Ιατρείο στις Σέρρες

Ένας ιδιαίτερος επαγγελματικός χώρος, που προϋποθέτει μια εκλεπτισμένη προσέγγιση στη μελέτη της εσωτερικής διακόσμησης. Σκοπός του αρχιτέκτονα είναι να προσθέσει στο συγκεκριμένο, στοιχεία ζωής και αισιοδοξίας, ώστε να κάνει τον επισκέπτη-ασθενή, να νιώσει ασφάλεια και άνεση.
Οι χώροι του ιατρείου και της  αίθουσας αναμονής διακοσμούνται με minimal διάθεση και πρόθεση. Ξεπερνώντας κάθε έννοια συμβατικότητας που θέλει απλά λειτουργικούς  και, πολλές φορές, αδιάφορους χώρους  ο αρχιτέκτονας δίνει μια άλλη διάσταση στην έννοια της διακόσμησης του συγκεκριμένου επαγγελματικού χώρου.
Διακοσμητικά αντικείμενα που ξεπερνούν το ρόλο τους δένουν αρμονικά με τα έπιπλα, τα οποία εξυπηρετούν ιδανικά τις ανάγκες του χώρου, ενώ παράλληλα ικανοποιούν  το αισθητήριο του εκλεπτισμένου γούστου.
Το μεγαλοπρεπές γραφείο εναρμονίζεται με τις ξύλινες  σκοτίες-περσίδες που τοποθετούνται ανάμεσα στο χώρο του γραφείου και  στην αίθουσα αναμονής .
Η σωστή αντίληψη της αναλογίας και η minimal διάθεση μιάς σύγχρονης και διαχρονικά αποδεκτής αισθητικής , χαρακτηρίζουν τη διακοσμητική πρόταση, που ολοκληρώνει το αποτέλεσμα.

Στοιχεία έργου:

Αρχιτεκτονική μελέτη: Νίκος Σγουρός
Τοποθεσία: Σέρρες
Χρόνος μελέτης: 2008
Χρόνος κατασκευής: 2008
Φωτογράφος: Κώστας Ευαγγελίδης  

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Βιομηχανικό κτίριο στην Κηφισιά

Βιομηχανικό κτίριο στην Κηφισιά

Το κτίριο βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Κηφισιάς σε σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο, σε περιοχή με αντίστοιχες λειτουργίες, άναρχα και τυχαία δομημένη, καθώς οι περισσότερες ιδιοκτησίες μεγάλης κλίμακας έχουν προκύψει προσθετικά…
Το κατάστημα

Το κατάστημα "Ergon Maddox" στο Λονδίνο

Το κατάστημα ΕΡΓΟΝ στο Λονδίνο, στην οδό Maddox, αποτελεί μία εναλλακτική και προσαρμοσμένη έκδοση της βασικής νέας τυπολογίας της αλυσίδας.Ο χώρος έχει τις συνήθεις διαστάσεις ενός μακρόστενου καταστήματος, του κεντρικού…

"Ένα σκουριασμένο δωμάτιο" κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα

Ο οίκος κοσμημάτων "Μαραθιανάκης" έχει μια πορεία 60 ετών στο χώρο της κοσμηματοτεχνίας, εξελίσσοντας σταθερά τόσο το αρχαίο ελληνικό, όσο και το βυζαντινό κόσμημα, ανταποκρινόμενος παράλληλα στις νέες απαιτήσεις.Η Στοά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.