές, αδιάφορους χώρους  ο αρχιτέκτονας δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια της διακόσμησης του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου.
Διακοσμητικά αντικείμενα που ξεπερνούν το ρόλο τους δένουν αρμονικά με τα έπιπλα, τα οποία εξυπηρετούν ιδανικά τις ανάγκες του χώρου, ενώ παράλληλα ικανοποιούν  το αισθητήριο του εκλεπτισμένου γούστου.
Το μεγαλοπρεπές γραφείο εναρμονίζεται με τις ξύλινες  σκοτίες-περσίδες που τοποθετούνται ανάμεσα στο χώρο του γραφείου και  στην αίθουσα αναμονής .
Η σωστή αντίληψη της αναλογίας και η minimal διάθεση μιάς σύγχρονης και διαχρονικά αποδεκτής αισθητικής , χαρακτηρίζουν τη διακοσμητική πρόταση, που ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: Νίκος Σγουρός
Τοποθεσία: Σέρρες
Χρόνος μελέτης: 2008
Χρόνος κατασκευής: 2008
Φωτογράφος: Κώστας Ευαγγελίδης  

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στη Μαλακάσα

Σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στη Μαλακάσα

O "ΣEIPIOΣ" είναι ένας από τους πρώτους Σταθμούς Eξυπηρέτησης Aυτοκινήτων που δημοπρατήθηκαν από το Tαμείο Eθνικής Oδοποιίας μέσω πλειοδοτικών διαγωνισμών και με το σύστημα μελέτη-κατασκευή. Το κεντρικό κτίριο εξυπηρέτησης ταξιδιωτών…
Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Folding Functions Μικροβιολογικό εργαστήριο στην Αθήνα

Το εργαστήριο βρίσκεται σε ένα μικρό δρόμο, μιας γειτονιάς της Αθήνας, με αρκετή όμως κινητικότητα του τοπικού πληθυσμού. Πρόκειται για έναν ισόγειο χώρο κύριας χρήσης, ύψους 5 m με πατάρι.…
Χώροι γραφείων σε ανοιχτή διάταξη  σε διαφημιστική εταιρεία  στην Αθήνα

Χώροι γραφείων σε ανοιχτή διάταξη σε διαφημιστική εταιρεία στην Αθήνα

Πρόκειται για τους χώρους γραφείων της διαφημιστικής εταιρείας Isobar-iProspect στο "The HUB events" στην Αθήνα.Η εταιρεία, η οποία σήμερα απασχολεί περισσότερα από εβδομήντα άτομα, λειτουργεί σε χώρο γραφείων ανοικτής διάταξης…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.